lördag, maj 03, 2008

Spice Market

I tisdagskväll reste Skånefamiljen hem och i onsdagskväll ko nya Sverigebesöket. Vänner från Stockholm som ska stanna en långhelg här i NYC. De bor inte hos oss dock utan på hotellet tvärsöver gatan. Eftersom de anlände sent i onsdagskväll sågs vi inte då utan i torsdagskväll. Så roligt att träffas!! Vi har inte träffat dem sedan vårt bröllop och som ni kan förstå så hann man ju inte prata så mycket med sina bröllopsgäster, vilket gör att det var åratal sedan vi sågs "på riktigt". Men det är så härligt med vissa vänner man har. Det gör inget att månader och år flyter förbi utan att man har mer kontakt än lite sporadisk e-mailkontakt. När man ses är det som att man sågs igår. Jag älskar sådana relationer!!!! Inte ens något trevande i början utan bara pang på!

Så de två senaste kvällarna har vi umgåtts. Första kvällen kom de hit först för att spana in lägenheten. Efter lite vin och snacks drog vi sedan till en av våra favoritrestauranger i närheten där vi åt midag.
Igår var det dock dags för Supergoda Middagen på en restaurang i Chelsea som jag verkligen varmt rekommenderar! Spice Market. Detta är verkligen en restaurang värd ett besök! Eller flera om man har vägarna förbi. Det är otroligt mysigt inrett och maten och servicen är mycket bra! Bara att sitta där och titta på folk och njuta av atmosfären är helt otroligt härligt. Tyvärr kunde jag inte ta några egna bilder i restaurangen eftersom det var vad vi svenskar skulle kalla "mysbelysning". Och blixtbilder med kompaktkamera känns inte som ett bra alternativ för att försöka förmedla atmosfären på detta ställe. Därför ar alla bilder i detta inläggget (utom den på just våra vänner M och N) hämtade från internet.

Spice Market är en stor restaurang i två våningar. Direkt när man kommer in ligger baren till vänster. Till höger från barnen sett går en trappa ned till nedre våningen (denna trappa syns här på bilden). Personligen tycker jag att de mysigaste borden är antingen de runt trappen (på övervåningen, snett till höger när man kommer in genom ytterdörren) samt alla bord på nedervåningen. Så när man ringer för att boka bord kan man ju be om att få sitta på t ex nedervåningen. Bordsbeställning i förväg är dessutom ett hett tips eftersom denna restaurang är väldigt populär.

Restaurangen är en något lyxigare restaurang med lite högre priser än en mer "vanlig restaurang", men ändå inte alls några otroligt höga priser. Tror att förrätterna ligger på runt 10-14 dollar ca, och priset på huvudrätterna varierade ungefär från runt 20-36. Man känner sig dock väldigt väl omhändertagen här. När vi kom dit var våra vänner M och N redan på plats, så de hade satt sig med varsin drink i baren. Men då vi anlände skulle vi bli placerade vid vårt bord. Så snart mannen som skulle visa oss vårt bord såg att M och N bar på varsin drink tog han fram en liten bricka där de kunde ställa sina drinkar så att de själva slapp bära dem till bordet. Service!
Ytterligare någon ur personalen tog hand om min och M's ytterkläder för att bära dem till garderoben eftersom vi inte checkat in dem där när vi kom. Ett par minuter senare kom en kvinna ner med vår "garderobslapp" som hon diskret gav oss så att vi skulle kunna hämta ut våra kläder efter middagen.

Denna restaurang har som policy att de rätter man beställer in delas mellan alla vid bordet. Jag gillar detta koncept mycket eftersom det innebär att man får prova så många fler rätter. Självklart måste man inte dela om man inte vill, men då ska man kanske säga till i förväg eftersom de ofta inte ställer fram vad alla beställt samtidigt utan lite mer i omgångar.


Vår middag igår:
Förrätter
Kyckling samosas (två stycken eftersom vi var flera som verkligen tyckte dessa lät goda)
Musslor m diverse otroligt goda kryddor
Tunna skivor tonfisk med lime och päron "sorbet"
Varmrätter
Beef strip steak med spenat, coriander, vitlök och andra kryddor (både N och jag valde denna rätt)
Hummer med diverse kryddor och grönsaker
Kyckling med mango och andra grönsaker
Side dish
Stekt ingefära ris
Nudlar med räkor och grönt



Ännu en recension av Spice Market finns att läsa här om ni är intresserade.

Kvällens tips:
Prova Ginger Margaruitan!!!!! Den var suveränt god! Jag smuttade lite på M's och kunde bara konstatera att om jag inte varit gravid hade jag definitivt besällt in en sådan!


Efteråt blev det kaffe, men ingen av oss orkade någon efterrätt (här på bilden sitter N och M). Mycket mätta och belåtna efter en ca 3 timmars middag, tog vi sedan en taxi hem. M och N var trötta pga av jelag och själva var vi ganska trötta vi också, så vi sa godnatt och bestämde att ses dagen därpå (idag lördag). tyvärr är vädret väldigt grått och trist här nu och kommer nog att vara det hela helgen. Men man får göra det bästa man kan ändå. Det är trots allt jätteroligt att träffas och umgås, och jag tror våra vänner njuter av att ha semester ensamma utan barnen här i staden.

8 kommentarer:

Petchie75 sa...

Vilken mysig restaurang och priserna var ju inte så farliga - många restauranger håller den prisklassen eller högre här i PR. Skulle absolut inte ha ngt emot att testa det stället om jag kommer till NYC. Kul att ni har gäster igen!!
O var på en "business dinner" i torsdags med sin besökande chef - på Ruth's Chris Steakhouse (är visst en kedja) på Intercontinental hotellet och chefen beställde in en stek för över $40 (Os rätt kostade typ hälften)! O var lite chockad över att de två åt för över $180, men som tur var betalade chefen... (själv åt jag tre små hemmagjorda biffar och ett stekt ägg hemma, ha ha!)

Saltistjejen sa...

Petra
hahaha!! ja det var ju lite enklare middag du fick dåjäfört med O...! ;-)

Marianne sa...

Vilken härlig restaurang! Och vad gott det låter! Ni har verkligen några intensiva men roliga veckor just nu, förstår jag. Och visst är det skönt med sådana vänner som bara "är" så fort man träffas även om det inte är så ofta.

Hoppas ni får en härlig söndag trots vädret!

Lullun sa...

Vad kul med ännu ett besök! Och visst är det härligt med sådana kompisar, som man bara kan fortsätta samtalet med där som man slutade sist gång man sågs. Underbart.

Och restaurangen; ja jag har ju sagt det förr; ni har bara helt otroligt många mysiga & spännande sådana i NYC. Jag har tänkt att skriva om ett par fler ställen här ett tag, men inte fått tiden till det. Men jag lovar, ingenting kommer överhuvudtaget i närheten av det. Här är det få ställen ens värda att nämna egentligen. *hihi*

Anonym sa...

Vilken mysig restaurang. Den ska man minsann prova på om det bär av till NY i framtiden.
Jag gillar att man delar på rätterna. Det är liksom lite trevligare på nått sätt.

Ja, visst är det skönt med vänner som man bara slinker tillbaka till som om man setts igår.

Kan tänka mig att ni hinner prova på fler trevliga restauranger innan deras resa är slut.

Ha det gott men ta det lugnt med magen! :)

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
Ja det är verkligen så härligt med vänner som man känner att man har en sådan relation till! Idag är sista dagen de är här så efter detta blir det lite lugnare. Det har som du säger varit roliga men ganska intensiva veckor så man är lite småtrött... Men som sagt det är alltid roligt när man får träffa personer man tycker om.

Lullun,
jag tycker allt du berättar om Grönland är superintressant så även restaurangerna. Just för att det är så annorlunda!! :-) Så fortsät gärna med det!!


Jess,
Ja att dela rätter gillar jag också! Det känns mer som ett "gemensmt prjekt" då på något vis, och alla får smaka och testa allt! Det finns en annan restaurang här som vi besökte ganska nyligen )turkisk= dom har supergod "plockmat" också, alltså man beställer in en massa smårätter som man delar på. Ungefär som tapas på spanska ställen.
Och ja jag tror det kommer bli en lugn dag dag faktiskt för jag var helt slut igårkväll när vi kom hem. Fast jag tror inte att det går någon nöd på magen iallafall, mer mina ben och fötter... ;-)
Kram!

Desiree sa...

Vad skoj att ni fått besök igen av nära vänner. Den där resturangen ska jag absolut lägga på minnet för den vill jag verkligen gå på då jag kommer till NY. Kul att du ändå visade lite bilder från resturangen och berättade vad ni beställde in. Allt lät ju otroligt gott! Ginger Margarita låter ju hur gott och spännande som helst. Ni har så mycket läckra och underbara resturanger att gå ut på i NY. Det märks att NY är en riktig storstad och detta är en håla i södern på det viset när det kommer till utbud på just resturanger och mat från hela världen. Ha det bra med era goda vänner. Kul att få chansen att umgås ordentligt eftersom ni inte gjort det på ett tag. Man får liksom chansen att ta igen att man inte kan ses lika ofta på ett annat sätt då man får besök här.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var jättekul att träffas. men nu har de åkt hem. De var bara här en lång weekend.
Som sagt Spice Market rekommenderar jag varmt!!!
Ni i Södern har ju annars så mycket spännande annan kultur som kasnke är svår att uppleva här. Så var plats har sina höjdpunkter! :-)
kram!