fredag, september 27, 2013

Lite mer från Cape Cod - Provincetown

Första morgonen tog vi en tur till Provincetown. Där tänkte vi äta brunch och kolla in den lilla "staden". Detta är en stad med en mycket stark HBT community vilket verkligen syntes på en gång eftersom det vajade Prideflaggor nästan överallt. Här kommer en bildbomb från Princetown.

Provincetown ligger alldeles på spetsen av Cape Cod

En av Cape Cod's delikatesser

Lobster i olika form kunde man äta på de flesta ställen
Liten spårvagn

Många gallerier fanns detEfter brunchen gick vi ner till stranden

Eftersom vi var där såpass sent i augusti var stranden nästan tomJag tyckte Provincetown var mysigt, men man märkte att det var en sådan där liten stad som verkligen lever på turismen så jag kan tänka mig att det är ännu lugnare där nu under hösten och hela lågsäsongen. När vi var där var det ganska mycket folk fortfarande men det märktes ändå att det var efter själva högsäsongen, något jag personligen tyckte var rätt skönt. Efter vårt lilla strandbesök tog vi bilen för att köra till en av fyrarna i närheten. Under tiden hade det blivit allt dimmigare men det var fortfarande sommartemperaturer så det gjorde inget. Men bilder från fyrbesöket kommer i ett senare inlägg.

11 kommentarer:

Lotta sa...

Så fint Saltis! Känner igen lilla Provincetown....och håller med om att det är en sommarstad men kan tänka mig att det är härligt att komma och uppleva hösten där också.

Fina bilder och jag får sommarlängtan!

KRAM fina, ha en skön helg

Lotta

Desiree sa...

Jättekul att få se och njuta av dina Cape Cod bilder också just nu speciellt som Anne är där och har visat lite av det som de upplever där just nu. Kartan var super så att man verkligen ser vart det är beläget. Provincetown ser supercharmigt ut. Där förstår jag att ni både njöt och trivdes.
Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja Provincetown och hela Cape Cod känns som en typisk sommardestianation. Men jag var glad att vara där lite efter högsäsongen faktiskt. Lite färre folk, mindre trafik och ändå så otrolig vackert!
Kram!!


Desiree,
Tack! Ja det var kul att se Anne's inlägg och bilder från deras vistelse. De var ju där alldeles nyss så då har ju Cape Cod blivit än mer "övergivet" av turisterna vilket säkert ger en helt annan upplevelse än den man får om man är där på sommaren.
Kram!

Steel City Anna sa...

Ser jättemysigt ut. Så färgglatt!

Annika sa...

Visst är det en rolig, söt och ball stad. OCH bara en kort resa med båt fr Boston.
Gillade den massor!!
Ja hela CC.
LOVE!!!!!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
ja det var färgglatt! :-) Och mysigt.


Annika,
ja om jag bodde i Boston skulle jag definitivt ta färjan hellre än att bila hela vägen ut från fastlandet. Särskilt högsäsong då jag hört att det kan ta timmar att ta sig ut till spetsen av CC på grund av all trafik.
Och visst är Cape Cod härligt!!!
Kram!

Anne sa...

vad kul att se bilder från Provincetown, speciellt då vi nyss var på Cape Cod men inte hann ända dit ut. Så extra roligt se lite här och höra vad du tyckte.
De olika städerna/samhällena verkar ju helt klart ha lite olika identitet. Läste i guideboken att sommartid/högsäsong så är det rätt olika också vart olika grupper turister åker. Typ sommarlovslediga Boston-collegestudenter åker till XX ort på Cape Cod, barnfamiljerna till YY osv.
Nu ska jag läsa ikapp dina andra inlägg!
KRAMAR!

ExPIAtriate wife sa...

Cape Cod verkar fantastiskt! Emirates ska snart borja flyga Boston sa da skulle det vara kul att besoka dessa stallen. Provincetown sag valdigt charmigt ut! Kanske skont att missa varsta turistruschen men anda fa en bit av sommarcharmen!
Camping verkar hur mysigt som helst och bra med bekvamligheter och annat pa nara avstand, det var verligen en fin plats ni hittat och Lill- Skruttan verkade ju stortrivas!
Kram!

eastcoastmom sa...

Gillar att ni missade värsta turistinvasionen!

Martina sa...

Sa fint det ser ut. Och jag kan verkligen tänka mig att det var skönt att vara där lite off season. Sa har vi det här just nu och det är verkligen skönt!
Mysig lite semester ni verkade ha.
Kramar

Anna, Fair and True sa...

Vi var ju dar 2008 tror jag det var och det ar en mysig liten stad. Gillade nog den battre an Key West tror jag for Key West ar lite for hippy kanske och definitivt inte i lika fint skick (mer run down). Antar att ni ocksa at en del hummer nar ni var dar, och pa Cape Cod i allmanhet :)