tisdag, april 29, 2008

Första etappen: NYC - Boston

Så var denna semestern slut och det är dags att återgå till vardagen igen. Det har varit en mycket innehållsrik vecka. Dagarna helt fyllda av upplevelser och intryck. Inte så konstigt att man somnat ovaggad om kvällarna...
Här kommer nu lite mer detaljerade inlägg om våra dagar ute "på vägarna".
Jag tänkte börja med resan till Boston. Kortversionen av denna dagsetapp finns att läsa här.


Efter vår första dag här i NYC kom vi faktiskt upp i riktigt bra tid på morgonen. Bilen skulle hämtas på Avis vid 7 så vi kom iväg redan innan klockan blivit halv åtta. Det var en strålande morgon och eftersom vi inte hunnit äta så mycket till frukost styrde vi kosan mot Cold Spring, ett litet ställe norrut längs med Hudson River där M och jag varit ett par gånger. Detta var inte direkt på vägen mot Boston, men vi tyckte att det kunde vara roligt att äta frukost i denna lilla idyll så det var värt en liten omväg. Det blev frukost på ett café där vi tidigare fått en riktigt god brunch tillsammans med våra vänner M och R när de var på besök för länge sedan. Detta café är litet och väldigt mysigt. Efter en god frukost gick vi en liten promenad längs huvudgatan i Cold Spring. De flesta affärer var stängda, men det var en elt underbar morgon med klar luft men en värmande sol. Och alla träd som antingen var i full blom eller som just börjat grönska ramade in de pittoreska trähusen ännu mer. Nedan är några bilder från denna sköna morgon.

M just urstigen ur bilen.


Här är alla klara att gå mot cafét för att få frukost.


Inne på cafét. Vi var nästan de första gästerna så det var ganska tomt när vi anlände. Det droppade in lite fler gäster medan vi åt.


Ett vackert skåp som tillsammans med resten av inredningen ger detta café sin mysiga och lantliga atmosfär.


I väntan på vår frukost.Huvudgatan.Ett av de fina husen längs huvudgatan.Många av husen här har underbara verandor ut mot gatan.


Medan andra har trädgård som just har börjat grönska.


Här närbild på några av de fantastiska blommande träden.


Efter denna stärkande frukost fortsatte vi bilfärden. Vi hade tidigare pratat om att köra mot Boston genom nordvästra Connecticut, alltså "inlandet" inte kusten. Kuststräckan tänkte vi ta på vägen tillbaka. Så vi styrde mot den lilla staden Litchfield där det i omgivningarna även fanns en s.k Scenic drive som skulle vara mycket vacker; "Litchfield Hills Scenic drive". Nordvästra Connecticut var verkligen ett fantasiskt härligt landskap att köra genom. Kuperad terräng med kullar, berg, skog och vattendrag samt däremellan även otroligt pittoreska och välskötta hus. Vi såg en hel del personer som stod och flugfiskade i floden. Detta ser verkligen så avkopplande ut. Jag har dock aldrig testat själv. En del av denna Scenic drive gick genom ett indiareservat; Schaghticoke Indian Reservation. Jag ska erkänna att jag inte hade någon aning om att det faktiskt fortfarande existerar indianreservat. Det känns väldigt gammaldags, men vi såg faktiskt en del enkla hus där det bodde folk, och även en begravningsplats.

En bit norrut kom vi fram till Kent Falls där vi stannade. Det var en otroligt fin och fridfull plats. Dessa vattenfall tllhör Kent Falls State Park, och här fanns det även picknickbord samt grillar lite framför fallen. En mycket liten "covered bridge" (se beskrivning en bit nedan) gick över ett litet vattendrag som skilde parkeringsplatsen från själva "grönområdet". Här nedan är en del bilder från denna fallen.

Den täckta bron över ett litet vattendrag som skiljer parkeringsplatsen från Kent Falls.


Bron var liten och byggd i början av -70-talet.


Loff har vadat ut till fallen.


Själv tog jag aldrig av mig skorna utan skuttade försiktigt ut i vattnet på stenarna. Här tillsammans med Svägerskan.


Här har vi satt oss och poserar lite fint framför vattenfallet...


Det lilla vattendraget som går under bron porlade så vårigt.


Här sitter M's mamma G tillsammans med Svägerskan och njuter i solen.


Jag och M.


Och här är vi allihop.


Efter denna paus fortsatte vi och passerade Cornwall Bridge en sk covered bridge liknande den som finns med i filmen "Broarna i Madison County" med Meryl Streep och Clint Eastwood. Sedan kom vi fram till själva staden Litchfield där vi åt en mycket god lunch på denna mysiga restaurang innan vi fortsatte färden.

Den återstående bilvägen till Boston var nu inte så vacker utan nu blev det highway-körning med ett par stopp för kaffe och toalettbesök samt tankning längs vägen. Vid ett av dessa stopp såg vi dock reklam för.... snus!!! Blev ganska förvånad måste jag säga, men detta måste ju vara just snus! Jag trodde inte att denna svenska och finska tobaksform hittat vägarna över Atlanten, men det verkar ju faktiskt vara så.

Vi var inte framme i Boston förrän någongång runt 19-tiden, och vi var då alla ganska trötta. Checkade in på hotellet, Omni Park hotel som låg i den vädligt fina stadsdelen Beacon Hill, innan vi promenerade til Little Italy för att äta middag. Hittade en mysig liten italiensk restaurang där vi alla föll för bruschettan och gemensamt gav betyget "en av de godaste vi ätit!". Även resten av maten var utsökt och servicen jättebra. Efteråt promenerade vi tillbaks till hotellet. Temperaturen hade skiftat och var nu betydligt kyligare än kvällen innan. Vi var alla trötta så vi gick till våra rum och bestämde at träffas nere i lobbyn vid 9-tiden morgonen därpå.
Etapp 1 på vår roadtrip var till ända.

16 kommentarer:

Marianne sa...

Så fina bilder! Tack för att vi får följa med på resan, ser fram emot morgondagen.

Snus, ja det är just något att dela med sig av till resten av världen. Nyponsoppa eller smågodis hade varit bättre!

Lullun sa...

Så underbart! Får riktigt lust till att resa. Packa väskan och ge mig iväg för några månader med familjen. själv reagerar jag ju också så klart på 3/4-byxor och kortärmat. Åh det vill jag också kunna ha på mig när jag går ut!! ;-)

Saltistjejen sa...

Marianne,
Å tack sälv! Det är bara roligt att visa lite bilder. ch jag håller med om att snus ju inte är det man helt vill "förknippas med" som svensk... Men men....


Lullun,
ja ni får flyga hit någongång. USA har ju massor att erbuda ifall ni är intresserade av just Nordamerika! Annars kanske Kanada passar er bättre, både natur och vädermässigt. Själv drömmer jag om Vancouver....

Lullun sa...

Ja, för egen del är det hela världen som lockar! ;-) Har även hunnit se en hel del, inklusive USA & Canada, men länderna är ju stora, så det finns mycket kvar att se. Allra mest lockar dock återbesök av Afrika och Asien just nu, men det passar mindre bra med en klaustrofobisk isbjörn till pojkvänn och ett litet barn. Men vi får väl se... ;-) Vancouver kan jag dock varmt rekomendera. Jag har aldrig drömt att bo i Nordamerika förr (ja, utöver det att jag nu bor i Grönland då, som iofs inte känns så amerikanskt ;-) ), men efter att jag varit i Vancouver så blev jag deffinitivt sugen. 1 år för "skoj skull" i Vancouver eller på Vancouver Island hade inte varit fel. V har ju allt; storstad, fjäll, hav, enorma skogar osv. Och V-I än mer var naturen angår. För att inte förglömma björnarna & späckhuggarna. Fascinerande! :-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
japp. Jag har bara hört bra om Vancouver. Nu har vi vänner som flyttade dit förra sommaren så vi hoppas verkligen kunna åka o hälsa på dem så smånngom!!

Desiree sa...

Vad jättekul att få se så mycket fina bilder från eran tripp. Jag gillar verkligen sådana där charmiga gamla övertäckta träbroar. Det finns en hel del sådana här i vissa områden som vi åkt och besökt. Det där cafeét där ni åt frukost första morgonen såg helt underbart ut. Ett sådant ställe skulle jag så gärna vilja besöka. Jag förstår att det var värt att åka dit även om det blev en liten omväg. Jo indianreservat verkar det finnas kvar här och där i detta land. Jag har ännu inte åkt igenom något eller besökt något. Naturen ni åkte genom på eran scenic drive så fantastiskt vacker ut. Jag älskar scenic drives. Jo visst finns det snus här men det skiljer sig en del från det svenska snuset ändå. Här är det tydligen mycket mer long cut så att säga på det och det brukar vara betydligt mer parfymerat än det svenska. Ser fram emot att få se och höra mer om nästa etapp.

Saltistjejen sa...

Desiree,
aha! Så det finns snus här alltså. Parfymerat sådant låter som en amerikansk variant...
Ja jag gillade de där träbroarna. Tyvärr tog jag ignet foto på den stora Cornwall Bridge, men den liknade verkligen bron i filmen.
Förresten vad är det för nytt jobb C har fått???? (Nyfiken...)

aurorabuddha sa...

Fin mage!

Anonym sa...

Men vilka underbara platser ni varit på. Blir så grymt ressugen nu.. :D
Och vad ni är fina på bilderna.
Din mage är ju jättesöt!! :D

Undrar varför de byggt broarna på det sättet att det ser ut som ett garage egentligen?

Snus i Amerika kan ju inte vara vanligt. Kanske mer uppe i Montana eller någon annanstans där svensk rötterna är starka men i Connecticut?

Kram!

Anne sa...

Åh,jag blir så sugen! Precis en road trip i min smak. Den övertäckta bron var otroligt gullig, jag gillar broar (haha, det kanske är nån effekt av filmen Broarna i Madison County) och tycker det är charmigt. Bilden på dig och M, med vattnet i bakgrunden är helt fantastiskt fin. Den borde ni förstora och hänga upp.
Just såna där mysiga ställen som ni käkat på är bland det bästa. Inga tråkiga McDonald's utan mysiga ställen ni hittat längs vägen.
Era gäster verkar inte ha lidit så mycket av jetlag, de verkar ha orkat hålla igång rätt mycket och sent. Pluspoäng till dem!
Jag visste inte snus fanns här, men där ser man. Nu lärde jag mig nåt nytt.
Till sist, du är så fin i din mage. Det klär dig!

Saltistjejen sa...

Aurorabuddha,
tack!!

Jess,
å tack för det. Din mage är fin den också! Jag har allt sett en bild på bloggen.... :-)
Och ja, det var en riktigt bra resa med mycket fint att se i stort sett hela tiden!
Och jag vet inte riktigt bakgrunden till de här täckta broarna. Kanske någon annan kan svara på det??


Anne,
Ja vi lyckades verkligen hita mysiga ställen med god mat under resans gång. Den enda gången det blev tråkmat var på vägen hem i måndags. Då blev det en burgare på Wendys eftersom vi bara ville hem så fort som möjligt. Regnet vräkte ju ner och det var inte sårksilt kul att köra eller åka bil då, så vi stannade till längs motorvägen. Trist mat, men då fanns varken tid eller vilja att leta upp något bättre ställe.
Och ja bilden på mig oh M vid vattenfallet är egentligen bara en av flera så kasnke gör vi något med dem?? :-)
Och jetlagen gick det bra med. Vi höll dem uppe länge första kvällen och sedan gick det ganska snabbt för dem att vänja sig vid tidsomställningen.Och tack för komplimangen om min mage! Jag börjar känna mig lite otymplig nu dock...

Annika sa...

Vilkrn fin resa ni har haft, och vilka fina bilder du har tagit. Jättekul att se!
Håller med om att din mage är så fin!
Japp, jag visste att "snuff" finns här...Mina bröder har köpt och prövat...Går visst inte att jämföra med "General" enligt bröderna :)))

Saltistjejen sa...

Annika,
aha så dina bröder har testat snuffet! Hm, jag blev mest förvånad för jag visste inte att det fanns något liknande snus alls här.
Kul att du gillar bilderna! Och tack för komplimangen om magen! :-)

Petra H sa...

Vilket fint foto på dig och svägerskan vid vattenfallet! Och ja, de andra fotona var också fina så klart!
Jag tänkte direkt på Broarna i Madison County när jag såg den täckta bron men tror faktiskt att jag även själv har sett en sådan någonstans i up-state New York..
Reklam för snus under ordet "Copenhagen"? Men man snusar ju inte i Danmark, iaf inte i någon större utsträckning vad jag vet. Konstigt.
Brunchstället, både själva caféet och staden såg jättemysig ut. Typ Star's Hollow i The Gilmore Girls ;-)
Ser framemot del 2...

Mats sa...

Petra,
tack! Och vi diskuterad också snusets vara eller icke vara i just Danmark... haha!

Saltistjejen sa...

OJ!!!!
Sorry Petra!
jag skriver på Ms dator så nu råkade jag publeicera en kommentar utan att byta användare... Men det är JAG som svarat dig här ovanför!!