lördag, september 14, 2013

Lämnade Äppelstaden för lite äppelplockning

Veckan som just gått har varit rätt full av allt nytt med Lill-Skruttans Kindergarten plus att det hände lite omtumlande saker på jobbet i slutet av veckan. Så det har varit fullt upp. Alltså har jag inte hunnit med att visa bilder från förra helgen då vi var och plockade äpplen. Men förra söndagen, tog vi bilen norrut för att besöka en äppelodling. Apple Picking är något som Lill-Skruttan gjort ett par gånger tidigare och tycker är riktigt roligt. Vi bestämde att köra till den närmaste av alla odlingar Demarest Farm och den låg i New Jersey mindre än en timmes bilfärd från oss på Upper East Side. Vädret var fantastiskt. Perfekt med ca 26-27 grader, solsken men med några ulliga sommarmoln på himlen samt en svag ljummen bris. Varken för varmt eller för kallt med andra ord.

Det är rätt otroligt att man på ca 40-45 minuter kan komma från höga skyskrapor och en riktig metropol till "landsbygden" med skog, odlingar och ja, sådant som här "landet" till. Vi kom dit strax efter 12 och spenderade ett par timmar här. Lill-Skruttant älskade att springa runt bland äppelträden, plocka sina egna äpplen, provsmaka och hela tiden förklarade hon för oss att "Äpplen man plockar själv är verkligen de godaste! Mycket godare än de man köper i affären."

De hade även några getter, ett får och en kalv som Lill-Skruttan såklart hälade på. Och så såg vi att pumporna började komma nu även om de har långt kvar till Halloweenstorlekarna.

Majsfält hade de också.

Och i ena änden av majsfältet - en labyrint. Som vi självklart gick in i. Och vi kom ut!

På väg mot Äppelodlingarna

Kollar om det ser fint ut

Ibland behöver man lite hjälp för att nå

Stort äppelträd och liten mindre tjej

Sensommar då den är som bäst

"Mer till påsen pappa!"

Äppelinspektion

Till höger syns "The Hayride" som vi fick åka ut med till själva odlingarna. Och under träden till vänster stod picknickbord utställda där man kunde fika eller bara vila.

Mys

Septemberskatt

Självklart fanns lite annat för barnen också. Och redan hade en del Halloweenteman börjat komma.

En ganska lång äppelflicka

Vi passade även på att fika lite där i skuggan av träden. Äppelmunkar. Mmmm. Och så handlade vi lite i affären också. Innan vi åkte hemåt. Fast på hemvägen svängde vi förbi en fiskaffär som M hittat i närheten och där inhandlades våra senaste familjemedlemmar.

Jag gillade Demarest Farm. Det var ett perfekt utflyktsmål för äppelplockning om man bor i NYC eftersom det ligger såpass nära. Vi tog George Washington Bridge över till New Jersey och efter det var det endast lite drygt en halvtimmes körning. Dessutom var det mysigt att de satt upp picknickbord intill äppelodlingarna så man kunde fika där. Antingen medhavd matsäck/fika eller så kunde man köpa äppelmunkar och dricka på stället. De har även en servering och butik intill parkeringen men om ni funderar på att fika skulle jag varmt rekomendera att ni gör det vid äppelodlingarna istället. Så mycket mysigare i trädens skugga och inte intill parkeringsplats eller bilväg. Ja, som sagt detta var ett perfekt utflyktsmål för oss i NYC.

6 kommentarer:

olgakatt sa...

Även här har det plockats både majs och äpplen! Majs på ekorundan i lördags när vi hann med 4 gårdar och äpplen här hemma. För första året har vi fått ihop en rejäl låda egna äpplen. Av de knytta, maskätna och fågelhackade blev det inte mer än en äppelpaj, de flesta är fina, konstigt nog.

Haha, när jag läser fiskaffär tänker jag på döda fiskar att äta, inte pluttiga akvariefiskar! Här i byn heter affären där man köper sådana Zoo- och akvariebutik.

Steel City Anna sa...

Ser jättemysigt ut!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
hahaha ja du en fiskaffär tänker man ju i första hand på en där man köper sin "matfisk". Håller med. MEN detta var verkligen inte en djuraffär eller zooaffär för de var speialiserade på enbart fiskar. Så ja, jag kallade det en "fiskaffär". :-)
Vad fint att ni fått så många fina äpplen också! Och majs. Finns det majslabyrinter i svenska majsåkrar också? Här är det rätt vanligt som attraktion på ställen där man kan plocka sin egen majs.


Steel City Anna,
tack! Det var det också! Jättehärligt!

bettankax sa...

Låter som en perfekt utflyktsdag. Snart är det "Äpplets dag" i Kivik. Får se om det blir ett besök i år.
KRAM!!

olgakatt sa...

Labyrinter i majsfälten har jag inte stött på här - ännu. Sen tycker jag majsen på dina bilder ser högre ut än här. En vuxen når över men knappast Ella. Så hon kunde irra i en labyrint men inte vi vuxna.

Josefine sa...

Så härligt det ser ut! Äpplen är verkligen goda! I paj, marmelad, mos, kakor och ja, som de är förstås! Mums!