söndag, oktober 27, 2013

Veckoslut med experter och julstämning

Så är man tillbaka igen då. Förra veckan var intensiv med betoning på hela ordet. Förberedelserna inför vårt jobbevent och sedan själva Expertmötet i fredags och lördags (igår) tog mycket tid och energi. Men det hela gick otroligt bra och själv var jag verkligen glad över att få vara med om ett så bra möte. Jag var trött trött trött på fredagskvällen när jag kom hem efter en lång dag, men jag var också så himla GLAD eftersom mötet varit otrolig givande. Att få lyssna på sådana här diskussioner gör att man får en helt annan förståelse för de vetenskapliga resultaten, men även strategitänkande och en överblick som det är lätt att "tappa bort" i sitt vardagliga arbete. Jag tyckte det var helt fantastiskt roligt att få vara med.

Att alla inbjudna experter samt interna medverkande också verkade mycket nöjda efter lördagen var såklart ett extra plus i kanten så klart. Sådant känns extra roligt då man arbetat mycket för att organisera och förbereda ett sådant här event. Fredagskvällen avslutades med en middag intill Rockefeller Center. Med utsikt mot isrinken som faktiskt redan är spolad och igång. God mat i trevligt sällskap. Och efteråt promenerade jag hem genom staden. Trött men nöjd.


Idag, söndag har det varit en hemmafixardag. Förutom på eftermiddagen då vi tog oss ner till Svenska Kyrkan för Luciaträning.  Något Lill-Skruttan inte alls ville den här dagen. Men efteråt var hon nöjd. Fikade kanelbulle och sedan lade hon Bamsepussel med sin kompis Kvicksilver-M. Själv fick jag som vanligt lite julstämning där med luciasångerna som sjöngs. Jag träffade dessutom en jättetrevlig mamma där som jag pratade en del med och som har två tvillingtjejer i samma ålder som Lill-Skruttan. Alltid roligt med nya trevliga bekantskaper! Ännu en glad överraskning under eftermiddagen fick vi då vi på hemvägen passerade vår intilliggande affär Bed Bad & Beyond och såg att de numera öppnat en del av sina lokaler till bl a World Market. Och då M var förbi där en sväng såg han en utlandssvensk totala juldröm på hyllorna där! Så ytterligare lite mer julstämning blev det...

'
Här ska det handlas och det SNART innan härligheten tar slut!!!!

Nu är det söndagkväll och jag ska i ärlighetens namn säga att jag fortfarande känner mig lite trött. Det hade varit skönt att kunna arbeta hemifrån imorgon, men jag tror det blir pendling måndag, tisdag och onsdag denna veckan. Så tidig morgon imorgon med andra ord. 

12 kommentarer:

Lotta sa...

Låter toppen att det gick så bra och att eventet blev lyckat ur flera synpunkter. Ja, jag ska snart in i det...veckan blir konferensförberedelser här med.

Läckert med julmust! Julen börjar smyga sig på, helt klart.

Ha en bra vecka och hoppas det blir mer normalt tempo nu.

kRAM!!

Ps. Yes, i december måste vi få till det!

Saltistjejen sa...

Lotta,
TACK! Ja jag hoppas också på en mer normal vecka nu. Det känns som om det skulle behövas. men jag vet också att vi nu går in i vår mest intensiva period på hela året. November till mitten av januari är det mycket mycket mycket.Själv får jag ju semester två veckor i november ändå vilket känns skönt även om jag också vet att Sverigeresor aldrig innebär direkt "vila", men jag ser fram emot det mycket ändå.
Kramar och Lycka till med din vecka och dina förberedelser!!

ExPIAtriate wife sa...

Spannade med ett sant event och roligt att det gick sa bra! Man behover sadana arrangemang ibland for att som du sager, se saker fran lite andra perspektiv. Harligt med middag pa kvallen ocksa. Snart narmar det val sig resa till Sverige?
Julmust ser valdigt frestande ut och jag overvagde om jag skulle vaga ta med nagra flaskor fran Sverige men var radd att de skulle explodera i vaskan! Ofrivilligt har jag nastan ocksa borjat se fram emot julpyssel trots att det ar tidigt.
Hoppas det blir lite lugnare pa jobbet den har veckan!
Kram!

Sahra sa...

Tvivlade inte en sekund på att det inte skulle gå bra. Roligt att alla inblandade var nöjda. Låter som en smått magisk kväll med god middag, trevligt sällskap och den utsikten. Jram

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja det var väldigt roligt att få vara med om och jag är också glad och tacksam över att det hela blev såpass lyckat.
Julmusten om hörnan känns verkligen SUPERLYXIGT! Förra året fick vi ju inte tag på någon. Och året innan beställde vi online. :-)
Kram!


Sahra,
haha TAC! Vad söt du är.
Ja det var en vett mycket lyckat event och kvällen var himla trevlig även om jag var sååå trött ;-)
Kram!

Desiree sa...

Så himla kul att mötet både var riktigt bra och gick bra på alla sätt. Sådant ger en en enorm kick. Men förstår helt klart att du är rätt trött efter den intensiva veckan. Hoppas denna vecka blir lite lugnare. En julig söndag med både lucia träning och oj vad mycket julsmask på World Market, toppen :-)
Kul även med lite nya bekantskaper/framtida vänner till E. Roligt att ha fler att öva svenskan med för henne.
Kram och ha en bra start på denna vecka.

Saltistjejen sa...

Desiree,
Tack söta du! Ja jag skulle behöva en liiite lugnare vecka nu så de hoppas jag på :-)
Hoppas även er vecka blir riktigt fin!
Kramar!!

Annika sa...

SÅ ni har fått World Market NU!!??
COOLT!! PÅ tiden,
Älskar den affären, ska dit idag och ta en koll.
SÅ det är de som säljer Grandpa lundquist? Fasiken var BRA!!
Precis, handla NU. DET tar slut. Jag vet det av bitter erfarenhet.
WM är en toppenaffär. De har SÅ mkt kul där. Gott vin också.
JAPP; nu måste man nog börja repa luciasånger. Vad mysigt!!
Nu önskar jag dig en lugn vecka!!
KRAMAR!!

Anne sa...

Jag läste om din intensiva vecka, kommenterade aldrig nåt då men vad himla skönt du rodde iland det också, att det blev lyckat och så givande också.
Vad kul ni fått World Market!!! Jag ninns att vi pratat om det tidigare, jag och Annika som tipsat om den affären för svenska julsaker och att du sagt ni inte har nån. Men nu har ni en. Förra året sålde de inte julmust alls, men nu ser jag ju på dina bilder därifrån att åtminstone din WM verkar sälja julmust i år. Måste ta en runda till "min" WM och kika.
Som jag såg Annika skrev, det brukar försvinna snabbt så man får passa på (även om slutet av oktober känns tidigt...).
Kram!

Anonym sa...

Härligt att eventet blev så lyckat! Hoppas att det blir en lugnare vecka nu.
Trevligt att hitta julgottet i tid. Must hör ju liksom till och är en bonus om man får tag i när man inte är i Sverige. Mysigt med alla ljusen i stan också. Även om det kanske är lite tidigt för själva julpyntet så gillar jag ljusslingorna. De passar ju också ihop med pumporna.
Kram

Anne sa...

Saltis,
Jag måste bara säga tusen tack att du nämnde World MArket och julmust. Tack vare ditt inlägg här och efter att även Annika bekräftat att det i "hennes" WM funnits grandpa must så åkte jag till närmaste WM idag och ja, även där fanns det. Lycka. Bunkrade inför julen. Jag är glad du nämnde det för jag hade nog inte annars åkt till WM inom den närmaste framtiden så det hade mycket möjligt kunnat vara slut då jag väl kommit dit i november eller så.
Haha, jag kunde inte låta bli att säga till kassörskan att jag är här idag tack vare två bloggerskor på östkusten som skrivit om hur de köpt julmust i sina lokala WM. Så färdas nyheter och tips 2013...
KRAM!

Saltistjejen sa...

Annika,
JAPP nu har vi fått en liten World Market! Känns jätteroligt eftersom du berättat om er. Vår är dock ingen stor affär utan mindre ("city size") men det räcker bra om det är mer specialsaker man vill ha. Som t ex julmust...! :-)
M handlade igår.
Kram!!


Anne,
Tack! Ja det känns väldigt skönt såhär efteråt. Alltid fint när saker och ting går bra och blir lyckade. World Market ja. Jag har ännu inte varit in där men M handlade julmust igår. Så vi inte skulle bli utan om den tar slut...!! ;-)
Haha, kul med din kommentar till kassörskan i ER WM!!!!! Om bloggarna. :-) Det stämmer ju.
Härligt attt även ni säkrat julmusten i år då!
Kram!!!


missanki,
ja det känns himla bra! Och veckan nu är ngt lugnare men jag känner mig faktiskt fortfarande trött sedan förra veckan måste jag erkänna.
Här är nog inte ljusslingorna på stan riktigt "julpynt" utan ofta hängs det upp sådana som dekorationer på affärer, träd och andra byggnader då mörkret börjar komma. Sedan blir det mer "riktig" julskyltning efter Thanksgiving.
Kram!!