måndag, september 23, 2013

Tankar en måndag

Ny vecka. Igen. Tycker tiden liksom rinner fram som strid bäck. Redan slutet av september. Herregud var tog denna månaden vägen egentligen? En vecka kvar innan det är oktober. Men vädret just nu är underbart. Runt 20-25 grader på dagarna, men med skön klar luft. Solen värmer fast det är svalt i skuggan. Typiskt septemberväder här med andra ord. Favoritårstid. För. mig. Här. I helgen kändes det till och med som sommar. Då kröp temperaturen upp till över 26 grader och det var riktigt varma vindar. Igår besökte vi Svenska Kyrkan. Barnkören har börjat och Lill-Skruttan ville så gärna gå eftersom hon vill vara med på Lucia även i år. Skoj! Själv fikade jag med kompisen C då barnen sjöng. Kanelbulle. Mmmm!

I övrigt känner jag mig lite splittrad. Tankar som flyger och far. Energi som kommer och går. Det liksom prasslar i huvudet på mig. Svårt att fokusera. Svårt att komma till skott. Samtidigt rastlösheten som far runt i kroppen. Jobb. Nya rutiner i skolan. Saker som måste fixas. Annat som inte får glömmas även om det inte kan åtgärdas på stört. Funderingar i största allmänhet. Kanske är det därför energin tryter. Det snurrar lite för mycket igen. Lite för mycket för att det ska vara bara roligt. Men samtidigt, mår jag på det hela väldigt bra så man ska väl inte klaga. Jag menar, energidropp får väl alla ibland? Och mycket omkring sig, det har väl också alla?

Idag fick jag dessutom ett efterlängtat telefonsamtal. Så nej, jag ska banne mig inte klaga.


Och TACK också till alla era fina kommentarer angående skolan i inlägget nedan! Det är alltid roligt att få höra om andras erfarenheter och tankar kring detta som ju fortfarande är så nytt för oss.

5 kommentarer:

Emma sa...

O ja, jag vet hur det kan vara...hoppas att det ska lugna ned sig lite grann bland funderingarna...reda upp sig liksom. For trots att det i det stora hela kanns OK kan det bli lite mycket ibland. KRAM

Martina sa...

Hmm, det verkar vara nagot i luften just nu?! Tycker det känns som att dom flesta inte hinner med tiden, har mycket tankar som snurrar, dippar vad gäller bade det ena och det andra...
Och jag är inget undantag.
Men det är bara att kämpa pa och hänga med sa bra man kan antar jag.
Hoppas du far en fin vecka!
Kramar

Saltistjejen sa...

Emma,
ja det är som det är ibland. Bara att försöka hitta en rytm som fungerar.
Kram!


Martina,
haha kanske är det det? Eller så är det bara hösten som gör sig påmind... Hoppas du själv snart får mer energi du också!
Kram!!

Desiree sa...

Ja visst får vi nog alla energidopp ibland. Känner igen mig i att under perioder så kan man ha många tankar som snurrar runt. Jag tror att det är bra i längden att ibland relflektera över sin tillvaro. Kan ge upphov till förändringar man gör som gör att allt blir bättre på sikt. Ibland rullar ju livet bara på och man känner att man inte hinner med, man hinner inte leva det utan bara förs med som en virvelvind. Sedan brukar det ju vara så att sådant här kräver sin tid och inget man kan skynda på. Men pusselbitarna brukar trilla på plats så småningom. Jag tror att man ska se dem som så att det är helt ok att ha en energidipp mellanåt. Det är ju också så att dina långa resor till jobbet och även ditt jobb är båda väldigt krävande så det är ju inte så konstigt att du känner dig trött emellanåt.
En stor kram iallafall.På nåt sätt löser sig sådant här.

Anna, Fair and True sa...

Kul att hon vill vara med i Luciataget igen!