fredag, maj 02, 2008

Etapp 2: Boston- Newport

På lördagsmorgonen hämtade vi upp Svägerskan och hennes Loff hos deras vänner L & J där de spenderat natten. Vi hade fortfarande vädergudarna på vår sida och solen strålade. Körde mot Newport där vi tänkte stanna till för lunch och lite rundvandring. Hade hört ganska mycket om Newport av flera personer så förväntningarna var ganska höga på denna lilla kuststad. Och staden var verkligen idyllisk. Nu var det ju lågsäsong och inte alls så mycket folk som jag gissar att det är under sommaren. Så det var lite lugnare, vilket vi alla bara tyckte var skönt. Vi stannade dock enbart ett par timmar så vi hann inte med så mycket som man skulle kunnat här. Men vi promenerade runt i staden och insöp atmosfären. Bara att gå runt på de lugna små och trånga gatorna och se alla vackra hus var en skön omväxling mot det bullriga och stökiga NYC.

Lunch intogs på en restaurang vid hamnen där vi satt ute i solen. Det blev seafood för oss alla och det kändes så somrigt att sitta och äta utomhus och höra fiskmåsarna (trots den något vårkyliga vinden). Efter lunchen gick vi även en sväng och tittade på de enorma humrarna som förvarades i bassänger bakom restaurangen. Några av dem var de största humrar jag någonsin sett! Vi hann inte se så mycket mer av denna idyll eftersom det var dags att resa vidare efter lunchen. Jag vet att det finns promenadvägar längs med vatnet från vilka man kan se de enorma "mansions" som ligger där, men de hann vi aldrig utforska tyvärr. Däremot körde vi längs med en av de gator där en del hus såg ut som små slott eller herrgårdar.

Men när klockan närmade sig tidig eftermiddag var det som sagt dags att åka vidare. Vi hade ju faktiskt en tid att passa på vårt B&B i Brewster på Cape Cod. Klockan 17 hade vi bokat in en SPA behandling för G som födelsedagspresent. Denna överraskning kände hon dock inte till. Även jag skulle få en skön massage vilket jag såg fram emot. Jag har ju fått lite känningar i ryggen nu under den senaste tiden. Inget allvarligt, men det skulle ändå bli skönt med en behandling. Vi var något försenade men kom fram runt halv fem vilket gav oss tid att få en liten rundvisnng av Donna som ägde detta B&B tillsamans med sin man Byron. Hon visade oss våra tre rum och sedan fick G och jag installera oss i SPA-rummet. Detta blev en otroligt härlig upplevelse!! De två massörerna kom in och presenterade sig. De frågade ifall vi ville ha en brasa tänd i den öppna spisen, och det ville vi gärna. Så snart sprakade en mycket hemtrevlig brasa som spred en sådan skön atmosfär (öppna spisen syns på bilden här). Vi blev tillsagda att klä av oss och lägga oss i de två sängarna/massagebänkarna som stod i rummet. För min del så fick jag även en hel del kuddar av diverse storlek som stöd. Eftersom jag är gravid var det en sk "prenatal massage" jag skulle få. Och det var gudomligt skönt! En helkroppsmassage i 90 minuter!!! Mmmmmmm...! Ett par gånger somnade jag nästan av den sköna behandlingen.

Efteråt var vi båda totalt avslappnade och mer än nöjda. Det enda vi hade lite problem med var att få rätsida på detta med dricksandet. Här i USA ska man nämligen ge dricks för sådana här behandlingar. Vi visste dock inte hur vi skulle ge dem dricksen. Men det slutade med att vi gav dem pengarna i handen och tackade för den sköna behandlingen.
Kvällen fortsatte i firandets tecken. Deta ar ju kvällen vi skulle fira G's 60-årsdag. Men detta kommer i ett senare inlägg.


Nedan är lite bilder från Newport.

Här är ett av de vackra trähusen i Newport med blommande träd längs gatan.


Även gatlyktorna är vackra.


Detta hus med svenska färger var en ateljé där de sålde konst från olika delar av världen.


Många hus hade så fina "detaljer", som t ex denna vackra dörr.


Till och med brandstastionen såg pittoresk ut!


Till höger i bakgrunden skymtar Sjömanskyrkan.


Loff och M på väg ner mot hamnen.


Nere i hamnen var det lugnt.


Svägerskan och jag väntar på att få in lunchen.



Här sitter vi allesammans och njuter i solen innan maten kommit.


M med en Budweiser.

13 kommentarer:

Lullun sa...

Nej men oj vad fantastiskt idylliskt. Känns som man är mitt inne i en amerikansk filmidyll. Och vad underbar den där spa-behandlingen lät. en liten hemlis; jag har aldrig ens testat att få riktig massage i hela mitt liv. borde nog vara på tiden! :-)

Ser fram emot att se mer av det fantastiska B&B't.

Millan sa...

Nu har jag last igenom alla de senaste inlaggen och kikat pa alla fina bilder fran er resa. Vilken resa ni fick!! Verkligen mysigt verkar ni ha haft. Och mycket olika grejer har ni hunnit med ocka som Spa Behandlingar (jag ar sa avis pa just den!! :-)), stadsvandring, battripp och att fa komma ut i naturen ocksa. Det kanns som helt ratt tid pa aret att resa runt ocksa nu nar det ar sa vackert overallt!
Jatte skoj att fa se alla era foton och kul att fa se lilla magen ocksa!! :-)
Trevlig helg!

Fröken Anki sa...

Vilka härliga bilder från er resa! Jag blir nu väldigt sugen på att åka till Boston jag också. Det verkar så mysigt i den stan. Och vägen ni tog dit såg väldigt fin ut den också. Trevligt skrivet och en massa tips som jag ska försöka komma ihåg. Låter väldigt härligt med SPA-stunden på B&B! Hur hittade du detta ställe?

Du har en trevlig blogg som jag har varit inne och kikat på emellanåt förut också. Nu undrar jag om jag får länka till dig på min blogg?

Annika sa...

Jag vill också, jag vill också, jag vill också!!
GUD vad underbart det låter, Saltis!! Vilken idyll! Nu vill jag åka till Newport mer än ngnsin!
Du har verkligen fångat stämningen på bild och i text...
OCH att få en skön massage i 90 minuter...mumma!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Lullun,
Ja det var verkligen idylliskt. Och du, jag tycker verkligen du ska prova en massage någongång. Det är verkligen otroligt skönt och avslappnande!!! :-)


Millan,
Ja det blev en väldigt lyckad tur faktiskt. Och eftersom vi hann med så ånga olika saker kändes det betydligt längre än en knapp vecka! Spa-behandlingen var superlyxig och skön! och ja, min mage växer ju den med.... precis som din! :-)

Fröken Anki,
Jättetack!! Roligt att du gillar bloggen och att du tyckte om bilderna och reseberättelseinläggen! :-)
Ja, Boston kan jag varmt rekommendera! Och du får mer än gärna länka till min blogg om du vill! Det är bara roligt!
Vårt B&B hittade vi på nätet faktiskt. Och det var otroligt lyxigt!!!! Jag kommer skriva ett inlägg enbart om det tror jag eftersom det var ett sådant fantastiskt ställe med "det där lilla extra"!


Annika,
Vad roligt att du tycker att jag lyckats fånga Newprt i mina bilder. Själv tyckte jag det var lite knepigt för det blir lätt en massa hus, hus, hus och blommande träd...haha! Plus att vi ju bara var där ett par timmar så det känns som om det finns betydligt mer att utforska i staden!
Och ja, massagen var verkligen superlyx! Såååå skönt! :-)
Kram!

Petchie75 sa...

^Åh, vad avis jag blir på massagen!! Det låter ju som det mysigaste stället att få massage på, med öppen spis och allt! Jag skulle nog ha somnat, jag somnade ju när min finska kompis gav mig fotmassage när hon var här för nga månader sedan ;-)
Vi hann inte heller med det där promenadstråket vid havet i Newport - vi var där på kvällen så det blev inga fina foton tyvärr men jag känner igen de fina husen på dina bilder.
Ser framemot fler bilder och inlägg om B&B-stället, det låter så härligt!!

Saltistjejen sa...

Petra,
ja det var en otroligt skön massage.
En sk "Swedish massage" dvs helkroppsmassage, inkl fötter och händer! Men något modifierad p g a graviditeten. Dels låg jag inte på mage utan på sidan när hon masserade rygg, nacke och axlar. Dels så gjorde hon inte full sk reflexology eftersom vissa punkter vid och under fötterna kan framkalla sammadragningar i livmodern.
Men det var ändå gudomligt skönt! :-)

SweFlo sa...

Härligt, kan nästan känna en sval bri smed lite tånglukt... Det där med dricks är så tricky. Som tur klipper jag mig hos samma tjej och jag förklarade för henne hur knas jag var på det. Där betalar jag alltid direkt till henne med kort och kan då lägga dricksen på kortet, och hon tar cash ur lådan. Synd att sånt ska vara så krångligt! Har ALDRIG fått massage, det är en av de saker som jag gärna skulle vilja prova!

Saltistjejen sa...

Sweflo,
ja dricks är väldigt knepigt innan man vet hur man ska göra, och när man ska ge dricks. T ex så kände jag inte till detta med dricks till frissan förrän ganska sent. När jag sedan gick och klippte mig här så gav jag självklart dricks till henne. Men långt senare fick jag reda på att man egentligen bör dricksa alla som varit med och gjort ngt med ens hår under frisörbesöket. I mitt fall innebar det ytterligare två personer eftersom det var en annan kille som schamponerade håret och en annan tjej som gjorde färgningen. Men det visste ju inte jag så jag dricksade enbart själva frisören. Jaja, sån't är livet som alien... ;-)
Tycker definitivt du kan priva massage för det är skööönt!!!!!!!! Om man inte vill ha sådan där "deep tissue" massage så kan man ju ta en mer "relaxed" variant (typ den jag fick) som enbart är avslappnande och skön! :-)

Anonym sa...

Vet du, jag tror att dessa gravid massager är det bästa man kan få.
Annars så är de säkert inte alls lika försiktiga.. (bara att fråga Mr. T som blev mörbultad..hi,hi..)
Ljuvligt!

Man kan inte liksom fatta att det är så fint med alla husen därborta i Newport, Boston. Ser så fridfullt ut.
Nu är det verkligen ett av mina önskeresemål för framtiden!

Ha en trevlig helg!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Jess,
ja det var verkligen helt underbart!! ch det känns helst klart säkrare at ta en sådan behandling där det reda från början beskrivs att det utförs av ngn som är erfaren just ed att massera gravida. För säkerthets skul på ngt vis.
Hoppas ni kanske tar en tur över Atlanten senare då!!
Kram!

Victoria sa...

Åh, vilka mysiga bilder! Snacka om att jag blir sugen att göra en liknande resa... Kram!/Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
tack! Ja det var en mysig resa och ställena vi besökte var verkligen idylliska!
kram!