måndag, oktober 07, 2013

Pumpor

Helgen har dominerats av pumpor. Här i USA är oktober helt klart Pumpornas månad! Utan större konkurrens av någon annan frukt eller grönsak. I lördags tog Lill-Skruttan och jag linbanan över till Roosevelt Island där vi träffade våra vänner Fru Madrid och Herr Österrike och deras barn. Det var en höstfestival där med många roliga saker att göra för barn. Arts & Craft av olika slag. Vädret som på morgonen börjat väldigt dimmigt men varmt, utvecklade sig till en riktigt varm och solig dag. Sommar skulle man kunna säga.


Här fick man dekorera Roosvelt Island på en enorm karta. Lill-Skruttan och C gjorde träd av kork och mossa, samt satte på en del klistermärken och ritade lite.

Sedan var det pumporna som lockade tjejerna

Meet Mr Pumpkin

Ännu ett ställe som lockade var ett bord med modellera

Det fanns även en massa andra saker på Festivalen som tjejerna inte gjorde (batiktröjor, hattar, ansiktsmålningar etc etc) men efter runt två timmar var vi alla rätt nöjda och promenerade norrut längs med vattnet. Tjejerna lekte hela vägen med sina ballonger de fått och hade små "shower" för oss. Sedan kom M med bilen eftersom vi skulle vidare till ett födelsedagskalas i Queens. 

Igår söndag var det en riktig hemmadag. Dimman låg tät utanför fönstret och det kändes skönt att ha en lite lugnare dag än gårdagen. M drog iväg rätt tidigt till jobbet medan jag och Lill-Skruttan gick ut för att handla lite. Vi passade då på att köpa några små minipumpor och bjöd sedan in en av bästa kompisarna för att dekorera lite.

Två väldigt glada dekoratörer

Färg, lim och glitter i olika färger
Såhär fina blev de!

Förutom alla pumpor så hann vi även med finbesök på fredagskvällen. Vår svenska kompis M och hennes kompis kom förbi på middag. Så himla mysigt och trevligt men som alltid går ju tiden alldeles för fort när man ses... Men det var ändå otroligt roligt att få tid att träffas!

Nu är det ny vecka igen. Nya tag. Nya utmaningar. Önskar er alla en riktigt fin vecka!

9 kommentarer:

Sahra sa...

Vilken fullspäckad helg. Låter kul att dekorera pumpor. Jag vet inte om det går att få tag på minisar här. Pumpor är ganska dyrt i Sverige. Vi brukar bara köpa en stor och ev ngn mindre. Men med dom kör vi det klassiska gröpa ur och skära ut ruskiga motiv
Krsm

Annika sa...

Trevligt.
Men väldigt varmt har det ju varit denna helg.
Det passade säkert bra eftersom ni var på höstfest.
Ja, pumpor är nummer 1 just nu.
Jag tänkte mig iväg och köpa ett gäng nu snart.
Mysigt.
Tycker det är så trevligt att ni pysslar och förbereder Halloween.
Det gör jag med :-)))
Kramar!!!

Miss Marie sa...

Såg massa pumpor i helgen och undrade just när man ska köpa dom, men det är kanske dags nu! :)

Trillingnöten sa...

Vilken mysig helg! Jag gillar de där höstmarknaderna (fairs) och pumpor! :) Kul idé att måla pumpor hemma tillsammans...Tror jag vi ska slå till med också. Pumpor är så fina :)

Steel City Anna sa...

Kul pyssel! Dags att pynta med pumpor helt klart. Rusar ju fram mot mitten av oktober.

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja det var en rätt fullspäckad helg. Eller iallafall lördagen. Pumpor här finns i varenda mataffär. Olika storlekar och priser. Tycker det är så himla roligt och man får lite färgklickar hemma under den mörka hösten.
Kram!


Annika,
jamenvisst var det VARMT i helgen! Som sommar. Iallafall i lördags. Igår hade vi lite lägre temp igen med kanske 20 grader eller så.
Pumpor är så fint och roligt! Sådan härlig färgklick i höstmörkret tycker jag!
Och så är det kul att få pyssla lite också. :-)
Kramar!!


Miss Marie,
jamen skaffa de nu vetja! Det livar upp!!!
:)


Trillingnöten,
ja absolut ska ni måla eller dekorera dem! Jätteroligt! Lovar att N kommer gilla det!
Kram!


Steel City Anna,
ja det är mysigt och roligt att pyssla. Mwen kan ju dekorera dem på så olika vis också. Måla eller sätta klistermärken. Göra dem som ansikten eller göra fina mönster. Eller klippa och klistra på fint papper i mönster eller siluettbilder. Eller karva på "vanligt och traditionellt" vis så man får Jack-O-lanterns".
:-)

Martina sa...

Fina pumpor!
Och mysigt med en massa pyssel!
Pumpor och Halloween finns ju lite överallt nu, men jag kan tänka mig att det är galet mkt i USA!
Kram

Desiree sa...

Vad fina pumporna blev! Så duktiga tjejerna är och perfekt att kunna ha lite pysselstund så här. Mycket lättare att måla och dekorera pumporna så här än att skära ut former. Passar ju yngre barn att dekorera sina pumpor på det här sättet istället som de fixar själva.
Kul med kompisbesök.
Kram!

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det är mysigt med sådant pyssel tycker jag. Och kul att E tycker det är roligt också.
Här är det pumpor överallt faktiskt. Både riktiga och andra (symboler, bilder, dekorationer...)
Kram!


Desiree,
javisst blev de fina! Och här är de väldigt vanligt att dekorera pumpor på det här viset. Iallafall med barn. Jag gillar det faktiskt också. Sedan kan man alltid göra Jack-O-lanterns också med kniv, men sådana här med färg och glitter är väldigt fina och blir riktiga färgklickar i höstmörkret.
Kram!