onsdag, juli 15, 2009

Ska detta bli den första...


...filmen jag kommer se på bio sedan förra våren???
Jag både hoppas och tror det!
Jag älskade boken. Alla böckerna såklart, men denna är en av favoriterna i serien. Helt klart. Mörkare. Kampen mellan ont och gott tätnar.
Å jag hoppas så att kunna se den på bio!10 kommentarer:

Marianne sa...

Jag måste läsa de där böckerna! Så en film på tv för några år sedan, den var riktigt spännande och välgjord. Men jag vill nog se/läsa från början för som alltid i serier fattar man mer då.

Hoppas du får gå på bio snart nu!

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
jag älskade böckerna! Tycker dock att nr 2 och 5 är de tråkigaste i serien. Men de är ändå bra.
Det är en fantastisk värld den här magiska! Jag minns att jag sträckläste ettan till trean och då hade jag helt otroligt roliga drömmar! Jag slogs med drakar och jag gjorde en hel massa saker i mina drömmar! Haha, tror jag är som ett barn egentligen.... ;-)
Filmerna är väldigt bra men som alltid så är det ju mycket i böckerna som man inte kan göra till film eftersom varje film då skulle bli 20 timmar lång...
Så läs gärna böckerna! De är riktigt bra! Om man nu gillar fantasy och barn- o ungdomsböcker. Jag gillar att man får följa harry och hans vänner från det att de är "små" tills att de är tonåringar. De utvecklas ju så mycket under de här åren och det är också roligt att följa.
Kram!

Syster i söder sa...

Jag gillade den boken också som tusan. Ska först ha mitt Harry-maraton sen ska jag också gå på bio =)

Marianne sa...

SKA verkligen läsa Potter-böckerna! Just nu håller jag på (alltså översättning) med en bok som handlar om en magiker. INTE lätt kan jag säga, det är så mycket med kabbala och olika saker! Men det är rätt kul.

Jag gillar en del fantasy, som Sagan om ringen. Men det måste hålla den kvaliteten, och det tror jag Potter-böckerna gör. Annars hade de inte blivit så stora. Gillar däremot inte en del annat jag har försökt med, men de hade kanske varit dåliga vad de än hade handlat om, om du förstår vad jag menar. All litteratur utom fackböcker och biografier mm är ju fantasi. Vissa sträcker fantasin lite längre.

Haha, StarTrek gillade jag till exempel. Fast jag är inget fan, sån där StarTrek-dåre : ) Men det är ju nästan som såpa i rymden. Sträcker fantasin lite längre bara.

Nu är jag så trött att jag bara svamlar. Tror det är dags att krama kudden!

KRAM till dig också!

Cecilia/svengland sa...

MIn dottern var och såg den idag och hon tyckte den var bra fast ganska mörk och lite skrämmande ibland!

Saltistjejen sa...

Marianne,
nej självklart handlar det om ifall text och berättelse håller en viss klass för att man ska hålla intresset uppe. Men Harry Potter tycker jag gör det! Sedan får man ju ändå tänka att det handlar om en barn- och ungdomsserie. Men läs dem! De är verkligen bra! :-)


Syster i Söder,
jo ett maraton är nog smart för det är lätt att glömma var man är i hela storyn... Alltså vad hände egentligen i senaste filmen/boken...??
Kram!


Cecilia,
jo boken är ju rätt mörk och bitvis ganska "läskig" så jag kan tänka mig att filmen också är det.
Men jag har även hört flera som tycker filmen var väldigt bra så jag ser fram emot den!
Kram!

Fröken Anki sa...

Har precis kommit hem från den och den är SUPERBRA!
Hoppas du får möjlighet att gå och se den på bio. Den här har dom lyckats bra med. Bara en film kvar nu, undrar när den ska komma? Kan nästan inte vänta.

Ha en skön helg! Låter som ni kommer få det riktigt trevligt med showers och fester.

kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,'
å vad skoj! Har bara hört bra om den faktiskt så jag hoppas verkligen att jag och M kan gå och se den.
kram!!

Västmanländskan sa...

Ja, jag är supersugen på att se den! Det blir inte så många biokvällar nu när man är småbarnsförälder ...

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
nej det blir ju inte det. Vi har dessutom inga "enkla" barnvakter ehller eftersom ingen av oss har familj här. Så det blir lite svårare med att få tid "själva".
men imorgon blir det faktiskt av! Jippie! Ska fira vår bröllopsdag med bio och lunch tillsammans!! :-)
Kram!