onsdag, april 16, 2008

Utmaningen antagen

Jag blev nyligen utmanad av Anne att beskriva mig själv med hjälp av alfabetet. Så jag ska väl ge mig på ett försök då. Det har dröjt lite eftersom jag inte riktigt haft tid att sätta mig ner och ta mig an uppgiften. Men nu så.


Här är alltså jag i alfabetsform:

AAnna heter jag vilket var ett av de vanligaste flicknamnen på 70-talet. Hade dock tur under min skolgång och var alltid den enda Annan i min klass både på grundskolan och gymnasiet. Dock hade vi 3 Karin i min högstadieklass, samt 4 Maria i gymnasieklassen. Får en att fundera lite extra på att åtminstone försöka att inte ta det mest populära namnet till Lilla Skruttis…?

B Blivande förälder är något som jag just nu är. Känns fortfarande lite ovant och konstigt. Men kanske växer man in i det så småningom??

C Charm tycker jag är betydligt viktigare än utseende. Allra lättast faller jag för öppna personer med mycket humor och energi, men som ändå har en ödmjuk och allvarlig sida.

D Den svenska skärgården är något av det jag längtar mest till när jag är här. Tycker att just ytterskärgården är en av de vackraste ställena man kan vara på. Oavsett årstid.

EErfarenhet är något man aldrig kan få för mycket av tycker jag. Både bra och dåliga är något som man lär sig av och det är ju faktiskt erfarenheterna som på något vis är Livet.

FForskare är jag till yrket, vilket kan låta mer ”high tech” än vad det egentligen är.

GGod mat är något jag verkligen njuter av och uppskattar. Äter ofta, mycket och gärna… En av de stora fördelarna med att bo i NYC är självklart att man lätt kan få mat från så många olika ”kök” här; italienskt, thai, japanskt, mexikanskt, peruanskt, kinesiskt, franskt…

HHemma tycker jag väldigt mycket om att vara. Jag älskar att lämna hemmet och se nya saker också, men mitt hem är viktigt för mig. Att ha en bas man känner sig trygg och nöjd med. Utan en fast bas känner jag mig ganska lätt rot- och rastlös.

IInternet är något jag använder i stort sett dagligen både i jobbet och privat, och som jag nästan blivit beroende av. Visst finns det baksidor med ”nätet” men själv tycker jag det ändå är helt fantastiskt. Som utlandssvensk gör det att man inte alls känner sig isolerad eller avklippt från vare sig svenska nyheter eller i kontakten med familj och vänner i Sverige.

JJobbar gör jag ganska mycket. Spenderar i snitt klart mer än 40 timmar per vecka med jobb, men trivs ändå eftersom mitt jobb också innebär mycket frihet. Jag kan fritt planera det mesta av mitt arbete och det är något jag verkligen värdesätter.

KKatten vi har, vår charmiga och gosiga Lipton, är någon som har tagit både mig och M med storm. Han är den goaste man kan tänka sig. Fast ibland tror jag att han fått för sig att han är en hund…

LLjus är viktigt för mig. Trivs som allra bäst under vår- och sommarhalvåret när dagarna är långa och kvällarna ljusa. Saknar verkligen de nordiska ljusa sommarkvällarna eftersom det blir mörkt relativt tidigt här på sommaren.

M M är min stora kärlek och mannen i mitt liv. Vi är på många vis väldigt olika personligheter, men trots att jag ibland kan bli oerhört frustrerad över att vi inte alltid förstår hur den andre tänker så är det verkligen honom jag vill dela mitt liv med.

NNew York är staden och staten där vi nu bor. Trivs otroligt bra här och är väldigt glad att vi flyttade hit och fick uppleva några år här. Älskar verkligen staden och den dag vi flyttar härifrån kommer jag att sakna den enorm mycket.

OOptimist är jag nog även om jag också kan oroa mig för saker ibland. Men i stora drag tror jag att jag har en ganska positiv livssyn och försöker att inte ta ut så mycket negativa saker ”i förskott”. Däremot kan man ju försöka ha lite realistisk framförhållning och kan därmed undvika att vissa problem uppstår, eller åtminstone vara bättre förberedd om de kommer.

PPratar är något jag gör rätt mycket. I tid och otid. På gott och på ont. Ibland är det en talang, ibland är det en förbannelse….

QQuantitative PCR är en teknik jag eventuellt kommer att börja använda på jobbet så småningom.

RRöster är något jag insett betyder en hel del för mig. Alltså röster kan helt klart fånga mitt intresse mer än t ex hur någon ser ut. Det gäller allt från artister som sjunger till ”vanliga” personer man träffar i vardagslivet. T ex så tror jag att M’s röst var en stor del till att jag blev intresserad av honom. Fast kanske på ett mer omedvetet plan.

SSkrattar gör jag ganska ofta och inte sällan högt och hjärtligt. Tycker knappast att det finns något man mår så bra av som att få sig ett ordentligt skratt.

T Trött är jag mycket just nu. Troligaste orsaken är såklart graviditeten.

UUteliv (i form av friluftsliv) är något jag älskar. Tyvärr har det inte blivit så mycket av det den senaste tiden.

VVänner är något som är oerhört viktigt för mig. Jag saknar ofta mina vänner hemma i Sverige, men är också väldigt glad och tacksam över att jag lyckats bygga upp ett så bra socialt nätverk här med vänner som verkligen betyder mycket för mig.

XXS är en storlek som jag plötsligt insåg att jag började handla en del sedan vi flyttat hit till USA. Har nog aldrig handlat XS i Sverige sedan jag blev vuxen. Men nu är det slut med det även här. I alla fall så länge magen växer….

Y Yngre är något jag inte riktigt känner att jag skulle vilja vara. Jag är faktiskt oförskämt nöjd med att bli äldre. Det är skönt att känna att man vet vem man är och vad man står för, på ett sätt jag inte visste när jag var yngre.

ZZombiefilmer tycker jag om.

ÅÅska tycker jag kan vara otroligt mysigt. Särskilt riktiga åskoväder. Bara man själv är torr och varm och kan titta på blixtarna på avstånd.

ÄÄrlighet är något jag uppskattar och värderar högt. Försöker alltid att vara så rak och öppen som möjligt, men utan att det blir ”absurdt”. Att alltid i alla lägen säga exakt vad man tycker och tänker är inte något jag tycker är vare sig smart eller bra att göra. Men i större och frågor tycker jag det är viktigt att försöka vara så ärlig som möjligt. Inte minst mot sig själv.

Ö – Överraskningar är något som jag lärt mig kan vara både på gott och ont. Jag älskar roliga överraskningar, men har även lärt mig att livet tyvärr även kan bjuda på väldigt jobbiga och tråkiga sådana också.


Jaha, det var det. Kanske inte så mycket nytt under solen. Men jag har iallfall fixat utmaningen och det känns ju bra.
I övrigt har det varit en bra dag idag. Våren är äntligen här på riktigt och det är ljuvligt! Mitt glukostest gick bra att utföra. Drycken var inte lika hemsk som jag trott, även om den inte var särksilt god. Smakade ungefär som översötad Fanta. Men jag fick ner den utan att vare sig kräkas eller svimma. Provsvaren ska jag få på fredag eller måndag. Får väl se vad de säger.
Har sedan hunnit med både att sköta om mina celler, att ta en fika med en kompis som jobbar här tvärs över gatan, samt att ta en ganska lång promenad med M nu på kvällen för att dels kolla in barnvagnar i ett par affärer samt att köpa ny kattmat och leksaker till Lipton. Så det har varit en skön men ändå innehållsrik dag.

18 kommentarer:

Petra H sa...

Kul att läsa din alfabetslista också! Jag får återge komplimangen att du också är en härlig tjej, och jag märkte under vår fika att du både gillar att snacka och skratta ;-) Hoppas att vi ses igen någongång!
Det intressanta med populära namn är hur det kan skilja sig mellan städer och ibland bara mellan olika skolklasser - jag hade ingen Anna alls i klassen förrän på gymnasiet (2 st) då vi också hade 4 Åsor (också ett namn som inte var representerat förut). Kommer ihåg en parallellklass där det fanns två Christel som ju faktiskt inte alls var särskilt poppis på 70-talet. Så visst ska man kanske inte välja toppnamnet till sitt barn men samtidigt så kan det skilja mycket beroende på var man bor och tom kanske vilken inriktning man väljer på gymnasiet..

Saltistjejen sa...

Petra,
Tack för komplimangen! :-)
Haha, det är väl så att härliga personer gillar varandra...hehe!
;-)
Ang namn så javisst finns det lokala skillnader också. Jag vet att jag träffade på flera ÅSa när jag flyttade till Umeå (pluggade på universitetet där). Men kände inte särskilt många Åsa i min hemstad.
Och en kille jag kände som kom från Piteå sa att det i hans parallellklass gått 8(!) Fredrik!!!! Haha! Heeelt otroligt!
Lite lustigt det där.

Anna, Fair and True sa...

Jag heter ju också Anna och på gymnasiet (i Södertälje) var vi 4 Annor. Det fanns också 4 Johan. Men resten var nog ganska blandat.

Zombiefilmer??!!

Millan sa...

:-) jatte skoj att lasa din lista! Roligt att du skriver att Lipton verkar tro att han ar en hund ibland for precis det sager vi om Smurfy ocksa. Hon ar fullstandigt oskygg sa som katter oftast ar och ibland later det snarare som om hon skaller an som om hon jamar...

Jag tankte pa det du skriver om New York. Tror du att ni kommer att stanna dar lange? Nar du skriver om att flytta darifran ser du da framfor dig att ni flyttar hem till Sverige?? Luriga fragor va?? Sadana som folk fragar mig hela tiden och som jag inte vet vad jag ska svara pa ;-)..

Jag haller helt med dig om det dar med aldern. Alltsa att man inte langtar efter att vara yngre.. Jag tycker 30 ars aldern ar en kanon alder att vara i. Folk tar en faktiskt pa allvar men man ar fortfarande inte last gammal ;-)

Glukostest har jag hort att de gor hemma i Sverige men har aldrig hort talas om i England. Lite skumt... Hoppas svaret kommer tillbaka bra!

Annika sa...

Så roligt och intressant att läsa din lista, Saltis-Anna!!
Jag tycker verkligen att man får en glimt av personen bakom dessa listor. KUL!!!
Skärgården ja!!! SÅ unik och så underbar!! Håller med dig! Jag längtar också dit!!
Håller SÅ med dig om Röster också, jag är precis likadan.
Anna kände jag inte en enda en under skoltiden. JO, under gymnasiet hade vi en Anna i klassen.
Jätterolig läsning. KUL att du fyllde i din egen lista.
KRAM!!!

aussiekicki sa...

Det var roligt att läsa din lista! Jag håller med de andra om att du verkar vara en trevlig tjej! Vi verkar ganska lika förutom det där med zombiefilmerna :-)
Jag gjorde också en glukosbelastning när jag var gravid, håller tummarna att din också går bra!
Kram!

Saltistjejen sa...

Anna fair and true,
Aha! Jag är också från Södertälje!!!! Vilket gymnasieum gick du i? Och vilken årgång?? Jag är -73:a och gick på Västergård!
Zombiefilmer... du vet skräckisar! Splatter! Och även andra typera av rysare. Med zombies! Jag vet att det inte är särskilt sofistikerat, men jag gillar genren!!!! :-D


Millan,
Ja Lipton ÄR ofta som en hund. En mycket sällskaplig och social sådan. Oftast är det supermysigt, men ibland skitjobbigt. ;-)
Jag vet inte hur länge vi stannar här. Just nu har vi båda ett bra tag kvar på våra resp projekt och vi vill ju såklart få några resultat från dem innan vi drar härifrån. Vart vet jag itne riktigt, men jag vill ju helst hem till Sverige igen. Även om jag inser att det nog kommer bli jättetufft med en återkomst också. Känner nu att man har förändrats gasnk mycket redan, så jag troir det kan bli jobbigt med att återacklimatisera sig. Som vi tror nu så blir vi här iallafall under 2009 också.


Annika,
ja skärgården är det jag saknar mest av svensk natur! Det och de ljusa sommarnätterna! Att sitta på en klipa i ytterskärgården när det skymmer och titta ut över vattnet och skären, dricka lite vin eller en öl, äta lite grillat med tältet uppsatt i närheten. Mmmmmm.... DET är sommar för mig!!!

Anna, Fair and True sa...

Nämen, vad komiskt att du också är från Södertälje! Jag gick dock på Täljegymnasiet och är 76:a så även om vi hade gått på samma gymnasium hade vi missat varandra precis! Bodde du kvar där efter gymnasiet och senare?

Jo, jag vet vad zombiefilmer är men jag förstår inte hur du kan gilla dem! ;)

Saltistjejen sa...

Aussiekicki,
Tack!, ja detta med min smak för skräckisar och rysare och då gärna zombiefilmer verkar de flesta tycka är lite konstigt! Särskilt kvinnor...! Haha!


Anna fair and true,
Där ser man! hm, nej då hade vi ju missat varandra som du säger. Tänk vad 3 år kan vara mycket när man är ynge, men inte betyda något alls senare i livet.
Jag stannade inte kvar efter gymnasiet utan flyttade till Umeå fär jag pluggade i ca 4 år. Sedan flyttade jag tillbaks ett par år til Södertälje innan jag flyttade till Stockholm, och så nu till New York. Men jag känner nog nästan ingen alls i Södertälje längre förutom min mamma. Men alla andra vänner jag har kvar från skoltiden där har flyttat till Stockholm eller andra ställen.
Vilken linje gick du på Tälje? Jag har lite koll på vissa -76:or som gick där.

Och som sagt detta med zombiefilmer... Hehe! Visst finns det en MÄNGD dåliga sådana också! Men det finns det ju emd alla filmer i alla genrer (komedier, drama, thriller etc) men de som är bra gillar jag!!! Och som sagt egentligen hadnlar det nog mycket om rysare och skräckisar i allmänhet, inte bara zombierullar. T ex älskade jag Pitch Black! Det är ingen direkt zombierulle men en riktigt bra skräckis!!!!
Samt jag tycker fortfarande att första Alienfilmen ÄR en av de bästa filmer jag vet!!!! :-D

Anna, Fair and True sa...

Jag gick Sam. Gick du teknisk på Västergård då? Mina kusiner (födda -71 och -74) gick båda teknisk 4 år där och var bl a ordförande i teknistrådet eller var det hette. Ordnade bl a bra luciavakor! :)

Själv har jag också bott utanför Södertälje efter gymnasiet förutom HT-96/VT-97 när jag bodde hos mina föräldrar ett tag. Sedan har jag varit hemma hela somrar under åren då jag har bott utomlands. Men jag har en del vänner kvar som bor där eller i krokarna (t ex Mariefred) men de flesta bor i Stockholm som jag.

Jag tittade på dina bröllopsfoton på er gamla sajt och hittade en gemensam bekant faktiskt! Tomoko som spelade fiol! Du kanske inte känner henne utan bara anlitade henne, men hon och jobbar i alla fall på samma arbetsplats! Världen är liten!

Jag håller med att första Alien-filmen var bra! När man inte får se monstret så ofta!

Saltistjejen sa...

Anna fair and true,
Nej jag gick natur. Jag hade inte så jättemycket kontakt med så många på teknisk faktiskt. Haha de ville nog inte umgås så mycket med oss naturnördar! ;-)
Kände en -75:a eller -76:a som gick Tälje men minns inte om det var ekonomisk eller sam. Anders Bergman. Lång och smal (då hade han nog page tror jag, typ lite rödfärgad) "surfarkille".
Tomoko känner jag inte personligen utan det var Mira (hon som spelar även på "in- och utmarschen") en av mina kompisar från doktorandtiden som spelar i samma orkester som Tomoko, som frågade ett par andra tjejer där om de kunde spela på vårt bröllop. Av de i kvarterten som spelade på bröllopet känner jag endast Mira och Emma (altfiol).
Lustigt ändå att vi båda är från Södertälje!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Anders Bergman gick faktiskt i min klass på gymnasiet! Fast bara i trean. Han är 75:a men var utbytesstudent i USA ett år så han kom tillbaka och gick med oss i trean.

Anne sa...

Jätteroligt läsa även din lista, som det sagts tidigare så känns det som man får ytterligare en pusselbit av den personen när man läser såna här listor. Även som vuxen måste man ju få vara lite barnslig och hålla med listor ju ;)
Jag gillar det du skriver om vad du tycker om hos männsikor, jag kan skriva under på att precis den kombinationen är väldigt intressant och nåt som även jag dras till.
Det där med röster är ju hur spännande som helst, också hur lätt man bildar sig en uppfattning av hur människor som man tror si och så om, att de sen ska låta på ett visst sätt. Inte minst nu i bloggvärlden så kan jag känna att jag bildat mig en uppfattning av hur många låter (vissa har jag hört men bara några få ju).
Jag gillar din lista, du verkar ha många sidor och värderingar som jag tilltalas av.
....och så håller jag tummarna för att glukostestet gick bra också!

Saltistjejen sa...

Anne,
roligt att du gillar listan och att en del saker verkar vara sådant du också uppskattar!
Ja det är verkligen underligt det där med hur lätt man bildat sig en uppfattning om en person, eller i varje fall en persons utseende, bara med hjälp av rösten! Väldigt ofta stämmer det ju inte ens....
;-)

Anonym sa...

Kul att läsa din lista Saltis.
Tror att jag kommer att fortsätta kalla dig för Saltis ändå. :D
Vart kommer det ifrån egentligen?
Vi hade faktiskt ingen Anna i klassen förrens vi började 7:an.
Däremot hade vi (och paralellklassen) en massa Therese.

Helt klart är charm viktigare än utseende. Tur att karln min har båda.. ;) Fast det har nog alla våra män eller?

Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
Det är helt okej att du fortsätter kalla mig Saltis! :-) Tja vad kommer det ifrån...? Tror det var för att jag när jag flyttade hit insåg tt jag var så otroligt saltlaksritssugen. Detta såklart eftersom det inte går att få tag på här. Så alla som kom och besökte oss bad jag ta med sig saltlakrits... :-)

Lullun sa...

Oj, vad många bokstäver vi ”har gemensamt”. På rak arm t.ex C, E, I, P, S, V, Y, Å, Ä, Ö och en del mer oxå för den delen.

Om B- jo men visst kommer det. För mig tog det nog extra tid innan det föll helt på plats, men... ;-)

K – skrattade gott åt att han ibland tror han är en hund. Eller kanske en kung oxå?! ;-)

Och M – SÅ härligt. Här är vi också väldigt olika, men jag är inte alltid lika säker som du. Vi jobbar på det! :-)

Och sötslisket; ja själv tycker jag ju en vanlig fanta är nästan alltför söt för att kunna dricka, så för mig var det inte långt ifrån att hela sörjan vände sig i magen och kom åt andra hållet... Men skönt det gick bra för dig. Håller tummarna för ett bra resultat oxå! :-)

Saltistjejen sa...

Lullun,
haha, kul att vi delar en del bokstäver då...! ;-)
Det är ju kanske inte särskilt "unika" egenskaper jag tagit upp här precis. Det blev de som spontant hoppade upp i skallen på mig. Men det säger kasnke ändå en del om ens person??
Kram!