måndag, april 21, 2008

Bara en dag kvar....!

Å idag är det bara en dag kvar tills M's mamma, syster och systers pojkvän kommer hit på besök! De kommer imorgon eftermiddag om allt går enligt planerna. Ska bli så himla roligt!!!!!!! Vi har inte setts sedan i julas. Ser fram emot att umgås, prata, uppdatera oss på allt i deras liv som hänt sedan sist. Det känns dessutom extra roligt att de faktiskt kommer att kunna ta del av min mage. Det är ju inte många andra av vare sig vänner eller familj där hemma i Sverige som kan göra det live.

Eftersom vi ska iväg på en liten biltur mot Boston och Cape Cod så hoppas jag att vädret blir fint också. Men vi börjar med en shoppingdag här i staden. Tydligen hade de massor med saker som de ville köpa här. Tja, jag är inte förvånad. Dollarn är lika låg som lågvattnet en torr sommar. Och här är staden som har om inte allt, så det mesta... Jag ska försöka hänga med så gott jag nu kan. Lite otymplig har jag ju blivit den senaste tiden tycker jag. Flåsar oftast som en hund när jag är ute och går. Kan absolut inte hålla min normala gångtakt (vilken i-och-för-sig brukar vara som ett x-2000-tåg enligt många, så nu kanske jag går som en normal person...?!), och blir dessutom kissnödig stup i kvarten. Men förutom detta är jag ju fortfarande ganska portabel trots allt.

Sedan ser jag otroligt mycket fram emot att få komma iväg på en liten "utflykt". Det var länge sedan vi lämnade staden och att få bila tillsammans med min "Skånefamilj" ska bli otroligt kul! Om det finns tid och internet kommer jag nog att försöka uppdatera lite på vägen. Annars kommer det kanske bli ett litet uppehåll i bloggen mellan torsdag och måndag (då vi är ute på vägarna).

Idag blir det lite jobb med cellerna och sedan en hel del datorjobb här hemma. Ikväll blir det nog tvätt och städ som gäller så att hemmet är hyfsat representabelt tills att gästerna anländer imorgon, haha!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan förstå att ni ser framemot besöket och bilfärden till New England! Så trevligt!!
Kör du förresten i USA? Jag gillar att köra bil men har inte kört mer än 3 ggr här. Måste vänja in mig mer med att vara på fel sida. :D

Här är en till som småvankar och t o m fick ta en minipaus idag när jag var på lång prommis.:D

Ha det så mysigt med the in-laws och rapportera om resan när ni är tillbaka igen!

Kram!

Desiree sa...

Åh vad kul Saltis med sverigebesök och just från familjen är ju ibland extra kul. Då har du en hel del att se fram emot. Den där utflykten ni ska göra lät hur nice som helst. Packa med kameran så att man kan få se lite bilder. Ja för svenskar är det ju rena rama reafesten att komma till USA och shoppa loss. Ha det riktigt bra med ditt besök och njut av allt trevligt. Hoppas det härliga fina vårvädret fortsätter.

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det ska bli jätteroligt att de kommer och hälsar på! :-)
Nej jag kör inte här. Har kört lite när jag var turist men sedan vi flyttade hit har jag faktiskt inte kört. Mest p g a att vi varit så lata att vi inte skaffat oss amerikasnka körkort än fastän vi borde. Enligt lagen här måste man ha det om man bott längre än jag tror 1 år. Men varken jag eller M har gjort det. Eftersom M är mycket mr erfaren bilförare än jag har jag fegat lite och inte velat köra bil här när vi hyrt. Mest p g a att OM man skulle krocka eller så (vilket tyvärr nog är större sannolikhet ifall jag skulle köra....) så vet vi inte vad som gäller med försäkring och sådant just pga att vi fortfarande använder våra svenska körkort.


Desiree,
Ja jag ser otroligt mycket fram emot den lilla "resan" också! Ska bli så skönt och roligt att lämna staden och se lite nytt!
Självklart kommer kameran att tas med! Och bilder kommer så småningom att dyka upp här i bloggen!

Annika sa...

KUL med besök!!! Jätteroligt för er ALLA!
Och ja, i NYC finns nog det allra mesta man behöver. THE shopping city!!
Underbart att få komma till Boston och Cape Cod. har aldrig varit på Cape Cod, men jag skulle gärna VILJA!!! Verkar underbart därute.
HOPPAS det blir urmysigt och bra väder.
Ta massor med bilder!!!
KRAM!!!!

Anne sa...

Så det är dags nu, det är bara en dag kvar nu tills de kommer. Kul! shooping ja....Hehe, de kommer nog minst lika mycket för shoppingen som för att träffa er. Skojar bara förstås, men shopping är ju perfekt passa på för de som har svenska pengar och köper dollar. Er bilutflykt låter underbar, en tripp jag själv skulle (rättelse SKA) göra nån gång.
Vad roligt också att era gäster får se magen, att få se även det skedet av graviditeten och liksom kunna dela även det med er.
Hoppas ni får en riktigt bra vecka!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja detta är väl en av de bästa säderna för shopping av diverse prylar... ;-)
Och ja jag ska en drös med bilder också. Är själv väldigt nyfiken på just Cape Cod eftersom jag hört att det ska vara så vackert där ute!


Anne,
Japp nu är det dags. Det ska bli så roligt, och precis som du säger här och som du i flera av dina så kloka inlägg sagt tidigare, så är det roligt ifall nära och kära kan ta del av ens liv även fast man bor här borta. Och för vår del är ju graviditen såklart en av de största saker som hänt oss hittills i våra liv! Så det känns väldigt roligt att kunna dela detta med åtmisntone en del familjemedlemmar!! :-)

Petra H sa...

Oh, vad härligt med ett New England-besök med den skånska familjen!! Ser framemot att höra / se vad ni såg och upplevde när ni är tillbaka.
Förresten, vi har inte heller skaffat PR-körkort och det ska egentligen fixas inom 3 månader!! Jag har ju bara kört nga ggr (i januari) men O kör ju varje dag.. hoppsan!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det kommer bli en rolig och skön vecka tror jag! Haha, mitt enda problem är att jag inte alltid fattar vad M's systers pojkvän säger... :-D Hans skånska är inte alltid så tydlig... Eller så är det mina öron som inte är riktigt vässade, kanske?! ;-)
Jag har funderat på det där med körkortet och det känns så himla krångligt att man måste ta ett nytt! Och dyrt!!! Iallafall här i NYC så vet de hur man ska ta betalt för något, så ett nytt körkort här skulle nog gå på ett antal hundra dollar (inkl, uppkörning och ett par lektioner både teori samt körning). Vi har ju ingen egen bil så isåfall vore man rvungen att ta flera körlektioner gissar jag.
Så det har liksom inte varit ngt vi prioriterat. Att göra ngt man tycker känns tråkigt, som tar tid och dessutom kostar pengar hamnar alltid långt ner på listan....

Anna, Fair and True sa...

Som jag nämnt förut, vi ska ju till Boston och Cape Cod i sommar så jag ser fram emot din reseberättelser. Även om små samhällen ni kanske stannar i på vägen.

Saltistjejen sa...

Anna fair and True,
jodå den kommer. Men vi kommer ju inte vara ute på vägarna så många dar så det kanske inte kommer bli så jättemånga eller långa stopp. Men självklart kommer det komma inlägg om våra upplevelser. Förhoppningsvis kan det hjälpa er lite! :-)

SweFlo sa...

Vad kul! Har inte träffat någon av min familj sedan i september, så ser med stor förväntan fram emot mitt eget Sverige-besök i juni. Härligt att du får dela med dig av din mage, för mig var det bara en moster som fick se, hon kom hit några dagar innan det planerade kejsarsnittet för att vara till hjälp några veckor.

Saltistjejen sa...

Swflo,
roligt att ni också ska få Sverigebesök snart då! Och ja det är ju lite kul att de får se magen live tycker jag. Tror de tycker det med.

Lullun sa...

Ja, nu kommer de ju snart. Tisdag eftermiddag förstår jag. Åh vad roligt. Gläds verkligen med er och hoppas att ni får en trevlig biltripp också.

Och hoppas det går bra under shoppingen. Kommer ihåg hur det var. ;-) Men låt du de "valutarika" svenskarna springa före till affärerna så att de får kollat igenom sortimentet grundigt. Du ska nog hinna ikapp dem! ;-)