söndag, april 20, 2008

Helg bland påvar, magnolior och barnvagnar

Senaste nytt från Påvebesöket här i stan är att de spärrade av just "vår" korsning framför vår byggnad nu i morse. Jag tittade ut genom fönstret och såg bara en massa polisbilar och blinkande ljus. Ingen trafik alls på York Avenue, vilket är högst ovanligt. Trafiken var tydligen omdirigerad för man såg en karavan av gula taxibilar svänga ut på York från en gata längre neråt.

Hm, även om jag fortfarande var nyvaken så insåg jag att detta måste ha att göra med Påven. Antagligen ska han passera här nu. Och mycket riktigt. Efter ett tag så kom en karavan av svarta bilar med små flaggor framme vid huven. Även ambulanser och andra mer "truckaktiga" stora svarta bilar körde förbi, samt sist ett gäng MC-poliser. Självklart tog jag lite bilder genom fönstret varav ni kan se den ena här. Tja, inte vet jag men en höjdare av något slag måste det ju varit som transporterats i denna karavan. Vem det var har jag ju egentligen ingen aning om, men min starkaste gissning är ändå att det är Mannen med Mössan.

Igår var vädret helt underbart och vi tog en lång promenad från oss till Upper West Side, via Central Park. Vi tänkte nämligen besöka ännu en barnvagnsaffär för att som M kallar det "sparka lite däck".
Under vår promenad dit insåg vi verkligen att Mannen med Mössan har framkallat det abslut största säkerhetspådrag jag någonsin varit med om i denna staden. Ja överhuvudtaget! Flera gator var avspärrade. Poliser nästan överallt. När vi kom förbi Lexington Avenue var det en byggnad där det hovrade en helikopter på vardera sidan av byggnaden. Vi hade hört att han skulle bo i krokarna och gissningsvis var att denna byggnaden kanske var hans residens här under sitt besök?
Hela 5th avenue var avspärrad och det stod packat med folk runt kravallstaketen som nog hoppades att få en skymt av påven när han skulle färdas till eller från St Pauls Cathedral. Vi lyckades iallafall komma över avenyn och in i parken. Väl inne i Parken kunde man knappt prata för att det var så många helikoptrar som flög runt och fyllde hela luften med surrande motorljud (här på bilden syns en av dem alldeles ovanför Metropolitan Museum).

Men efter att vi passerat lite norr om Metropolitan var det lugnare och vi njöt verkligen av våren som fullkomligen har slagit till! Blommande träd överallt. Ny späd grönska. Glada människor som är ute och promenerar, joggar eller ligger och har det skönt i solen.

Tog ett par bilder under promenaden. Flera av träden är i slutfasen av sin blomning nu. Medan andra fortfarande enbart har knoppar. Väldigt vackert! Vi gick lite längs södra delen av Reservoiren och sedan ut på västra sidan om Parken. Det var betydligt lugnare på West Side än East Side. Och barnvagnsaffären vi besökte denna gång var bra. Vi fick helt okej hjälp och framförallt kunde vi jämföra de modeller vi just nu funderar mest på. Det är alltid skönt att kunna se exemplaren i verkligheten. Vi har fortfarande inte alls bestämt oss för någon än.

Idag är det lite mulet och dimmigt och betydligt kallare med runt 9 grader. Men det gör inte så mycket tycker jag. Snarare känns det bra att veta att lite kyla hjälper till att "förlänga" blomningen och den här vackra delen av våren. Annars går det över alldeles för snabbt.

Hoppas ni alla får en skön fortsatt söndag! Och ni i Sverige som redan har söndagkväll önskar jag en fin vecka!

13 kommentarer:

Lullun sa...

Återigen; vilket pådrag för "Mannen i Mössan". Helt galet! Men tur ni fick lite lugn tillslut ändå, och fick kollat på lite vangar under vettiga förhållanden. *hihi*

Vickan sa...

Mannen i Mössans företrädare var i Uppsala en gång.. minns fortfarande den TOTALA hysterien som rådde.. gaaa galet!

Strålande sol och njutningsfull vår finns det här hemma i Sverige.. eller fanns idag i alla fall! jag har suttit och solat på balkongen!! *najs*

kram på dig!

Saltistjejen sa...

Lullun,
ja det är helt otroligt!
Men idag åker han ju hem (eller vidare??). I vilket fall lämnar han staden.


Vickan,
aha! Där ser man. Hysteri även i Uppsala.
Härligt med vårvädret där hemma också. Och grattis till huset!! :-)

Annika sa...

Visst är det otroligt. Jag kan nästan inte låta bli över att bli irriterad. Så mycket för...ja, jag vet inte. Det är väl så att man helt enkelt inte FÖRSTÅR dess innebörd.
Skitvarmt här igår. Idag har det vräkt ner regn och åskat hela dagen. Det gör inte mig så mkt heller. Jag vill ju fördröja sommarens ankomst så mkt det går :-)
Ha en fin resterande söndagkväll. Vi spelar wii :-)
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
nä visst är det svårt att förstå. Jag undrar stilla över hur mycket detta klaset kostat i just security???? Hm??? Vad mycket man annars skulle kunnat lägga dessa pengar på. Kanske satsa lite mer på stadens hemlösa, eller till kollektivtrafiken. Men jag vet, så fungerar det inte här...
Nåja nu är det över iallafall.

Ja vi har haft mulet och kyligare här idag än igår, men inte något direkt regn att tala om. Har haft en riktigt "duktig" söndag här med både jobb och lite fixande inför vårt kommande besök! Känns bra!
Låter superkul att ni spelar wii!!!!! :-)
För vår del blir det nog lite slappande framför en dvd eller så ikväll. Och gos med katten såklart.
Kram!!

Desiree sa...

Vad vackert med alla blommande träd speciellt körbärsträden. Nu har ni äntligen fått vår på riktigt, härligt! Oj vilket stort säkerhets pådrag Påven framkallar. Lite förvånad över att just han kräver så mycket säkerhet. Bra att ni hittade en vettig och serviceinriktad butik för barnvagnar så att ni kunde få kolla på de olika modellerna och nu kan fundera på vilken som kommer att passa er bäst. Verkar som ni haft en skön vårhelg. Hoppas det fina vädret fortsätter för er även nästa vecka.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag hoppas också att vädret blir fint. Särskilt i slutet av veckan eftersom vi ska åka mot Boston och Cape Cod på torsdag!!

Anne-Marie sa...

Vilka fina bilder på de blommande träden! Blir litet avundsjuk när jag ser våren hos dig. Här fick vi världens bakslag under helgen. Det har varit vinterkallt och igår snöade det till och med.
Jag minns när en annan "Man med Mössa" blev beskjuten. Det var väl efter det som man införde den där speciella bilen. Trevligt att ni fick titta på barnvagnar med hjälpsamma expediter. :)

Anne sa...

Det måste kännas konstigt för er New Yorkers att titta ut och ha en gata så ödslig och tom som annars i vanliga fall är full av brus och liv. Men är det Mannen med Mössa så är det...
Låter som ni haft en bra helg. Det verkar som att ni kommer närmare och närmare ett barnvagnsköp och blir klokare för varje gång ni tittar och kan jämföra. När ni slagit till får du visa bild på bloggen!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja det är underbart att våren äntligen är hrä på riktigt. Även om det idag också är mulet ute och "endast" 23 grader nu på morgonen. Men att slippa kappa, halsduk och vantar är såååå skönt!!! Sedan gör det mig inget om det dröjer innan man vill ha shorts och flip-flops.
Läste nyss i din blogg om bakslaget i vädret. Trist. Men den kommer den kommer!! Våren alltså.Anne,
ja det känns nästan lite läskigt att gå på öde gator här i staden. Som "Vanilla Sky"... Eller någon skräckis... haha! :-)
Men det kan å andra sidan vara skönt också. Med lugnet.
Ja det känns fortfarande som om vi dröjer med vårt beslut om barnvagn. Kan inte riktigt bestämma oss. Men än har vi ju iallafall drygt 2 månader på oss att bestämma oss känns det som.
Och självklart lär det komma bild här i bloggen när vi väl bestämt!
:-)

Petra H sa...

Jättefina vårbilder från Central Park, och ja, vad ska man säga om alla dessa säkerhetspådrag? Jag var i Bryssel när både George W Bush och Condolezza Rice var på besök... När GWB kom, fick ca 2000 personer som jobbade i Kommissionens huvudbyggnad semester (1 dag) för att det skulle vara säkert för honom att besöka byggnaden!! Snacka om överdrivet, eller?? Jag satt i byggnaden mittemot och fick snällt jobba som vanligt :-(

Saltistjejen sa...

Petra,
VA!!!!! Hahahahahaha! Det var ju jätteroligt!!! Tänk att få en extra semesterdag sådär! Tur att de inte bara "toig en" dag som de "drog av" från ens årliga semesterdagar, för DET hade varit surt.
Men trist att du satt i fel byggnad... ;-)

Millan sa...

hahaha Mannen i Mossan later fint tycker jag! Men vilket padrag... helt otroligt. Tank att inte kunna aka ut och gora lite arenden utan att en hel gata maste stangas av... hur skumt maste inte det vara!!