tisdag, september 10, 2013

Trötta men vid gott mod

Ikväll är jag rätt slut. En otroligt intensiv dag på jobbet samt en småknölig pendling hem tog musten ur mig. Jag skulle egentligen träffat ett par kompisar på middag ikväll men lämnade återbud. Lite tråkigt, men jag hade helt enkelt inte energin. Särskilt inte eftersom jag vet att jag kommer att ha en minst lika lång och intensiv dag imorgon. Jag får försöka komma nästa gång helt enkelt.

Även Lill-Skruttan verkar också rätt slut efter sin första heldag i skolan. Men hon verkar haft det bra. Även om hon var alldeles för trött för att berätta. Fast under kvällens lopp har det hon bjudit på små glimtar av sin dag. Lite sporadiskt sådär. Då och då. Bara man inte frågar. För då orkar eller vill hon inte. Men som sagt, när man inte frågar så kommer det. Om lunchen. Matsalen och mjölken. Om mattermosarna som flera av hennes klasskompisar också hade. Om den aktivitet hon valde i klassrummet som var "science" och där man fick titta på snäckor i förstoringsglasMan kunde till och med höra havet i den största. Om vila på yoga mats. Med skorna på. Tydligen fick de inte ta av skorna om det skulle bli en brand. Knasigt tycker jag, men det kanske finns sådana regler där? Om att hennes lärare på aktiviteten efter skolan berättat att de skulle ha en show någongång innan The Holiday och då skulle de vara "stars". Så jo en glimtar från dagen har vi fått. 

Eftersom vi båda var så slut då vi kom hem, kastade vi oss direkt i sängen en stund. M kom in med äppelklyftor till oss. Goa M. Så låg vi där Lill-Skruttan och jag och bara tuggade äppelklyftor och myste en stund. Kände varandras närvaro. Liksom laddade batterierna lite. Så att de inte skulle ta helt slut utan åtminstone räcka ett par timmar till. Så skönt. Att bara få vara nära varandra. Stirra upp i taket och tugga goda äpplen. Tillsammans. Och känna livet återvända. Jag tror vi båda behövde det. Men det blir ändå en tidig sänggång för oss ikväll. För imorgon blir det som sagt ännu en tidig morgon och en lång dag. För oss båda.


Vill också tacka er som skrivit så fina kommentarer i mina inlägg nedan. Jag läser och blir glad även om jag inte har svarat än. Ska försöka svara senare.

4 kommentarer:

Kattas Betraktelser sa...

Du låter väldigt trött.. Hoppas ni får vila ut i helgen och hämta hem er. Spännande med E. första dagar i skolan.

Desiree sa...

Låter som en väldigt bra första dag. Men nog kan man förstå att E var trött. Det tar nog allt på krafterna med första skoldagen och mycket nytt. Kul att hon har lite kompisar sedan innan som också börjat på nya skolan så att precis allt inte är nytt. Klokt av dig att skippa kvällens aktiviteter med tanke på den långa morgondagen. Ibland är vila och sömn precis det rätta att investera i.
Kram!

Lotta sa...

Vad fint du skriver! Många nya intryck för Ella nu. Och den egna energin tryter ju mellan varven , känner igen det. Då låter det perfekt med lite äpplen och bara vara. Tanka på.

Önskar er en skön helg!!

Kram

Saltistjejen sa...

Katta,
ja det var jag. Helt slut faktiskt. Men nu är det bättre.
:-)
Kram!


Desiree,
ja det känns bra att hon känner flera barn på Kindergarten även om hon endast har ett barn från sitt dagis i sin egen klass. Men att ha flera av sina kompisar på samma after school activities samt på rasten är superbra och jag tror att hon om ett tag kommer fån nya vänner i klassen också.
Kram!


Lotta,
Tack! Ja det är myckte nytt. För hela familjen faktiskt hahaha! Och eftersom jag just nu har haft en intensiv jobbfas så blir det lite extra mycket. Men vi är väldigt glada för att E trivs så bra i sin nya skola.
Kram!