fredag, oktober 11, 2013

Äntligen fredag!

Ja så är det fredag igen då. Och denna veckan känns fredagen riktigt efterlängtad. Jag känner mig tröttare än jag brukar och jag tycker att den här veckan har känts lite längre än vanligt. Ändå har vårt stora "tyngre lass" på jobbet inte dragit igång på riktigt än. Det börjar nog om en dryg vecka eller så ungefär. Då kommer både min Chefschef samt min Storchef hit från Paris och den veckan kommer bli full av möten, längre dagar och ja, den kommer att avslutas med ett större "Advisory Board möte" som vi inom Scientific Communication anordnat. Till detta kommer inbjudna experter och vi ska gå igenom nya resultat och studier inför nästa års publikationer. Detta kommer att ske på fredag och lördag, vilket betyder att jag den veckan kommer att arbeta även på lördagen. Det sköna i kråksången är att det här mötet kommer att hållas här i NYC vilket betyder att jag inte behöver åka iväg någonstans, och faktiskt kan sova hemma i min egen säng på fredagsnatten vilket jag uppskattar.

Men nu är det som sagt fredag. Så otroligt skönt! Helg snart. Två dagar med lite lugnare tempo. Lite längre sovmorgnar. Lite "ta-dagen-som-den-kommer". M är dock mitt uppe i slutspurten för sin artikel så honom lär vi inte se så mycket av under helgen och inte heller nästa vecka gissar jag. Planen är att han och hans kollega ska skicka in artikeln i slutet av nästa vecka. Jag vet att han var lite besviken över att hans chef inte fick Nobelpriset. I år heller. DET hade troligen varit, inte bara en enorm glädje för hela labbet, utan även kunnat öka intresset för kommande publikationer från labbet ifråga vilket skulle varit väldigt bra timing för M's del. Men nu blev det inte så.   Jag hoppas och tror på dem ändå såklart. Tycker att arbetet de gjort är väldigt bra och genomarbetat.

Nu ska jag fortsätta med fredagsjobbet och sedan hämta Lill-Skruttan och hennes kompis i skolan. Fredagar är ju "våra hämtningsdagar". Det blir nog inomhuslek idag tror jag för väderprognosen spår regn i eftermiddag. Men det passar mig bra. Tjejerna brukar vara bra på att roa sig på egen hand.

Hoppas ni alla får och har en riktigt fin fredag och jag önskar er en skön helg!


8 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vad häftigt att jobba med någon som faktiskt KAN eventuellt hoppas på ett Nobelpris tycker jag! Det är inte alla som kan :) Faktiskt!
Hoppas jobbet går bra även när det är lite extra jobbigt :) Det är skönt att det går i vågor iaf och inte är lika intensivt hela tiden!! Ha en jättefin helg!

Desiree sa...

Ja skönt med helg och med fredag. Jag hoppas du får ladda batterierna ordentligt och njuta av trevliga stunder under helgen. Så coolt att M´s chef/professor faktiskt var med och hoppades på att få priset. Wow, det hade varit hur coolt som helst. Kanske finns en chans till nästa år om det nu inte blev i år.
Kram och njut av en härlig helg.

Annika sa...

Stort att ens vara "påtänkt" för nobelpris. Vilken grej!
Skönt med fredag.
Här har det ösregnar i två dagar, och det skall göra detsamma imorrrn. Kvittar mig totalt. Tycker det är mysigt!!
Ha en fin helg!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Håller med ovanstående, coolt att jobba med någon/något som kan få ett nobelpris!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är det såklart. Och nej, det är ju inte så vanligt kanske att man har en eventuell framtida Nobelpristagera som chef.
Tack också för stöttning inför den mer hektiska perioden som är på väg.
Hoppas ni får en riktigt fin helg ni också!
Kramar!


Desiree,
ja fredagar och helg tycker jag alltid är skönt och något man ser fram emot. Och visst är det roligt att Ms chef har gjort upptäckter som gör att han ändå är på listan över eventuella kandidater till Nobelpriset. Det är det.
Kram!


Annika,
ja visst är det stort. :-)
Och fredag är såååå skönt! Ösregnat har det inte gjort här utan mer varit grått med skurar. Jag tycker det är helt ok jag med ett tag men inte för länge bara. Särskilt inte när man helst vill kunna komma ut en stund på helgen. Då föredrar jag finare väder. :-)
Kram!


Anna Fair and True,
ja det är det såklart! :-) Men visst blir det också lite besvikelse varje år då någon annan får det där åtråvärda priset... ;-) Men visst, kanske en dag så...

Martina sa...

Härliga höstfärger!
Ja det är skönt med lite lugnare tempo i helgen när veckorna är intensiva.
Men snart aker ni väl till Sverige, eller?!
Ha en skön helg!
Kramar

Emma sa...

Äh, vadå -det där med att vara besviken på att inte få Nobelpriset i år heller är IOF något jag själv genomlever år efter annat ;-)

Skämt å sido, coolt att jobba i en sån miljö. Fast när man är nära nära, vad det än må vara, är det ju såklart en besvikelse ändå. Nästan men inte riktigt. Som tur är går ju tiden fort och vips är det hösten 2014 :-)

Ha en trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det är skönt då det lugnar ner sig lite emellanåt. :-) Och visst ska vi till Sverige också. Om en dryg månad. Det ska bli jätteroligt, men särskilt "lugnt" lär det ju inte bli. Haha, oftast är vi alla färdiga för "riktig" semestr efter våra Sverigeresor... :-)
Kram!


Emma,
Hahaha nej men visst är det så att när man är nära kan det kännas nästan jobbigare än när man inte är i närheten alls. Vi får se. Det är ändå väldigt många som är på "listan till påtänkta Nobelpriskandidater" som aldrig får något pris. Så who knows. JAG hade personligen varit glad om jag överhuvudtaget varit påtänkt till något så stort.
Kram!!