måndag, juli 13, 2009

Sommarhelg i staden

Efter den smått kaotiska avslutningen på arbetsveckan kom så helgen. Dags att ladda batterierna. Umgås med familjen. Mysa. Ta det lugnt och bara "vara" stod högt på min priolista. Vädret har varit underbart hela helgen! Så det blev en hel del tid utomhus. I söndags hade vi först tänkt åka till stranden igen, men eftersom vi haft en ganska jobbig natt då vår lilla Sömnkrypare återigen var på besök så blev det inte så. Istället tog vi en riktigt lång promenad ner till Union Square och tillbaka. Vid närmare koll insåg vi att sträckan ner dit från oss är 4,8 km enkel väg, så vi har alltså idag promenerat ungefär en svensk mil. Det kändes lite i fötterna men det var skönt att vara ute. New York City är verkligen en stad att promenera i! 
Nedan är bilder från helgen:


Lördag:

Vi gick förbi en av de närmaste lekplasterna så att Lill-Skruttan skulle få gunga lite.


Iiiiiiih vad skoj!


Sedan skulle vi köpa "water shoes" till henne, d v s skor som tål vatten eftersom de ofta springer i vattenspridaren på dagis nu när det är varmt. I barnaffären var de slut men de hänvisade till en skoaffär alldeles intill.  I denna fancy butik på Upper East Side hade de såklart designerskor till småbarn. Hm, det blev inga Michael Kors skor till Lill-Snorpan.


Det blev dessa Tevasandaler.
Efter skoköpet promenerade vi vidare till Central Park där det blev lite picknick.


Här sitter hon med sina nya sandaler på fötterna.


Lill-Skruttan åt gladeligen både tonfiskröra samt sallad.


Det mulnade på lite så på eftermiddagen gick vi hemåt. Passerade ena favoritstället i Parken.


Här sitter M framför fontänen.


En glad tjej.


Söndag:

Här en av parkerna vi stannade i på vägen hem. Denna ligger nära St Mark´s place.


Självklart vill Lill-Snorpan gå gå gå... Här går vi utanför Whiskers där M är inne och handlar kattmat.


Sedan ett depotstopp för lite energiintag.


Samt lite rastning av rastlös tjej igen...


Då blir man såhär glad.


Ikväll har jag "barnledigt". Ska ut och äta med mina vänner från gamla jobbet och det ska bli så roligt! Har inte träffat dem sedan Lill-Skruttans födelsedagskalas. Kvällen ska bli fin så det blir nog lite Mexmat samt margaruitas på ett av favoritställena Taco Taco.

10 kommentarer:

S w e F l o sa...

Det ser verkligen ut som om ni haft en härlig helg! Det där med dyra märkeskläder känns ju oftast gansk abortkastat på en liten som växer ur saker och ting hela tiden... Det finns så mycket fint som inte alls kostar skjortan, så om man nu inte badar i pengar förstås, så tror jag nog att det är lite onödigt, ha ha!

Vi gick en hel del, säkert mer än 6 timmar av de 8.5 vi var på Sea World igår, och det känns verkligen! Jag är helt slut i hela kroppen och stel som en gammal tant... Men det känns bra ändå! Kram!

Desiree sa...

Vilken mysig helg ni fick Saltis. Skönt även att höra att det ordnat sig och känns bättre nu med det jobbiga.

Vilka fina sandaler du hittade till lillan. Jag tycker att de såg väldigt sköna ut och dessutom såg de ut att sitta finfint på hennes små söta fötter. Jag gillar även färgerna, gula och blå till en liten svensktjej det är fina grejer. Hon verkar öva en hel del på att gå numer och snart kommer hon säkerligen att kunna gå helt själv. Hon börjar ju bli stora damen. Härligt väder verkar ni också ha. Hoppas dock att sömnkryparen inte kryper så mycket på nätterna så att ni får lite mer vila. Ha det gott och sköt om dig.

Saltistjejen sa...

SweFlo,
ja det där ,ed jäettedyra märkeskläder till små barn håller jag med om är så knäppt eftersom de ibland vuxit ur kläderna på en månad... Men som sagt här på Upper Est finns det ju en del otrooooooligt rika personer som säkert bra MÅSTE klä sina döttrar i sama designerkläder som de själva har! :-)
Ni verkar haft en jättehärlig helg på Sea World!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en skön helg. Den gick lite fort bara som de ju ofta gör helgerna... ;-)
Jo sandalerna blev väldigt bra tycker vi! Väldigt nöjda. Och ja, hon vill verkligen gå hela tiden...! Det kommer bli skönt den dagen hon kan gå utan hjälp för man blir lätt lite trött i ryggen av att gå med henne nu.
Kramar!!

Västmanländskan sa...

Vilken mysig helg! Härliga gungbilder :)

Marianne sa...

Så då är jag nästan sanndrömmare, då? : )

Jättefina sandaler, de ser sköna och mycket stabilare ut än de där dyra.

Hade du stegräknaren på dig under långpromenaden? Det måste ha blivit åtskilliga steg! Jag fick ju ihop 6000 i går av att bara springa runt här hemma!

Hoppas att kvällen blev lika härlig som hela helgen!

KRAMAR!

Anonym sa...

Jag har inte varit i New York sedan -93!!! Nu när jag såg dina bilder så blev jag lite sjuk :-) . Jättehärliga sommarbilder som man inte vanligtvis brukar se från NY. Det brukar mest vara skyskrapor och taxibilar. En sådan semester blir att tänkas på framöver.
Kram

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
tack!!


Marianne,
haha ja det är du ju!
Nej vi hade inga stegräknare på oss. Men det hade varit kul att se hur många steg man gick då. Det blev nog rätt många. :-)
Sandalerna har varit toppen hittills!
Kraaam!


Maisoui,
jo NYC för mig är inte alls detta med skyskraporna så mycket utan just detta att promenera runt i de olika stadsdelarna och känna av de olika atmosfärerna som råder på respektive ställe. Titta på folk och sitta och ta det lugnt i någon park. Det finns ju verkligen så många fina och lugna och mysiga ställen här i staden också.
Hoppas du får tillfälle att återkomma hit och "upptäcka staden på nytt"! :-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Ser ut som en härlig helg! Stackars Ella som inte får några designerskor, bara praktiska sandaler! ;)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
javisst är det hemskt! Om hon någonsin kommer bli en skrivande person kommer hon säkert ösa ur sig hur heeeemska föräldrar hon hade som inte köpte fina glittriga designerskor utan praktiska sköna sandaler!!!! Som en annan frilufsare.... ;-)
Jaja, hon får väl ta igen det senare. När hon tjänar EGNA pengar, hahaha!!! ;-)
Kram!