måndag, september 02, 2013

Gråmulen Labor Day med färgrik balett

Idag var det ledigt trots att det var måndag. Labor Day. Helgdag. Första måndagen varje september. Labor Day är också dagen då sommarsäsongen tar slut. Den sträcker sig mellan memorial Day i maj till Labor Day i september. Visserligen endast enligt kalendern då eftersom september ofta är riktigt ljuvlig här med sommartemperaturer.

Idag var vi alla lite småsega såhär efter vår semestervecka. Vädret gjorde inte det hela bättre direkt för det var gråmulet med regnskurar i stort sett hela dagen. Varmt och fuktigt. Men vi kom iallafall ut och handlade lite och fick tvättat. Lill-Skruttan lekte sedan med en av sina bästa vänner på eftermiddagen. De är så stora nu tjejerna att de roar sig i stort sett själva. Först i Playrum och sedan hos oss där de var i full färd med att planera, koreografera och göra rekvisita för en balett. "The Fairytail land". Denna visades sedan upp.

Dekorationerna på scenen

Imorgon är det arbetsvecka igen. Och jag ska erkänna att jag har lite jobbångest. Trots att jag verkligen tycker om mitt jobb så känns det lite sisådär att sätta igång igen nu. Jag känner mig inte riktigt färdig med ledigheten tror jag. Det har varit ett mycket intensivt år såhär långt och endast en veckas ledighet sedan i januari börjar ta lite energi. Dessutom är vi just nu mitt uppe i en sådan där extra intensiv period igen eftersom vi har en kommande deadline om ca två veckor. Så jag vet att man kommer att kastas rakt in i det hela till 200%. Detta var också ena av anledningarna till att jag trots vår semester nu var tvungen att ta med mig datorn och faktiskt jobba lite från hotellet i Boston också. Vissa saker bara måste göras. Inte optimalt men det är som det är. 

Denna veckan är dessutom också skolledig så M och jag får försöka att fixa det här med en ledig Lill-Skrutta också. Det får bli en del pusslande med dagar och tider. Jag hoppas kunna arbeta hemifrån åtminstone en eller två dagar för det skulle underlätta för M som också kommer slängas in i en hektisk period på sitt jobb nu. Så om det blir lite bloggtorka igen denna veckan så vet ni varför. Hoppas dock att alla ni där ute har fått en riktigt fin början på september!

5 kommentarer:

Miss Marie sa...

Härligt med en extra ledig dag efter att ha varit på semester! Kan tänka mig att det är tufft med så lite semester på ett år! Har du tio dagars semester som är vanligt i USA?

finelinan sa...

Vad är egentligen en vanlig semester i USA? Hur länge? Jag pratade med ett par från Italien på jobb i somras, och de hade två veckors semester, och de var tvungna att ligga under en förutbestämd period under sommaren. Sen är det väl lite olika även vilket företag man jobbar inom, kan jag tänka...

Där du jobbar verkar det vara extra intensiva perioder hela tiden! Varje gång du skriver det tänker jag att "det hade hon ju nyss". =) Men det är kul med utmaningar!

Martina sa...

Underbart med dansuppträdande! Det har jag ocksa fatt se manga ganger genom aren.
Samma här, jag fattar inte att sommaren redan är över och att vardagen drar igang igen. Tiden gar alltid fort, men nu i sommar har den gatt fortare än nagonsin. Och jag känner mig varken redo eller färdig. Men vad gör man?! Det är bara att ta sig i kragen och hänga med.
Kramar

Desiree sa...

Ella verkar vara i en sådan otroligt härlig ålder just nu. Jättekul när de är så pass stora att de kan underhålla sig själva och hitta på egna lekar. Sedan är det ju underbart att få ta del av deras kreativitet genom att få dessa shower och uppvisningar som de hittar på.
Jag hoppas att veckan blir bra för er båda. Förstår att ni har lite jobbångest med pusslande och intesiva jobb perioder på båda era jobb just nu. Jag hoppas det ändå kommer bli en bra vecka. Det lär ju iallafall bli kort vecka.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
ja det är skönt att ha en extra dag. Och ja semester här i USA är verkligen ingen långledighet direkt. Jag har mycket semester med amerikanska mått mätt. Särskilt eftersom jag endast arbetat ett år på min arbetsplats. 15 dagar har jag samt 3 s.k "personliga dagar". Och även en vecka ledigt mellan jul och nyår då hela företaget stänger ner. Just den tiden har jag dock mycket att göra eftersom vi har en av våra största deadlines just efter nyår, men eftersom jobbet har stängt kan jag sköta det mesta hemifrån (eller varsomhelst ifrån egentligen bara det finns internet).


finelinan,
Jag tror det är rätt vanligt med 10 dagar här men också vanligt att folk inte tar ut "alla" dem.
Haha, ja det känns ibland som om vi går från den ena intensiva jobbperioden till den andra, men det är så det är just nu. Eftersom vi detta år lanserar ett nytt läkemedel i Europa och nästa år ska det lanseras här på amerikanska marknaden är det otroligt mycket just nu för oss. Helt klart stressigt, men också otroligt intressant, spännande och stimulerande! :-)


Martina,
japp dansuppträdande, musikuppträdande och teatershower brukar det bli lite då och då. Kul tycker jag. Särskilt att se hur kreativa de verkligen är. Och duktiga trots att de ju inte är så gamla ändå.
Sommaren i år tycker jag också gått rekordfort. Men det sköna är att september och ibland även oktober här brukar vara riktigt fina månader. Hösten är egentligen min favoritårstid här borta. Hoppas ni får en fin höst ni med!
Kram!!


Desiree,
ja det är en otroligt rolig ålder på många vis. Så mycket kreativitet och tankar som hon delar med sig av. Och ja, denna veckan blir lite annorlunda eftersom det inte är ngn skola. Och nästa börjar hon ju sin nya skola - kindergarten vilket också lär bli en omställning för oss alla. Men det ska bli roligt.
Kramar!