tisdag, oktober 19, 2010

Plötslig 2-barnsmamma

Precis när jag och Lill-Skruttan var på väg ut genom dörren på dagis för att gå hem ringde min mobil. Det var R´s pappa. Han var tillsammans med R´s mamma "fast" vid mammans arbetsplats vid Mt Sinai och de skulle inte hinna ner till dagis i tid för att hämta R innan stängning. Alltså frågade de om jag kunde ta med mig R hem. Självklart! Lill-Skruttan och jag vände genast och plockade upp en mycket glad R och promenerade hemåt. Lill-Skruttan lycklig över att gå hem med sin kompis. Dubbel vinstlott! Väl hemma traskade de bara rakt in och satte sig pladask på vårt golv och började leka med Lill-Skruttans tåg. Underbart! Senare fixade jag lite middag till dem och då satt de i soffan och drack mjölk och tittade på "Thomas the tank engine" (Thomaståget). Gosungarna! Någon timme senare ringde det R´s föräldrar på dörren. Självklart bestämde vi att äta middag tillsammans. Kvällen blev alltså återigen en sådan där skön spontan middagskväll med våra vänner! Jag älskar verkligen att det är så lätt och enkelt att träffas.

19 kommentarer:

Livet enligt Jenny sa...

Ja och jag är supersotis att ni har så trevliga grannar att ni kan umgås så med dem. Våra grannar är inte otrevliga men tja "bönner" på ren svenska och om man skulle gå förbi dem skulle man få en fika/kaffe men defenitivt inte bli bjuden på middag och de skulle nog tycka att det var udda om vi bjöd dem.. :)
Kramen

Katarina på Filippinerna sa...

Det måste verkligen vara härligt att ha så goda vänner som samtidigt är grannar!

KARLAVAGNEN sa...

Jag blir såg glad när jag läser om hur bra kompisar ni är och har. Vilken trygghet i bra kontaktnät!

Thomas the Tankengine - I liiike!

eastcoastmom sa...

Det är jätteviktigt att ha ett kontaktnät med vänner man kan ringa och som kan hjälpa till on the spot! Och när man har barn är det super att ha några som barnen känner sig komfortabla med. Det ser mysigt ut där i soffan.

Annika sa...

Jag kan bara skriva under vad alla andra redan sagt, underbart med ert nätverk!!
OCH era spontanmiddagar är ju bara så bäst!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Jenny,
haha ni kanske ändå skulle prova? ;-)
Men visst, jag förstår at man inte alltid klickar med folk som bor nra. Jag är väldigt glad att vi har våra vänner på så nära håll!
Kram!!


Katarina,
ja det är en ovärderlig lyx!


Karlavagnen,
tack vännen! :-) Det ÄR verkligen en otrolig trygghet och särskilt nrä man ine ha familjer nära.
Kram!


Eastcostmom,
ja visst är det så! Att ha tilllgång till hjälp när det krisar och där både barn ovh vuxna trivs med varandra är värt hur mycket som helst!
Kram!


Annika,
ja vi är väldigt glada för det nätverk vi har här. ovärderligt på så många vis.
Kram!

Desiree sa...

Ja plötsligt blev du tvåbarns mamma och fick prova på det men det verkar ju ha gått smidigt denna gången iallfall :-)
Skönt att det ordnade sig på detta sättet för R´s föräldrar. Är det annars inte hög säkerhet på dagis och skolor i USA att man måste meddela i förväg om man ska hämta andras barn men jag antar att de känner er alla föräldrar på dagiset så bra att det inte är några problem.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
på vårt dagis vill de att man ska säga till i förväg men de vet ju vem jag är och i detta fallet ringde R´s pappa när jag fortfarande var på dagiset så då fick han prata med läraren där också. Så det var inga problem alls. Tidigare när vi skulle hämta W första gången var vi tvungna att visa ID. MEn med R är det såklart lättare eftersom han och LillSkruttan går i samma rum så lärarna känner ju bdas föräldrar. Men som sagt vi bad även pappan att prata med läraren på telefon så det var inga som helst problem.
Kram!

Taina sa...

Tur att ni har varandra, som kan ställa upp i sådana här nödsituationer och sedan ha dessa trevliga spontanmiddagar! Guld värda.

Så söta små människor som sitter i soffan :D

KRAM

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det är guld värt när man bor utan familj på nära håll. På något vis har vi blivit vanadras extrafamiljer lite. :-)
Kram!

Karin sa...

Härligt med bra grannar och dagiskompisar!! Skönt att veta att hjälp finns om det skulle skita sig vid hämtning :-)
kram!!!!!

Marianne sa...

Så MYSIGT! Härligt att ha goda vänner så nära som är så enkla att umgås med. Det har jag saknat här.

Kram!

Saltistjejen sa...

Karin,
ja det är verkligen en stor trygghet i vardagen! Dessutom roligt att vi gillar varandra så bra! :-)
Kram!!


Marianne,
ja det är en av de saker jag uppskattar mest i livet just nu. Våra vänner här. Så underbart! Förstår att du saknat den typen av socialt näterk för du är ju också så social. Kanske blir det annorlunda nu när du flyttar tillbaks till Sverige?
Kramar!!

Anne-Marie sa...

Visst är det härligt när man kan träffas spontant utan stora förberedelser. Då brukar det bli bra och avslappnat. Ser ut som om E hade en riktigt mysig kväll. :) Kram!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja jag gillar spontana aktiviteter mycket. Det blir ofast väldigt bra då.
Kram!

Marianne sa...

Det blir säkert helt annorlunda. Vet inte varför det blev så här i Kairo, förmodligen bara för att vi bor så avsides och för att jag under 9 år innan Kairo har skapat så många nya kontakter som sedan bryts när vi eller de har flyttat. Tror jag tappade andan ett tag här.

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det är så många faktorer som spelar i för sådana saker tycker jag. Både allmänt umgänge, hur exponerad man är för olika människor, geografiskt också hur lätt och nära man kan ta sig till folk etc etc...
Sedan är det säkert just så som du berättar att man inte orkar att hela hela tiden försöka skapa nya kontakter och det är jobbigt när det sociala nät man har hela tiden måste "göras om". Det kommer säkert bli annorlunda nu när ni flyttar tillbaks till Sverige igen.
Kram!!

Bejla sa...

Spontana saker som det där är verkligen härligt (med få undantag, när man bara inte är upplagd). Själva fick vi oväntat besök av svärfar igår, vilket jag tyckte var väldigt kul. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är oftast bra. Ibland kan det ju komma helt olämpligt men så länge man inte har andra planer eller är ofantligt trött brukar det bli bra tycker jag.
Kul att även ni hade en spontanträff härom dagen! :-)
Kram!