måndag, oktober 11, 2010

Helg i oktober

Fredag

Under helgen har det varit "Carnival" här i staden. Ett inomhustivoli som vi besökte i fredagskväll eftersom våra barnvaktarplaner ställdes in. R och hans mamma kom istället med oss till tivolit och där träffade vi även W.


Den här clownen på styltor skrämde vettet ur Lill-Skruttans kompis E så vi trodde att även den lättskrämda Lill-Skruttan skulle bli rädd. Men hon brydde sig knappast alls.


Däremot ville hon jättegärna åka den här "flygande Elefantkarusellen". Först åkte hon med mig, sedan lite senare på kvällen åkte hon en gång till. Denna gången med pappa M.


En liten apa.


En annan liten apa...Lördag
På lördagen var vädret otroligt fint. Ungefär 20 grader och sol. Efter en mysig morgon då Lill-Skruttan och jag tagit en liten morgonpromenad för att köpa bagels på vårt favoritbagelställe så tog vi sedan en tur ner till SoHo. Här blev det lunch på en restaurang medan Lill-Skruttan sov i vagnen och efter detta strosade vi omkring lite och njöt av vädret. En affär vi gick in i var Scholastic vilket är en bokaffär för barn. De har även en del leksaker och annat.

Inne på Scholastic såg vi de här dockorna. Nu ska man tydligen inte ha Barbie & Ken längre utan kanske hellre Obama & Michelle...?!?


Promenerade längs Mercer Street.


Strykjärnshuset (Flat iron building) syns i bakgrunden.


Lite sand.I väntan på tunnelbanan.Söndag
Söndagsmorgonen tillbringade jag i sängen, Skönt. Det var min tur att få kite sovmorgon. Väl uppe så var vi duktiga och tvättade vårt enorma tvättberg innan vi gick ut på en liten promenad i staden. Vädret var fint med något svalare temperaturer än gårdagen. På eftermiddagen träffade vi en av M´s kompisar och f d kollega C och hans lilla M. Det blev först ett stopp vid lekparken men efter en väldigt trist händelse där (som jag inte orkar gå in på här men kanske kommer berätta vid ett senare tillfälle) fortsatte vi mot AQ Café för en fika istället.

Lill-Skruttan på väg mot sandlådan.


Lill-Skruttan och M i sandlådan.


Här leks det för fullt.


På väg västerut visade det sig att det var en Boliviansk Parad på 5th Avenue. Mycket musik, rytm och dans i kostymer i alla möjliga färger.Lill-Skruttan på M´s axlar så hon kunde se paraden.På väg genom Central Park 


Efter en god fika på AQ Café väntade vi på att M och C skulle köpa med sig lite mer svenskt fikabröd hem. Då kan man alltid hoppa, krypa och åla på bänken...och samtidigt äta upp resterna av sin gigantiska Chocolat Chip cockie...Här busas det med C.


Tog vägen hem genom Central Park igen.


Skymning i Parken.

White Ghost vid Park Avenue. 


Ett konstverk av Yoshitomo Nara en japansk konstnär som just nu verkar ställa ut på Asia Society. Jag och M skulle gärna gå och se utställningen. Vi fick tidigare en bunt "vykort" med motiv från denna konstnär av en av våra vänner. Hon hade köpt dem i Paris för hon tyckte att bilderna på de "arga barnen"  var så lika Lill-Skruttan...! Även en främmande mamma i en lekpark kom en gång fram till M och sa att hon tyckte att Lill-Skruttan var så lik den här konstnärens "barn". Och jo när man ser en del av de bilder vi fick på korten från min vän så måste man nog hålla med. Vissa likheter finns helt klart...!
Kvällen fortsatte hemma med ett kort besök hos W, sedan lästes det böcker, lades pussel och ritades det. En riktigt skön och mysig avslutning på helgen. Jag har en del filmer från hela helgen men tyvärr lyckas jag inte lägga ut dem här nu. Vet inte ifall det är jag själv som är dum eller om Blogger krånglar... Jag ska se om det fungerar bättre senare. Isåfall kan jag lägga ut dem då.

15 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken fin helg ni hade! Vackert väder och trevliga upptåg. Det där tivolit lät ju alldeles förträffligt. Och svenskt fika givetvis :) New York är bra på det sättet. Det finns alltid nåt att göra, nåt roligt att hitta på! Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja här finns nästan alltid ngt att göra det är sant.
Kram!

Livet enligt Jenny sa...

En riktig myshelg verkar ni ju ha haft! Hon bara är för söt lillskruttan! :)
Kramen

Karin sa...

Vilken mysig helg! Härligt med skönt väder och att gå och strosa och upptäcka saker.

Vi var i Tyresta i helgen med några vänner (fjärde året i rad insåg vi) och hade det jätteskönt. Det är något speciellt när hösten och mörkret kommer och vi såg så många stjärnor och även Vintergatan! Jag har en fantastisk app på iPhonen som visar vilka stjärnbilder man ser.

Är i London på konferens just nu. Ett mkt bra och intressant möte och som vanligt får man extra energi av att lyssna på föreläsningar och träffa nya människor. Passade på att träffa en barndomskompis på öl igår, vilket kändes väldigt lyxigt.

kramar!!!!!

Saltistjejen sa...

Jenny,
ja det var en riktigt mysig och rolig helg.
Kram!


Karin,
vad roligt med London! Och kul att konferensen är bra och att du även hann träffa din kompis. Tyresta var det ett tag sedan man var i, men det är verkligen fint där! Haha här behöver man tyvärr ingen stjärnbildsapp för det är så sällan man ser stjärnorna här eftersom staden alltid är så ljus...
Stor kram!!

Annika sa...

Som vanligt en mysig helg för er i varmt väder. ja, rena rama sommartemperaturerna får man ju säga...
Mysigt med tivoli!
OCH svenskt fika, såklart!!
OCH ja, blogger ÄR bråkigt...
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var riktigt underbart väder i helgen! Tivolit var verkligen över förväntan också.
Kram!!

Taina sa...

Snacka om att det händer mycket i stan hos er! Men så bor ni ju i NYC också!!! Det finns ju allt man kan önska sig. Tänker på Lill-Skruttan som får uppleva SÅ mycket. Ni med såklart. Jag tycker det är så häftigt. Puls, puls, puls. Men ändå en sorts ro i Central Park.

Dina bilder är alltid så talande och alla Lill-Skruttans miner och upptåg är bara så gulliga.

Skönt att det blev en avkopplande (om man nu kan kalla det för det) efter din jobbvecka!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja den här staden har ju massor av saker hela tiden. man vet inte ens om allt som händer..... ;-)
Och tja avkoppplande kanske inte är rätt ordet men det var en riktigt bra helg iallaflal! :-)
Kram!!

Desiree sa...

En riktigt skön helg med mycket olika aktiviteter och underbart väder. Bättre kan det ju knappast bli. Ha ha gillade verkligen dockorna på Obama och Michelle, de var riktigt kul. Det verkar verkligen finnas precis hur mycket som helst att hitta på varje helg i NY. Det märks att det är en riktig storstad med ett mycket stort utbud på olika aktiviteter för både stora och små.
Ha det bra.
KRam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack ja det var en riktigt skön helg med mycket aktiviteter. Obama och Michelle var lite lustigt att se som dockor. Tycker det verkar vanigt här med s.k actionfigurer. Lite creepy om du frågar mig... ;-)
Kram!!

Bejla sa...

Lät ju som en trevlig helg, ja utöver det som du inte ville skriva om då. Så blev jag ju nyfiken på de arga look-alikesen. ;-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det var en bra helg.Förutom incidenten på lekplatsen. Kanske skriver jag om den senare.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Härlig helg!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp den var riktigt skön!