söndag, september 08, 2013

På promenad genom staden - från Union Square till SoHo

Igår lördag, gjorde vi en liten utflykt här i staden. Inget märkvärdigt alls egentligen, men det blev en sådan där riktigt mysig promenad genom staden. Vi hade ärenden på Union Square så vi tog tunnelbanan dit. Sedan blev det mjukglass i parken och efter det lekte Lill-Skruttan hur mycket som helst i den fina lekparken där. Jag gillar verkligen den lekparken mycket. Lite annorlunda saker för barnen att klänga och klättra i än på de vanliga.

Vädret var dessutom helt perfekt med sina 26 grader och sol, men med torr skön luft. Just så som september oftast är här. Vi såg därför väldigt många som låg och solade, hade picknick eller bara satt och njöt med en bok i parken. Härligt! Att det var fint väder kunde man även se på att vattenfontänen fortfarande var igång i denna lekparken. Normalt är att de stänger av dem i stadens lekparker efter Labor Day (första måndagen i september), då sommarsäsongen anses vara över.


Gillar de här "kläng- och gungsakerna" som liknar kaveldun. Det finns flera sådana i den här lekparken och ungarna verkar också gilla dem. I bakgrunden kan man se att vattenfontänen fortfarande var igång, men det var nästan inga barn jag såg med badkläder. De flesta familjer här har nog slutat ta med det nu eftersom vattnet brukar stängas av i lekparkerna efter Labor Day.Vi fortsatte sedan söderut mot SoHo. Lill-Skruttan på sin scooter och vi gåendes. Som alltid i SoHo är gatorna rätt packade med folk. Jag började prata med en man som stod och marknadsförde sin egen bok som han dessutom publicerat själv. Måste kolla upp den boken för han påstod att den nu fanns på "rekommenderas-bordet" på Barnes & Nobels stora butik vid Union Square. Lite spännande. Boken skulle enligt en rescensent tydligen vara en "a mix of mad men and fight club" och det lät lite intressant. I vilket fall fick jag en tanke om att eventuellt tipsa författarcoachen och kurshållaren Ann Ljungberg som höll i den skrivarkurs jag gick på här i NYC för drygt två år sedan, om att den här författaren eventuellt kanske skulle kunna berätta om "self publishing" på hennes kurs här i NYC i oktober.
På väg ner mot SoHo korsade vi Washington Square

SoHo

Jag gillar att den som bor längs ner i huset använt delar av sin brandstege som "balkong" och har växter där. Fint.

De klassiska och helt nödvändiga vattencisternerna man ser på taken runtom i staden

Vi gick hela vägen bort mot Delancey eftersom M ville kolla in fiskaffären där. Han har funderingar på att skaffa några nya tetror till akvariet. Men på vägen dit tog Lill-Skruttans batteri helt slut. Så efter besöket i affären gick vi till närmaste busshållplats och tog bussen tillbaka hem. Rätt skönt tyckte vi alla för vi var alla lite matta efter att promenerat runt i staden i ett par timmar. Kvällen hemma blev sedan ganska lugn, med s.k "Filmmys" vilket är en av Lill-Skruttans favoriter. Vi såg "Brave" som jag gillade, men som Lill-Skruttan tyckte var lite för sorglig.

Idag söndag, tänkte vi ta bilen ut från staden för att plocka lite äpplen. Apple Picking Season har just börjat, och eftersom vädret är lika strålande idag som igår känns det som en mysig utflykt.

1 kommentar:

Lotta sa...

Å, så härligt! Promenad genom staden.....<3


Visst är vädret underbart. Helt perfekt. Det blev en tur till stranden, både på morgonen och på eftermiddagen ;)

Härligt att plocka äpplen! Det blir det kanske nästa helg för oss.

Stor kram, ha en bra vecka!

xoxo