lördag, oktober 19, 2013

Bra gissat!

Jamen visst! Såklart är det det ÄPPLE!
Runt. Rött. Utan fönster. Utan dörr. Men med en skorsten på toppen. Och tittar man in kan man se en stjärna i mitten! Gåtans svar. Så enkelt när man tänker rätt.

Vad bra ni var på att gissa! Själv tyckte jag det var klurigt och kom inte på äpple först. Det var framförallt stjärnan som strulade till det för mig. När jag väl tänkte på äpple så funderade jag fortfarande över det där med stjärnan. Tänkte en stund att det kanske var ett språkligt fel. Att hon menade Kärna men trodde det var Stjärna. Men tji fick jag. För delar man äpplet på "rätt" sätt så blir det ju faktiskt en stjärna i mitten!

Idag, lördag blir det en liten tur på sta'n. Födelsedagspresent till en av nya klasskompisarna ska inhandlas till kalaset som ska gå av stapeln nu på eftermiddagen. Första kalaset med nya klassen. Jag hoppas det kommer att ge en möjlighet att träffa och prata med lite fler föräldrar eftersom jag känner att jag knappt har träffat och pratat med några av dem. Som sagt, en helt annan erfarenhet nu med Kindergarten än vad det var på vårt gamla dagis. Mindre tid vid hämtning och lämning. Plus att det ju faktiskt är M som står för de flesta lämningarna och hämtningarna nu. Men kanske kan eftermiddagens kalas göra så att jag åtminstone får en lite bättre "koll" på fler av föräldrarna.

Önskar er alla där ute en finfin helg!

4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken kul gåta! Och vad vackert skuret! :) Äpplen är fina. Och mycket goda! :) Och nyttiga. Kan det bli bättre?

Desiree sa...

Ja det där med stjärnan tyckte jag också var trixigt men så tydligt nu när du visar med bilden på äpplet när det är skuret i mitten så här. Väldigt finurlig gåta. Hoppas kalaset blir riktigt trevligt och att du träffar några trevliga föräldrar också.
Kram!

Emma sa...

Klurig tjej!Blev alldeles glad av både gåtan och dess svar. Trevlig helg till er med!

Lotta sa...

Hej vännen!

Back in town ;)

Vilken klurig gåta och så fint ritat! Jag råkade se svaret först så jag vet inte om jag hade kunnat gissa rätt :-)

Vilket väder i helgen! Vackert med alla höstfärger.

Hoppas vi ses snart!

KRAM!