onsdag, april 23, 2008

Så har de kommit!

Allt gick verkligen så otroligt bra! Helt efter ritningarna trots en del små missförstånd under vägen.
Planen var att M skulle boka en limousin som skulle hämta upp vårt Sverigebesök på Newark. Detta eftersom det var igår som M's mamma fyllde 60! Denna händelse är ju den stora anledningen till att de kommer och besöker oss just nu, och vi ville självklart att hon skulle uppmärksammas på sin Stora Dag. Redan under hennes resa hit så fick vi veta att hon blivit uppvaktad och överraskad av M's syster och hennes pojkvän Loff på morgonen. Dessutom hade andra vänner ordnat en överraskning på flygplanet. Bildbevis på detta går att se på Svägerskans blogg.

Missförståndet bestod i ett sms som skickades till M från ett nummer han inte kände igen, vilket gjorde oss lite oroliga över att vårt besök missat sin upphämtning och tagit en vanlig taxi. Men det hela visade sig vara från Svägerskans mobil ändå. Och allt hade gått bättre än förväntat. M's mamma G hade besökt Damernas efter att de alla fått sitt baggage och under tiden hade Svägerskan och hennes Loff hittat limousinchauffören så när G kom tillbaks så drog de iväg med henne tillsammans med chauffören, trots G's lama protester. Hon trodde det var en svarttaxichaufför som "raggat upp dem" och var väl inte helt nöjd med denna situation. Tills de alla kom ut till bilen och hon såg limousinen! föll poletten ner, och enligt Svägerskan så var G's min helt obetalbar!!
Väl installerade i limousinen bjöds det på bubbel och det blev en väldigt annorlunda och mycket uppskattad tur in till New York City.

Eftersom flighten varit något före tidsschemat så anlände de också tidigare än väntat. M hade just gått ut ett ärende till Duane Reade när han ringde mig som var hemma och sa att de redan anlänt. Självklart sprang jag ner för att också möta upp dem och det var ett riktigt kärt återseende!

Resten av gårdagseftermiddagen och kvällen ägnade vi åt att umgås hemma. Lipton var självklart överförtjust över all uppmärksamhet han fick. Det blev sedan middag och mycket prat, men också tidig sänggång. Vi var alla ganska trötta. Idag kommer det bli shopping på Manhattan! Härligt väder, strålande sol och upp emot 25 grader väntar oss där ute. Nu först väntar brunch på G's favoritställe alldeles runt hörnan - Ritz en riktig klassisk Diner....!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men så underbart mottagande ni ordnat till M's mamma!
Kan tänka mig att hon blev glad!!
Hoppas att ni får en trevlig dag idag på Ritz!

Kram!

Millan sa...

:-D vilken harlig overraskning!! Forstar att hon blev jatte glad! Jatte skoj for er att ha sverigebesok. Hoppas ni far det kanonbra pa semestern.

Verkar som om manga 60-ariga mammor blir overraskade nu! Min Tjeckiska kompis har akt hem for att overraska sin mamma som fyller 60 ar idag. Manga tarar grats tydligen :-)

Desiree sa...

Vad kul att de är här nu och att det blev så pass lyckat med alla överraskningar. Mycket och massor av trevlig uppvaktning verkar det som om M´s mamma fått. Vad kul! Hoppas ni nu allihop får det riktigt underbart under tiden de är här. De får passa på att shoppa loss och känna sig rika nu när kronan är så stark mot dollarn. Ha en riktigt bra dag.

Lullun sa...

Vilken grej! Ja, att bli körd genom NY i en limo är ju något man sett några gånger på film. Men inte lär jag uppleva det i verkligheten. Men om 30 år och 5 månader, så kanske... ;-)

Och vad underbart med besöket generellt! Hoppas nu att ni får det SUPER! Kram!

Anne sa...

Vad gulliga ni är som ordnat en så underbar överraskning! Vilken överraskning ni hittade på, helt otroligt. Vilken 60-årsdag hon fick, annorlunda helt klart och ett minne som heter duga. Hon ser förresten väldigt ung ut, jag skulle aldrig tippa hon fyllde 60 utan snarare 50.

Anna, Fair and True sa...

Bor de allihopa i era 45 kvadrat nu?! :)

Petra H sa...

Jättekul och annorlunda (och lyxig) överraskning för din svärmor, jag förstår att hon var paff!!
Hoppas att ni nu får en jättehärlig weekendresa till New England! Håller tummarna att det är fint vårväder.

Saltistjejen sa...

Till alla,
Blir en sammanslagen kommentar nu eftersom det varit en lååång dag. Ja, hon blev så glad och det var verkligen roligt att kunna göra något lite extra för henne.
Och nej, endast Svägerskan och hennes pojkvän bor hos oss (i vardagsrummet). Men Svärmor ville inte trängas med oss så hon bor i ett av universitets gästrum ett stenkast från oss.

Musikanta sa...

Våffla och jordgubbar, mums! Jag som just har börjat banta efter Italienresan för att komma i mina kläder igen känner hur det vattnas i munnen.

Skönt att du får lite semester och slipper tänka på jobbet en stund och får njuta av våren tillsammans med dina nära och kära.

Anna, Fair and True sa...

Vad bra att ni har tillgång till universitetets gästrum!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
tack! Ja det var en välbehövlig semester. Och jordgubbar kan du ju iallafall unna dig trots bantning! :-)


Anna fair and true,
ja det är super, men ofta är de uppbokade så man får fråga lite då och då. Man kan aldrig veta tidigare än 2 veckor innan önskat datum, men OM de är lediga så är det bra för priset är ju bättre (billigare) än hotellen.