onsdag, april 02, 2008

Lite lugnare tempo

Tack för alla era omsorgsfulla och varma kommentarer till inlägget nedan!

Nu har jag efter en väldigt lång arbetsdag (vågar inte säga hur många timmar för då blir säkert flera av er arga på mig...) beslutat mig för att stanna hemma imorgon samt på fredag. Imorgon blir det dock jobb. Men det blir framför datorn här hemma vilket gör dagen mindre ansträngande. Eftersom jag då inte behöver åka till och från jobbet har jag två extra timmar på mig när jag kan göra annat, som t ex att sova... Sedan kan man ju när man jobbar hemifrån ta fler pauser under dagen också om det känns som man behöver det. Måste ju självklart ta hand om mina celler som jag numera har i M's labb. men det går för tillfället fort. De ska bara matas.

Men på fredag har jag helt fräckt tänkt att ta "one day off" rätt och slätt. Alltså inget jobbande hemifrån eller så. Ja, förutom att mata cellerna då, men det räknas knappt. Jag har annars tänkt försöka att bara ta hand om mig då. Sova ikapp och vila. Eventuellt pyssla lite här hemma och fixa sådant jag inte hunnit eller orkat annars. Tror det kan vara bra om jag hinner med något iallafall eftersom det skulle göra att min "stress" minskar lite framöver. Men allt beror på hur det känns då. Ska verkligen ta dagen som den kommer och inte planera in några måsten. Så känner jag att jag inte alls orkar ta itu med något annat här hemma så kommer jag inte göra det. Därmed basta! Det ska bli jätteskönt! Hoppas att jag även kan trycka på off-knappen i min hjärna också, så att jag inte tänker på jobbet.


Nu ska jag snart gå och knoppa. Ögonlocken är ganska tunga och sängen lockar.

13 kommentarer:

Lullun sa...

Låter bra! Njuuut nu av de kommande 4 dagarna! :-) Kram

Millan sa...

Nu har jag last inlagget nedan och kan bara saga att det AR fruktansvart tufft att kanna sig sa dar forlamande trott. Vilken vecka ar du i nu?? Jatte bra att du har tagit tva dagar att jobba hemifran och vara lite ledig ocksa. Och hoppas ni far en lugn och skon helg da du hinner stressa ner lite!
Jag kikade lite pa mina graviditetsanteckningar fran forra gangen och sag att jag var valdigt trott fram till vecka 10-11 nagon gang och sedan kom det tillbaka runt vecka 28-30 men forsvann sedan igen. Alla sa att jag sedan skulel kanna av samma trotthet igen i slutet av graviditeten men det gjrode jag aldrig. Tvartom hade jag otroligt med energi pa slutet skumt nog... (adrenalin kanske).

Den har gangen var jag trott till vecka 11 och har sedan haft 2 nastan symtomfria veckor... men nu har bade illamaendet och trottheten slagit till igen.

Ha en bra dag och hoppas den blir lugn!

Ann sa...

Du, det låter som en mycket bra idé. Det är ju extra viktigt att du mår bra nu. Och känn ingen press nu när vi kommer att du måste göra massa. Vi tar det som det kommer. Vill du ligga på hoellrummet och glo på dålig tv eller bara sova en hel dag så gör det! Känns som att du har en ganska bra ursäktt =) Ska hur som helst bli väldigt kul att ses! kram kram

Anonym sa...

Väldigt bra att du tagit ledigt från jobbet och jobbar hemmifrån en dag!
Det kommer nog att göra stor skillnad också bara att slippa pendeltiden för en dag. Ofta tycker jag att själva pendlandet tar musten ur en.

Hoppas att det går bra att stänga av hjärnan och inte bara ha den på standby :D

Sköt om dig, bönan och M!
Kram!

aussiekicki sa...

Hej Saltis!

Låter bra att du tar ett par dagar och vilar upp dig. Du kanske ska kolla dina järnvärden också så de inte har dippat. Det kan man ju bli väldigt trött av. Sköt om dig nu och vila ordentligt!
Kramar från Kicki

Petra H sa...

Jättebra idé!! Jag stöttar dig totalt i att ta en ledig dag och en halvledig. Hoppas att du lyckas vila lite också och inte bara pyssla ;-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
det ska jag!


Millan,
jag var sjukt trött i början av graviditeten. Tror till runt vecka 10-11 eller så ungefär. Sedan släppte det något. Och sedan dess har jag känt mig väldigt "normal". Men som sagt de senaste två veckorna har jag bliit trött igen. Men jag tror det är en blandning av att jobba tmer intensivt denna tiden också. Känns som om kroppen har en mindre "bufferkapacitet" numer??
Jag är i vecka 25 nu tror jag.
Hoppas att ditt illamående går över snart igen. Mitt försvann verkligen efter 1:a trimestern runt vecka 13. Och kom inte tillbaks.


Ann,
Gumman! Jag käner inge press direkt när ni kommer. Men man VILL ju själv göra saker med ER när ni är här!!! Inte ligga o glo på rummet, haha! Men oroa er inte för mig.
Jag tror detta handlar rätt mycket om att kunna ta sig någon lugnare dag då och då i sin vardag kanske? Att inte jobba typ 7-dagars veckor och 10-12-timmars dagar...
Förresten är jag nyfiken på hur det gick för DIG igår?????????!!!!!!!!!
Kram!


Jess,
jo ibland gör det mycket bara att inte pendla utan slippa ta sig till och från jobbet. Skönt att slippa hänga på tunnelbana och buss i två timmar.
Hehe, vi får väl se hur det går med avstängningsmekanismen... ;-)
jag ska försöka dock!
kram!


Aussiekicki,
jo jag har fudnerat över det där med järnvärdena. Men när jag var på koll förra gånmgen sa de inget. Och de tar ju blodprov varje gång så jag tänkte att de säkert skulle säga till om det visade sig vara låga Hb-värden? men kanske ska jag fråga nästa gång?
kramar!


Petra,
Jo det tror jag nog! :-) Men även lite "pysslande" KAN ju faktiskt vara rofyllt det med och inte alls kännas krävande. Särskilt när man vet att man har tid och inte måste klämma in detta mellan en massa jobb...

Desiree sa...

Låter toppen Saltis. Du gör klokt i att vila upp dig. Du är på helt rätt spår.

Saltistjejen sa...

Desiree,
:-)

Marianne sa...

Så roligt det låter, att mata cellerna : D

Dina egna celler behöver nog matas med viloenergi låter det som, hoppas du får en skön ledig dag!

Hälsningar från Kairo

Saltistjejen sa...

Mrianne,
hej jag vet int ifall jag sett dig kommentera här förut! Välkommen iallafall!!
Jo mata celler är något som låter lite udda kanske.... :-)

Och ja mina egna ska få lite vila! Jätteskönt! :-)
Tack för omtanken!!

Annika sa...

Hihi, mata cellerna låter lite roligt måste jag också säga...
Men vad BRA att du bara ska VARA Saltis!! YOu go! Det är precis det är här du behöver...
Om du bott lite närmare DC hade jag bjudit hem dig på middag!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Annika!
Du är så GULLIG!!!
Tack för omtanken!!!!! :-)
Och ja idag tog jag det lugnt och sov till och med lite middag en stund nu på em i soffan. Skööönt!