söndag, november 22, 2009

Höstlek i Parken

I lördags hade Lill-Skruttan och jag en heldag ute i det vackra höstvädret.
M skulle sitta inne och slita med sitt föredrag som han ska hålla i Florida om ca 3 veckor så jag och Lill-Skruttan begav oss ut ensamma.
Här är några bilder från vår härliga höstdag!

Första stoppet var lekparken ett par gator bort. Roligaste aktiviteten här var helt klart elefantridning. Samtidigt som man sjöng "Row row row your boat". Kanske inte helt logiskt för en vuxen tråkhjärna men säkert för en som ännu ej hunnit fastna i det trista vuxna "rätt-och-fel-tänkadet".


Vi fortsatte sedan vår promenad till Central Park som visade upp sig i en av sina bästa senhöstskrudar. En Hot Dog intogs som lunch och efter denna lilla lunch var Lill-Skruttan back in business igen.


Det blev lek i en av mina favoritlekparker.


Sedan lite mer promenad då jag trodde att Lill-Skruttan kanske skulle sova lite middag.
Parken var verkligen helt underbart vacker att vara i.


Hur blev det med middagsluren då? Nja, inte så värst mycket alls skulle man kunna säga. Det var fortfarande massvis med spring i de små benen så vi gick ut bland höstlöven för att ha lite skoj.





Till slut efter en heldag ute började vi gå hemåt. När vi kommit till Park Avenue somnade Lill-Skruttan i vagnen. En liten power nap som varade ungefär fram till vår korsning vid York Avenue. Som sagt hon sover inte mycket om dagarna direkt...

Senare på kvällen skulle vi till några vänner som hade en gluhweinfest. Ja, det var inte samma som förra lördagen utan en ny sådan, denna gången hos våra vänner A och C som bor ett stenkast från oss. Men först skulle M iväg och fightas med min kompis katter igen. Hon är bortrest och jag lovade att mata dem, men sedan blev den ena allvarligt sjuk och ska nu tvångsmatas med medicin två (!) gånger dagligen och detta kan jag inte göra. Alltså föll detta otroligt otacksamma uppdrag på stackars M som nu har händer som numera är helt randiga av rivsår. I morse tyckte han dock det gick riktigt hyfsat för inget av de nya rivsåren blödde viket var ett bra framsteg. Stackars stackars M. Jag känner mig lite skyldig till detta eftersom jag själv inte kan göra det här jobbet. Jag tror dessutom att han lugnt kan hålla med Victorias underbara inlägg angående detta med att ge katter ett piller....

Festen var jättetrevlig. Men jag var ganska trött på slutet så vi stannade inte alls lika länge som festen förra lördagen. Det var jätteroligt att träffa A och C samt deras lille son M som hade vuxit ordentligt sedan sist. Det är dock oerhört svårt att förstå att Lill-Skruttan var i stort sett exakt lika liten som M om man går ett år bak i tiden. Det skiljer nämligen 366 dagar mellan dem men det är inte lätt att tycka att detta känns oligkst när den ena hoppar upp och ner som en duracellkanin i värdparets soffa medan den andra knappt kan sitta själv. Men visst, Lill-Skruttan kunde ju inte sitta själv förrän hon var närmare 7 månader vilket ju är ca två månader efter lille M som ju är ca 5 månader nu.

Idag söndag så har vi haft fint besök. Det var Annika med sin familj som var i NYC och vi hade bestämt att ses här hemma hos oss på en brunch. Det var en otroligt trevlig brunch och som vanligt gick tiden lite väl snabbt. Men detta kommer jag skriva lite mer om i ett senare inlägg. M är på jobbet och blir nog där till sent inatt. Han håller fortfarande på med förberedelserna till sitt föredrag vilka måste vara färdiga till imorgon, så för min del blir det en mugg te och lite bokläsning nu innan det är läggdags.






21 kommentarer:

Anne sa...

Vilken mysig filmsnutt av Ella och höstlöven. Det är så härligt att se hur uppslukad hon (barn överlag) kan bli av så små saker som löv. Att nåt så "simpelt" som massor av löv kan bli så fantastiskt, stort och roligt. Det måste vara härligt att liksom se världen på nytt, för dig som vuxen, upptäcka den lite på nytt via ett par barnaögon :)
Usch usch för kattvaktsjobbet, eller rättare sagt synd om katterna som inte mår så bra och synd om M som måste tampas med att få i dem medicin. Är det förresten vanligt bland många New Yorkbor att ha katt hemma? Ni verkar ju känna flera i alla fall som har katt.
Kort vecka som väntar, för du jobbar bara t.om onsdag eller hur?
Ha det så gott! Kram!

Livet enligt Jenny sa...

Roligt att se en film med er/Ella. Verkar ha varit en alldeles underbar dag ni haft. Här i Sverige strax utanför Göteborg vräker regnet ner och dagarna blir aldrig riktigt ljusa. Om man bara finge vara hemma framför brasan och läsa en god bok... Slippa åka till jobbet, affären, lämna & hämta barnen ja typ allt som handlar om att sticka näsan utanför dörren... ;)
Var sååå avis på Annika som skulle åka till NYC och jag är ännu mer avis på dig som bor där.. ÄLSKAR NYC!!! :)
Ha en toppen dag

olgakatt sa...

Det är väldigt olika hur det går att medicinera katter! Vissa är hur enkla som helst, andra nästan omöjliga. Till de omöjliga brukar jag vara särskilt elak! Nämligen kleta in medicinen i pälsen. Det ska vara en väldigt sjuk katt som inte slickar av den då! Om det behövs kan man blanda medicinen i t ex smältost eller honung. Det är bara sånt som måste sväljas helt, vissa tabl och kapslar, som inte funkar då men veterinären brukar ha alternativ. Jag vet att M har ett supert handlag men det är ändå synd att bli riven i onödan!

Desiree sa...

Supermysig höstdag i parken ni fick. Ser så vackert ut. Härligt att lillan fick kasta löv och rida elefanter. Verkar vara en del gluewine parties ni har där uppe. Är det amerikanska vänner eller vänner från europa som har dem.VI bjöd våra grannar på glögg här i helgen och sa att det liknade gluewine lite men de hade ingen aning om vad det var för något. Ser fram emot att få höra mer om hur du och Annika hade det. Stackars M med katterna. Hoppas han slipper ifrån det snart och att hans händer får läka ihop fint.

Annika sa...

Tack KÄRASTE Saltis för en supertrevlig brunch!! TACK!!
Ja, det gick för fort. Alldeles för fort!
Nästa ggn ska vi stanna i NYC längre, som vi sa...
OCH så hoppas jag att NI kommer hit!! Du vet ju att ni är SÅ välkomna!!!
ella är så stor nu! SVÅRT att fatta hur snabbt de växer!! Och söt är hon!! Hennes skratt är för underbart!!
TACK än en ggn för en FIN brunch!!
Jag ska strax lägga ut mitt inlägg om helgen...
Idag är det mulet och lite smådimmigt. INSER vilken TUR vi hade med vädret i NYC!!!
Kramar i massor, massor!!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är faktiskt roligt detta att som du säger "uppleva världen på nytt". Och det är fascinerande att inse hur oerhört snabbt barn utvecklas och lär sig. Häftigt!
Jag tror det är rätt vanligt här med både katt och hund som husdjur. Iallafall om man ser hur många "pet stores" som finns här.
Och ja det är kort vecka här. Jag kommer nog ev behöva jobba lite ändå eftersom jag har celler som måste matas samt en deadline i december som jag behöver få mer data till men det kommer definitivt inte bli som en vanlig jobbvecka.
Kraaam!!


Livet enligt Jenny,
ja vädret i Sverige såhär års brukar ju inte vara så roligt precis. Mörkret har lagt sig och ibland kan det gå veckor när det känns som om man itne sett solen.
Och visst är NYC en underbar stad! Hoppas ni kan åka hit igen snart så du får uppleva allt igen.
kramar!


Olgakatt,
ja visst är det så M berättade att hans förra katt Olivia var superenkel at ge medicin och klippa klorna på, men min väns katter är alla ganska skygga och inte alls förtjusta i att bli hållna.
Smart med det där pälstricket. Vet dock itne ifall vi kan göra det här. Det handlar om en halv tablett 2 ggr per dag. Men idag är sista dagen.
Kram!!

Nenne Nennelainen sa...

Saltis
Ella är så himla söt!!!!

vi ger medicin till Nancy inrullad i leverpastej. Har vi tur är hon så glupsk så hon sväljer allt. P-pillret äter hon så och ibland utan någonting alls, hon är inte så nogräknad, hahaha!

kraaam

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja parken är underbar att promenera i alla årstider tycker jag. och hösten är nästan en favorit. Jo det har blivit en del gluhwein parties i år. Normalt har det bara varit ett och det är vännerna som vi var till förra året. men iår blev det ännu ett. I dessa fallen har de österrikisk härkomst. Det förra veckan var hos ett par som båda är från Österrike och nu i lördags så är han från Österrike men hon är amerikan. Fast båda har bott i Sverige och doktorerat där så det är så vi känner dem. Han samarbetade med M på KI. Och nu gör han sin residency här och hon är färdig läkare.
Kram!


Annika,
jaaaa vad ROLIGT det var att ses! Och du vi skulle så gärna så gärna komma pch hälsa på er vår!!! Det skulle vara toppen! Vi får helt enkelt planera in en tripp till DC, eller snarare Reston då tycker jag! :-)
Visst är det galet hur stora barnen blir snabbt! Haha, jag tycker även K var stor nu jämfört md förra gången jag träffade er. :-)
Och du hälsa peter också! Det var verkligen skoj att träffa honom och få tid att prata lite mer med er båda! Så himla tervlig är han!!!!!!!! :-) :-) :-)
Här är mulet idag och småblåsigt så ja ni hade tur med vädret!!!
Bamsekram till er alla!!!

Saltistjejen sa...

Nenne,
heeeeej vännen!!!! Åååååååå jag kan knappt skriva på tangentbordet för jag håller ju tummana!!! ;-)
Kalas med leverpastej. Tyvärr finns ju ignen sådan att få tag på här i Amerikat.... Och sedan är ju en stor skillnad den att er lilla Goselurva ju är en SOCIAL katt!!! Till skillnad från min kompis katter som är superskygga. Men i morse gick det bra. Inte ett enda rivsår! Så kasnke har hon börjat vänja sig vid M nu. Fast då är det bara en gång kvar....
KRAAAAMEN!!!!

Marianne sa...

Vuxen tråkhjärna var ett bra uttryck! För när jag ser Ella ha så roligt med löven tycker jag att Guuuud vad tråkig man har blivit!

Stackars M, både jätteintensivt jobb och kattpiller! Men han verkar klara det där bra, tur det. Och skönt att kompisen kommer hem snart så han slipper.

Ja vad kul att ha haft Annika hemma hos er! Kul att få se bilder hos er båda två!

Kramar!

anna of sweden sa...

Åh, vad hon är söt! Och åh, vad jag är avundsjuk på er som bara kan traska rakt ut i Central Park!

Kram!

Taina sa...

Vad härligt inlägg Saltis. Att få ha en dag så där med sina små liv. Filmsnutten på LillSkruttan är ljuvlig där hon struttar omkring bland alla löv.

Ibland blir det så att den "ena" får ta hand om barnen medan den andra jobbar. J var med Liisa hela lördagen och de hade det så mysigt.

Hoppas det går bra med M's föredrag.

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Marianne,
haha ja man blir ju lite tristare med åren... Eller ser inte saker på samma vis som när man var barn. Det mesta hamnar numera i olika fack och man är sämre på att bara "ta in" saker helt osorterat.
Kram!!


Anna of Sweden,
japp, parken är SÅÅÅ UNDERBAR och det är himla härligt att ha så nära dit!
kram!!!


Taina,
tack! Ja det var suoermysigt. Det är så skönt när vädret är bra så man kan vara ute. Och visst är det mysigt att ibland få ha lite "egentid" med sina barn! Det blir lite annorlunda då tycker jag och det känns himla härligt!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Men Gud vad mysigt! Helt underbart :) Och hon är ju för söt! Hur skönt är det nu i NY? Här är det ju bara regn och grått liksom...

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! ja det har varit en fin veckan med mest soligt väder och ca 10-14 grader på dagarna. Men nu till Thanksgiving säger prognosen tyvärr regn viklet är tråkigt när man har lite extra ledigt. Hoppas det hinner ändra sig till slutet av veckan.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Vilken härlig höstdag! Ella börjar bli så stor nu och håret långt! Det går snabbt alltså som du skriver! Skillnaden på ett år är ju så stor, i alla fall just nu. Jag var och hälsade på min kompis lilla tjej i söndags - en vecka gammal skrutt!

Stackars M som är tvungen att ge katterna medicin! Hur kommer det sig att du inte kan göra det? Du menar att du inte är bra på detta? Men efter att jag läste Victorias inlägg tror jag inte heller att jag skulle lyckas!

Kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
javisst händer det mycket på kort tid hos de här små. Kul för dig att fått snusa bebis också även om jag personligen uppskattar och njuter mer av barnen när de är lite större än just bebisstadiet.
Jag har aldrig försökt att tvångsge midicin till ngn katt och trro att det inte vore så smart att börja med en katt som är så skygg som min kompis katt är. Och när det visade sig att även M (som är rätt erfaren med katter och även att ge medicin till dem) hade svårigheter så tror jag det var ett klokt beslut. :-) Det gick dock mycket bättre för honom de sista gångerna. Nu är min kompis tillbaks och kan själv ge medicinen.
Kram!

Syster i söder sa...

Kom hit nu!!! Jag längtar ihjäl mig!!!

Saltistjejen sa...

Syster i Söder,
hahaha! jo vi längtar vi med!!!!
men nu är det ju mindre än en månad kvar!!! :-) :-) :-)
Kraaaam!

Suzesan sa...

Vilken härlig promenad och så kul film med Ella. Tänk det är hennes första egna höst och få gå runt och sparka så där i löven. Upptäcka själv. Coolt. Dundersöt. Stackars M vilket slit.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
ja det är rätt kul att detta är det första året som hon verkligen kommer att kunna uppleva alla årstiderna! sommaren har hon ju redan testat med badstränder och bdande i havet. Nu hösten med löven. Jag hoppas det blir lite snö i vinter sedan så hon får uppleva det också.
Kram!!