onsdag, oktober 13, 2010

Gårdagskvällen

Igårkväll var vi bjudna till våra vänner Familjen K på middag. Eftersom mamma K är kanadensare firades den Kanadensiska Thanksgiving lite med kalkon (dock inte helrostad i ugn utan stekt i panna) samt en kanadensiskt traditionell efterrätt. Jag hade fixat en potatisgratäng till kalkonen. Som vanligt en otroligt mysig kväll och god mat och dryck gjorde ju inte det hela sämre precis. Vi hann med att prata om det mesta som så ofta med Familjen K. Allt från lite jobbskvaller, föräldraroller och maträtter till A´s mardrömstur till Ikea i helgen.

Tåg tåg tåg...!


Och så middag tillsammans såklart. En date på tu man hand...?

Lill-Skruttan och R lekte otroligt bra tillsammans. Fullt ös hela kvällen skulle man kunna säga. Bilderna här är dock inte så bra för de är tagna med min mobil så de är ganska suddiga. Men goa är de! Fast enligt ett par dagisrapporter samt även A´s ögonvittnesberättelse så verkar de ha bildat en "klick" i Orange Room. Det är tydligen en hel del "Vi och de där andra".... Som sagt, de är verkligen nästan mer som syskon än som enbart vänner. De kan bråka något otroligt sinsemellan men skyddar och tröstar ändå varandra om andra försöker sig på tricks. Dock var det här med "klickbildandet" mer så att Lill-Skruttan och R var rätt aggressiva mot de barn som ville vara med dem och leka. Mycket högljutt och med mer eller mindre fysiska medel hade de protesterat mot att ta in fler i sin lek.... Hm, vi få väl se hur det hela utvecklar sig. 

Imorgon är det onsdag och halva veckan har redan gått. Otroligt vad tiden rinner iväg ibland! Fast jag längtar redan till helgen. Jag vet inte men nuförtiden verkar jag längta mer eller mindre konstant efter helgerna. 

11 kommentarer:

Livet enligt Jenny sa...

När jag läser din blogg inser jag att jag måste ta tag i mitt social-liv! Vi tar oss nästan aldrig tid att umgås med vänner längre... Alltid är det något som måste pysslas med på gården, bilen, barnen, jobbet osv osv Nej nu sätter jag ner foten och bjuder in lite vänner till helgen minsann!!
:)
Kramen

Trillingnöten sa...

Jag längtar också konstant till helgen :) Redan på söndagkväll längtar jag till fredag. Jag tror att man omprioriterar ju äldre man blir...jag skulle hellre vara lite extra ledig ist för att ha mer pengar...tid är så mycket viktigare. Som någon sa, inte sjutton ligger man på dödsbädden och säger att man borde ha jobbat mer....det är ju mer tid med familj och vänner man önskar att man tagit! Så du gör helt rätt! Kram
ps. Tack för tipsen med rutinerna på morgonen! Jag ska försöka se till att det blir mer rutinaktigt om morgonen så att hon vet vad som gäller...

Annika sa...

Haller med Jenny. Ni har ett otroligt socialt liv!!!
OCH det ar ju skitkul. Det har jag med, men du slar mig!!
KUL med T-giving the canadian way. Det var val svenska tacksagelsedagen i sondags ocksa, tror jag. Har nog inte samma innebord som den har har :).
Jag langtar ocksa till helgen. Alltid. Langtar till fredag, och jag gillar aven torsdagar.
Skriver fr Karolinas dagtor idag. Helskumt att inte ha @swedish setting@, gor fel hela tiden.
OH WELL. Min ar hos IT-dr p[ Peters jobb.
KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha ja det kanske vi har? Men det känns inte så riktigt eftersom alla vi träffar känns nästan mer som familj på ngt vis ochd et handlar inte om speciella fester eller så utan om just mycket vardagstillvaro. Men visst, det ÄR ju socialt....! :-)
Har din dator gått sönder eller varför är den hos doktorn??
Kram!

Saltistjejen sa...

Jenny,
hm, socialt liv har vi nog men som jag skrev till Annika så tänker vi inte så mycket på att vi träffar folk ofta. Tror det kan bero på att de flesta vi träffar bor i samma hus och det är liksom inte förenat med så mycket vare sig planering eller "möda" för att kunna ses. Det blir mer en del av ens vardag på ngt vis. men visst är det superbra! :-)
Haha, ha det så bra i helgen med vännerna då!! ;-)
Kram!!!


Trillingnöten,
ja helgerna känns ännu mer speciella sedan man fick barn på ngt vis. Samtidigt är de inte alls lika "lugna och avslappnade" längre. Tcyker vi alltid fyller våra helger med en massa saker just för att Lill-skruttan inte ska bli uttråkad. Jag kan ibland längta lite till att ha en hlg när man gör ingenting...! men samtidigt är det bästa jag vet att kunna mysa lite längre med henne på helgmorgonnen. i sängen eller i soffan. Att slippa stressa och ha tider att passa. Så ja, det är nog lite som du sgäer att med åldern kanske ma uppskattar fritiden mer?
Kramar!!

Desiree sa...

Toppen då har ni redan fått en thanksgiving och det lär ju bli en till för er så det blir två i år då. Verkar det annars som den kanadeniska och den amerikanska är rätt lika varandra.
Det är ju toppen att lilla E och R är så goda vänner men det kan ju vara lite jobbigt om det råder en vi och dem stämning. HOppas att det blir en mer homogen grupp så småningom där alla barnen känner att de tillhör en gemenskap. Men det kommer väl så småningom.
Längtar till helgen gör jag alltid också kan jag säga. Redan på söndag kväll känns det som jag börjar längta till nästa helg. Jag skulle så gärna vilja ha tredagars helger varje helg för då skulle man ju faktiskt hinna med lite mer.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
haha ja kanske blir det en amerikansk variant också. Vi får väl se. Jag tror inte att E´s och R´s "klickande" är alltför allvarligt faktiskt, men kanske har det blivit lite så just nu när alla barnen i nya rummet fortfarande känns ganska nya. Dessutom är en del av dem ganska mycket yngre och jag gissar att de kanske tycker att just detta inte passar lika bra i alla lekar? Men som sagt, jag tror det kommer ge med sig framöver.
Och tredagars helger hade varit underbart!!! :-)
Kram!

Bejla sa...

Vad kul att både ni och lillan har så goda vänner. Det där med att ha någn att umgås med i vardagen på det sättet är verkligen a och o. Och barnen, ja de är ju för roliga. ;-) Jag hade också en sådan killkompis när jag var liten, från ca 4 år ålder och fram. Vi var alltid tillsammans. Och trots att vi egenltigen inte träffats nästan alls på 15 år, så var han den enda som kom på min mammas begravninv (iofs bodde de flesta av mina vänner långt bort), så jo, liknande band är speciella.

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det känns otroligt bra med vårt nätverk. Och att våra vänner bor så nära. Vi behöver ju inte ens gå ut för att träffas vilket kan underlätta mycket på vinterhalvåret då de ofta känns lite tungt att ta tunnelbana eller annat runt i staden på kvällarna.
Kul att höra att du har liknande upplevelser med barndomsvänner också! :-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Låter trevligt som vanligt! Vad var den kanadensiska efterrätten?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
det var supertrevigt! Tyvärr har jag glömt namnet på efterrätten men det var som små tarts. Supergott!