tisdag, september 24, 2013

Cape Cod - första kvällen

Det är ju ett tag sedan nu. Nästan exakt en månad sedan närmare bestämt. Men än har jag ju inte visat särskilt mycket av vår semestervecka. Vår lilla Roadtrip. Så här kommer lite fler bilder. Första stoppet var ju hos Taina i Connecticut. Efter det drog vi vidare till Cape Cod. Där skulle vi tälta i tre nätter på en campingplats ganska nära spetsen av Cape Cod.


Tältuppsättning på Campingplatsen på Cape Cod.

Sedan en promenad ner till stranden

Harmoni

Okej, vi simmade inte ut till sälarna...

På väg tillbaks till tältet

Middagen serverad

Kura skymning vid tältet

Kvällspyssel i gaslampans sken

Mys

Frukosten serverad i tältet. Varm mjölk och smörgås.

Morgonen därpå var det dimmigt men inte kallt. Här en liten morgondans utanför tältet.

Att tälta på en campingplats är galet enkelt! Nästan så att det känns lite "dumt". Det var ett bra campingområde och vi fick själva välja en plats som låg lite mer "för sig själv" än vissa andra, vilket kändes skönt. Men även om man inte ser det här så parkerar man bilen alldeles intill tältet. Några meter bort bara. Det fanns även ett picknickbord på plats så att laga mat och äta var hur lätt som helst. Och så har man gångavstånd till både dusch, toaletter och även tvättmaskiner om man vill tvätta. Framförallt var det väl närheten till den parkerade bilen som gjorde det hela så otroligt enkelt. Alla saker kunde vi ju förvara i bilen. Inget bärande. Inget stuvande i tältets absider. Lätt som en plätt. Bekvämt. Visst kan man sakna känslan av att vara ensam ute i naturen så som vi annars varit vana då vi tältat tidigare, men med barn måste jag säga att det är rätt okej med bekvämlighet också.

Lill-Skruttan älskade att tälta! Hon njöt varje stund i och runt tältet. Det känns så roligt. Hon som ju annars är ett typiskt stadsbarn. Ut i fingertopparna. Detta var ju bara hennes andra gång i tält, men eftersom vi tältade tre nätter blev det ju lite längre nu än förra hösten då vi bara var ute en natt. En av favoriterna var att gå runt med ficklampan på kvällen efter att mörkret sänkt sig. Hon berättade att hon tyckte det var så "härligt kusligt mysigt". 

Att vi dessutom hade gångavstånd till stranden också var fint. Nu var vädret inte toppensomrigt då vi var där. Utan lite smådisigt och dimmigt varje dag. Overcast. Men temperaturen var ändå rätt skön tycker jag. Särskilt skönt var det att det inte var så hett. Då är det jobbig att tälta tycker jag. På nätterna var det runt 18-20 grader ungefär vilket var lagom. Och på dagarna kanske runt 25. Så det blev en del strandhäng varje eftermiddag. Men vi körde även runt lite och kollade in ett par ställen runtomkring oss på Cape Cods spets. Som Provincetown och Wellfleet. Jag kommer visa lite mer bilder från dessa utflykter senare.

5 kommentarer:

olgakatt sa...

Du har verkligen valt kameravinklar så att ni ser ut att ha varit ensamma i naturen!
Efter många tältningar i fjällen , både eget och i tältkåta med kompisar börjar även jag uppskatta bekvämligheten med dusch och toa!
Sen är det nog mycket enklare att sätta upp de moderna tälten jämfört med vårt gamla fjälltält med alla stänger, linor och pinnar! Liksom farten på Trangiaköket blir en annan med gasol istället för sprit....

Desiree sa...

Oj har det redan gått en hel månad sedan ni var i Cape Cod. Jag tycker att det känns ganska nyligen. Tiden susar förbi alldeles för snabbt. Måste säga att det ser SUPERMYSIGT ut med kvällsbilderna från tältet. Underbart att E älskade det så mycket. Även om jag inte känner mig som en storcampare så tror jag helt klart att jag hade njutit av en sådan här semester som ni gjorde. HImla skönt att slippa kånka allt och ha både bil, dusch och till och med tvättmaskiner i närheten. Fina och härliga bilder. Det här tror jag är något som E garanterat kommer att minnas länge.
Kramar!

Annika sa...

Säger som Desiree, tänk att det redan gått en månad sen ni var där.
Jag förtår att det var kyligt, det var det ju tom då vi var där. Ordentligt kyligt i vattnet, for sure.
Provincetown är ju bara sååå underbart gullig.
OCH Wellfleet så fint.
Ja, jag vill tillbaka till CC.
Älskade det stället.
Härligt ni hade med tältandet. De där campingplatserna låter som om de passar MIG!!!
OCh nej, att tälta i värme och fukt måste var vidrigt.
Så hellre er sorts camping, you betcha!!!
Kramar!

Anne sa...

Men åh så mysigt, påminner mig om mina egna barndomssomrar. Ha ha, förutom det där med att ha bilen så lättillgänglig då ;)

Suzesan sa...

Åh vad mysigt. Längtar efter att tälta nu någonstans. Det får bli nästa år.

Det är jobbigt att tälta om det är varmt. Oj jag vet hur det var när vi bilade till Spanien där en lägenhet väntade men vi körde tält på vägen dit. På dagen så hett så det inte gick att gå in i tältet. Det nästan smälte.

Kram
/Susanne