lördag, oktober 30, 2010

Förberedelser inför Halloween

Dagen har varit helt underbar! Bästa tänkbara höstvädret. Glad och sprudlande Lill-Skrutta. Promenad i en fantastisk stad. Hösten när den är som bäst helt enkelt. Här är bilder från vår höstlördag.

Farmer´s Market i förmiddags


Lill-Skruttan väljer ut pumpan vi ska köpa. Det ska vara en "stoooor pumpa!"
Vi hade ingen aning om hur mycket en pumpa skulle kunna kosta men blev positivt överraskade att priset var endast 3 dollar!


Här även med en liten pumpa. Den här pyttelilla pumpan kostade dock 1,50 dollar. Högt kilopris jämfört med sin större släkting....


Efter att ha varit hem med stora pumpan går vi ut igen och promenerar till Central Park.


Här blir det givetvis besök i vår favoritlekpark där gungorna lockar.
Sedan blir det ett par turer i den Stora Rutschkanan. 


Först ett par gånger med mamma.


Sedan en gång med pappa.


Promenerar hemåt från västra sidan av Parken.


Underbar höstdag


Dammen


De två Tornen.


Njuter av höstsolen.


Höstfärger


Klassisk New York City vy från Central Park


Bro


HöstgångJag och sovande Lill-Skrutta.På vägen till och från Central park passerade vi en hel del Halloweendekorerade portar som de här. Den ena en hög port med en enorm fladdermus högst upp (tyvärr fick jag inte med hela här på bilden) och den andra med spindelnät längs hela staketet.


Och den här som såg ut som ett Spökhus på ett "tivoli".


Väl hemma provade Lill-Skruttan sin Halloweenkostym och visade den för farmor när vi skypar.


Sedan ska pumpan fixas till!


Stor är den.


M gröper ur.


Tazo tittar intresserat på de urtagna pumpafröna. 
De ska torkas under natten och rostas i ugnen imorgon.


En Jack-O-lantern blir till...


Resultatet!!!


Vi är båda barnsligt stolta och nöjda med vår Jack-O-Lantern. Förberedelserna är klara. Imorgon (söndag) är det dags för Halloweenfirandet. Det ska bli jättekul att gå runt med Lill-Skruttan på "Trick-or-Treat-runda i huset! Tills dess... Booooo!!!16 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Vilken fin pumpa! Vi ska försöka oss på något liknande inför eftermiddagens Trick or Treat på vårt compound. Ungarna lär ha en rejäl sugar rush i kväll. Maken har precis kommit hem från NYC kostymer och godis!
Det ser så underbart ut med er höstpromenad i Central Park, jag saknar höstens färger och den friska luften. Här börjar det bli lite svalare, 24 i morse, brrr...
Happy Halloween!

Syster i söder sa...

Vilken fin dräkt ni skaffat E!! Jag blev så avundsjuk att inte jag fick se den på Skype!! Kan vi skypa idag kanske? Och vilken Pumpa ni fixat. Vilken lite amerikansk familj ni verkligen har blivit. kul!

Trillingnöten sa...

Central Park är ju oerhört vackert på hösten! Och alltid egentligen! Vad söt E är i sin kostym! Jag gillar verkligen klänningen :) Och pumpan! Bra gjort! :) Även vuxna får vara stolta och förtjusta över såna här roligheter!

Våra planer har lagts på is i år. N är ju dundersjuk med mycket feber sen i torsdags så vi är sjukstuga. Och pumpan blev lite rutten, köpte den för tidigt och hade inte tid å gröpa ur :p men man lär sig!

Ha en Happy Halloween! Kramar

Taina sa...

Härliga höstbilder och en förtjusande liten Mimmi!!

Happy Halloween!!!!!!!!!!!

Booo...

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
Happy halloween! Hoppas ni får ett riktigt fint firande o att barnen får roligt! Detta är ju i mångt o mycket just barnens högtid.
Hösten här är verkligen som allra bäst nu. Jag njuter av både kyligare luft o vackra höstfärger.
Kram!


Syster i söder,
Klart vi kan skypa! Haha vi var glada att hon gillade kostymen eftersom vi var beredda på att hon kanske inte alls skulle vilja ha ngt annat än sina vanliga kläder... ;-)
Men det gick hur bra som helst!
Amerikansk familj är vi nog rätt långt ifrån men det är himla kul att göra sådana här saker tillsammans nu när Lill-Skruttan är lite större. :-)
Kraaaamar!


Trillingnöten,
Nej vad tråkigt att N fortfarande är så sjuk! Jag trodde hon kryst på sig. Hoppas hon snart blir bättre och det där m pumpa kan ni alltid göra nästa år.
Kramar!!


Taina,
Tack!!
Hoppas ni får en riktigt bra Halloween! Gissar att Liisa är i sitt esse, hahaha :- D
Stor kram!

Karin sa...

Vilken härlig höst!!! Och tjusig Jack förstås ;-)
Här hemma i Sverige är det höstlov i skolan och en salig blandning av Allhelgona och halloween, vet inte vad jag tycker om det egentligen, men I var cool och snygg som "Jane" från Twilight på Halloweendiscot på skolan.
Läste om Ellas språkutvecklig i föregående inlägg och det är ju helt otroligt häftigt. Hon är ju tidig med språket (eller språkEN). Lille R är hästlängder efter. Han pratar mest hela tiden, men man förstår inte vad han säger till 100 %...
Ha en skön och kul Halloween!
Kramar!!!!!!

Saltistjejen sa...

Karin,
Skönt o roligt att barnen har höstlov! Jag förstår om du känner blandade känslor inför Halloween i Sverige. Vad jag minns samt förstått på folk hemma är att den här "traditionen" inte blivit just ngn sådan m de "regler" som ändå finns här. Istället blandas mycket samman och barn går t o m runt på "bys-eller-godis-turer" flera dagar än just Halloween. Här kan man se barn o vuxna i kostymer innan själva Halloween, men man går endast runt den 31 oktober. Och det under reglerade former, dvs endast besök i hem där de pyntat m Halloweendekorationer. Bra tycker jag eftersom man då kan välja om man vill ha påringning eller ej.
Kramar till hela familjen!!

Desiree sa...

Happy Halloween! Vilken fin pumpa ni fick till. Rolig bild då man ser hur stor den är i förhållande till lilla E. Men även den lilla pumpan ni köpte var söt. Ja pumpor brukar vara rätt billiga. Det är även gott att rosta pumpa kött i ugnen eller göra en soppa. Min favorit är butternut pumpan. Den är mycket godare än dessa stora.
VIlket härligt höstväder ni haft under dagen också. Skulle gärna vilja få en släng av erat höstväder. Jag tog faktiskt också tillvara på kärnorna och rostade dem. Krydda dem och körde dem i ugnen på ca 200 grader celius eller runt 400 F blir det. Ha så kul med trick or treat. Antar att ni laddat upp med en massa godis.
KRam!

olgakatt sa...

Verkligt tjusig pumpa! Synd att Ella hade hunnit ta av sig stassen när vi facetimade! Men hon är i alla fall sötast naturell. Hoppas det kommer "farliga" spindlar i hennes väg under "rundan".
Kramis!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tack! Ja pumpan blev himla bra tyckte vi! Jag ahr gjort en tidigare men M hade aldrig gjort ngn förut så detta var hans första.
Höstvädret just nu är perfekt. Detta är min favoritårstid här helt klart! Innan den riktiga kylan slår klorna i oss.
Kram!


Olgakatt,
tack! Haha ja hon var ju nästan i bara mässingen när vi pratades vid. men som sagt det är ju då hon är som allra gosigast! :-) Fast de bilderna vill jag inte lägga ut här på bloggen.
Kram!

olgakatt sa...

Jösses, det fattas ett INTE i min kommentar ovan. Såklart hoppades jag att det INTE skulle komma spindlar i vägen!
Ibland går det för fort... Sorry, Ella!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
hahaha! jag förstod ändå vad du menade! :-)

Fröken Anki sa...

Underbara bilder! Lördagen var ju verkligen en fin dag. Så söt bild med E med lill-pumpan!

Och vilken fin klänning att ha till Halloween. Supersöt! Förstår att det gick bra på deras runda.

kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja det var en helt fantastisk lördag!! Jag älskar verkligen hösten här när den är just såhär! Perfekt temperatur och vackra färger.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken härlig höstdag! Och mysigt med Halloweenförberedelser :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var en underbar dag på alla vis!