tisdag, oktober 15, 2013

Söndag i Central Park

Som jag skrev häromdagen så hade jag och Lill-Skruttan och jag en härlig dag i Central Park i söndags. Vi skulle samla löv och andra "höstsaker" som skulle med till skolan senare i veckan. Tyvärr hade de första löven ännu inte fått några maffiga färger, men vi lyckades hitta ett par som skiftade i gult och rött ändå. Även om de flesta träden fortfarande är gröna. Vi började med ett kort besök på Zoo:t. Jag tycker det är helt suveränt att ha medlemskap så att man bara kan gå in en sväng när som helst. Man behöver inte känna några "krav" på att stanna och "se allt" utan kan gå en sväng och titta på något eller några av djuren och sedan gå igen. Den här gången ville Lill-Skruttan se sjölejonen och pingvinerna.

Sjölejonen låg och solade då vi kom

Det var rätt mycket folk på zoo:t såhär en lördag

Här var ett träd som faktiskt skiftade i höstfärger

Vila vid örnen

Efter zoobesöket tog vi en liten paus på en av bänkarna en bit från zoo:t och åt lite frukt. Sedan ville Lill-Skruttan visa klippan där hon och hennes kompis klättrat för ett tag sedan då de var i Central Park med kompisens pappa. 

Bergsklättrare

Uppe!

Sedan blev det även ett besök hos Balto

Vår "scavenger hunt" gick fint. Vi skulle hitta ett taggigt löv, ett "handformat" (lönnlöv), ett eklöv, ett ekollon, en kotte, ett ginkolöv och en fröskida och en "sticky ball". Dessutom skulle vi samla ihop löv i olika färger. Vi hittade faktiskt det mesta i Central Park, och resten på vägen till och från Parken. När vi samlat det mesta pausade vi lite och Lill-Skruttan ville rita. Så block och blyertspennan åkte fram.

Liten konstnär i den stora parken

Stor koncentration

Här med en av bilderna

Vädret var skönt med temperaturer strax under 20 grader, men efter att ha suttit still ganska länge kändes det ändå skönt att röra lite på sig. Komma ut i solen. Vi bestämde oss för att klättra upp till det "lilla huset" på toppen av en av klipporna i Parkeen.

Det ligger så fint där uppe på klippan. Tyvärr har jag glömt namnet på "huset".

Lill-Skruttan klättrade sedan vidare upp på klippan bakom "huset".

Jag följde efter och där uppe hittade vi sedan en perfekt plats för vår picknickfilt. Det blev en "fikapicknick" med Kexchoklad (inhandlade tidigare på Sockerbit)!

Sedan var det dags att promenera hemåt igen. 

På vägen tillbaka korsade vi 5th Avenue där det pågick någon latinamerikansk parad. Vi stannade och tittade en liten stund innan vi fortsatte hemåt. Väl hemma var vi båda ganska trötta och jag hade turen att få ta en liten powernap medan Lill-Skruttan spelade lite spel på iPaden, bredvid mig i sängen. Det var otroligt skönt och välbehövligt. M kom hem och åt med oss innan han gick tillbaks till jobbet och Lill-Skruttan somnade sedan ganska ovaggad efter vår härliga utflykt. 

7 kommentarer:

Desiree sa...

Vilket härligt och vackert höstväder att njuta av. Här är det också mest grönt än så länge men jag tror att höstfärgerna är på G snart. Kul att ni fick ihop lite fina lövfynd ändå.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var ett riktigt härligt höstväder i helgen. Och så även idag. Men jag tror det ska bli lite mer ostadigt väder framöver.
Kram!

Annika sa...

Mest grönt hos er också, ser jag.
Samma här.
Vilka gulliga kläder Ella har. ÅÅÅ jag minns när JAG fick bestämma vad K skulle ha på sig. SUck...
Nu hade en verkligt fin dag i parken.
Kram!!

Martina sa...

Lyxigt och härligt att ha tillgang till CP när man bor i en san stor stad som NY! Da far man ju lite bade och liksom!
Kramar

Kattas Betraktelser sa...

Vilket härligt höstväder ni ser ut att ha! Skönt att få komma ut sådär! E. har blivit lång ser jag! Kram

Syster i söder sa...

Kom hit nu! Gud vad jag saknar er. Fast nu när jag ser bilderna från parken saknar jag även NYC. Det hade varit härligt att få uppleva parken till hösten igen. Den parken kan man aldrig bli trött på. Och inte heller lilla kusinen. Hälsa henne så gott! kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är fortfarande mest grönt här än. Och ja hennes jacka är inköpt på Hanna Anderson. Men det var E själv som valde den. Skorna valde hon också. Hon är i en rosa fas nu...
Kram!


Martina,
ja det är otroligt fint att ha promenadavstånd till Central Park. Det gör mycket då man bor i en storstad som NYC.
Kram!


Katta,
ja höstvädret har varit riktigt fint. Sköna temperaturer. Och E har växt en hel del över sommaren och är ganska lång nu.
Kram!


Syster i söder,
hahaha kanske kan ni klomma hit nästa höst och ta med Videungen då?! :-)
Snart ses vi ju också! Jehoooo! Vi saknar er också.
Kramar!