tisdag, oktober 08, 2013

Papper papper papper

Igårkväll tog M och jag äntligen tag i det här med att börja gå igenom och grovsortera alla papper med information om allt mellan himmel och jord, som vi fått från skolan. Om det är något som förändrats sedan dagistiden är det absolut detta. Så mycket information om ditt och datt att man faktiskt känner att det är för mycket. JAG har iallafall lite svårt att ta in allt. Det liksom brusar. Det är information från de olika lärarna (bra), från PTA (föräldraorganisationen), från olika after-school-programs. Det är förfrågningar om donationer, det är olika fundraisers. Det är information from NYC department of Education, information om skolluncher, språkundervisning och så alla kataloger och annat där man vill att vi föräldrar ska köpa saker for att stödja skolan. För att inte tala om alla aktiviteter man behöver volontärer till för att organisera allt från skolfester till fundraisers. Och såklart information om alla möten som eventuella volontärer bes komma till för att få information om detta.

Puh!

Nu har vi kommit såpass långt att vi iallafall slängt sådant som inte gäller längre. Och sparat sådan information som fortfarande är bra att ha. Vi har skickat in vår familjedonation till PTA och vi har fyllt i vilket fotopaket vi vill ha då skolfotografen kommer på fredag. Men visst, det känns lite överväldigande med allt detta. Särskilt med tanke på att skolan startade för endast en månad sedan. Nu får vi se vad som kommer hem i mappen ikväll.

8 kommentarer:

Sahra sa...

Bora Bora. Söderhavet. Var där o Tahiti på bröllopsresan. Kram

Sahra sa...

Inte avis kan jag säga. Papper gör mig tokig. Om det inte är i bokform

Annika sa...

Jamen, så är det. OCH inte blir det det bättre med åren. Eller jo, det blir det. På HS kommer nästan alla info via mailen,
Men mkt är det.
13 år i kommunal skola betyder en herrans massa papper.
Undrar hur college blir???
Förresten, vi kommer inte till NYC i höst. Det ansågs som överkurs att vi "garvade NYU:are" skulle behöva gå på visning. Vi har ju verkligen BEEN there, sas.
Men i vinter kommer vi. Japp, då är det AUDITIONS. Himmel så LÄSKIGT!!!
Förresten, jag struntade i många fundraisers genom skoltiden. Ibland kan man känna "sig tvingad", men det är absolut inget man måste vara med i. Jag är glad att jag valde bort mkt.
KRAMAR!!

Lisa sa...

Blir matt bara av att läsa ditt inlägg...mkt att ta in sa här i början.
Kramar, Lisa

eastcoastmom sa...

Det är så mycket information i den amerikanska skolan, massor. Speciellt i början av skolåret. Blir matt bara av att tänka på det...

Kattas Betraktelser sa...

Jag har inte hunnit läsa bloggar på ett tag, men har förstått att det är en hel del att sätta sig in i som förälder. Skönt att ha gått igenom allt som ni släpat hem från skolan.Kram

Desiree sa...

Det låter som otroliga mängder papper. Hoppas att det avtar något under terminen. Hur funkar det då man slänger papper i NY? Finns det någon pappersinsamling eller slänger man i vanliga soporna? Måste man åka iväg med papper eller ställer man bara ut och hur ofta hämtas papper i sådanafall? Kom att tänka på detta då vi har papperinsamlingsdag imorgon. Här kommer de bara en gång i månaden så det gäller att INTE missa den dagen.
Kram!

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja, mig med så det här är inget vi tycker om. Måste försöka hitta ngt slags förvarings- och sorteringssystem också. Puh!

Annika,
jag hoppas att det blir något mindre vartefter terminen går, men det verkar hittills vara ett rätt konstant flöde...
TRIST att ni inte kommer hit i höst hade varit så roligt att ses, men jag förstår helt eftersom ni spenderade riktig "kvalitetstid" på NYU i somras! :-)
Kram!!


Lisa,
haha ja det blir man....
Kram!


eastcoastmom,
ok så det är inte lika pappersinriktat i Spanien alltså? Här är det ju verkligen så mycket information att man faktiskt till slut stänger av "intaget" lite... De borde begränsa sig. Känner att systemet inte riktigt är gjort för familjer med två heltidsarbetande föräldrar... ;-)
Kram!


Katta,
Ja det är mycket med skolan. Nya rutiner och massor med information.
Kram!


Desiree,
ja det är verkligen så att man känner sig helt överväldigad. Pappersinsamling fungerar inte alls som hemma. Det gör inte recycling över huvudtaget. Vi bor ju i en stor byggnad med många våningar och lägenheter vilket gör att vi helt enkelt lägger allt som ska återvinnas i en speciell "låda" i vårt soprum. Det finns ett soprum på varje våningsplan. Sedan är det folk i huset (maintenance) som sköter själva sorteringen, nere i källaren efter att de hämtat alla lådor på alla våningsplan. Så på många vis är det mycket enklare och mer bekvämt för OSS här än i Sverige då vi alltid promenerade iväg till en återvinningsstation med allt som skulle dit (papper, burkar, glas etc...)
Kram!