söndag, oktober 13, 2013

Hösttjej

Idag söndag har jag och Lill-Skruttan haft en sådan där riktigt mysig och rolig dag tillsammans. Eftersom M skriver, skriver, skriver och skriver så har hela helgen varit mer eller mindre en "tjejhelg". Dagens plan var att gå till Central Park eftersom Lill-Skruttan fått i uppgift att samla olika "höstsaker" till skolan. Olika löv, ekollon, kottar etc. Och hon tyckte själv att just Central Park skulle vara bästa platsen för detta. Så vi tillbringade dagen i Parken. Hur härligt som helst. Småhöstigt men fortfarande är de flesta träden ganska gröna och temperaturen låg runt 19 grader. Varmt i solen men lite kyligare i skuggan när vinden låg på. Typisk höst alltså. Fler bilder från detta kommer senare, men denna var jag bara tvungen att visa eftersom den på något sätt uttrycker känslan från dagen.

4 kommentarer:

Josefine sa...

Höst är härligt! Älskar de fina färgerna, alla löv på marken, regnet & rusket (som förstås inte verkar ha nått er än. Köpte en jättepumpa i helgen. Den ska vi skära ut, rosta frön och göra pumpakaka av köttet. Sen ska den få stå på trappen i trädgården och sällskapa med Ljung, kål och småpumpor och massa nerfallna löv!

Saltistjejen sa...

Josefin,
Det låter väldigt mysigt med pumpan och löven. Kul att kunna dekorera ute också. Här kan vi ju endast dekorera inne men det är mysigt att kunna fixa lite sådant i höstrusket.
:-)

olgakatt sa...

Och litet kul att jag fick vara med på ett stycke av promenaden!
Vad beträffar pumpor så lyckades jag odla en enda av frön från en pumpa jag köpte på Åland förra hösten. Den har nu blivit till en god paj!
Hoppas M snart har skrivit klart! Jag håller tummarna.

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja det var jätteskoj
Och vad roligt med din pumpa! Och gott med paj.
Jag ska hälsa till M från dig.
:-)