fredag, oktober 18, 2013

Liten gåta

Häromkvällen satt Lill-Skruttan och pysslade medan jag fixade middagen. Efter en stund kom hon ut i köket och berättade att hon ville visa mig en sak. Vid matbordet låg då ett par olika bilder som hon ritat och klippt ut. Det visade sig vara en gåta. Väldigt klurig och fiffig måste jag säga. Kan NI gissa vad det är?!?


Vad är det som är RUNT...


...RÖTT

Har inga FÖNSTER...

...ingen DÖRR

MEN en SKORSTEN på toppen

...och  när man öppnar kan man se en STJÄRNA i mitten!

nu får ni gissa. Just sådana här saker är så himla roligt med ett lite "större" barn tycker jag. Påhittigheten. Finurligheten. Kreativiteten. Humorn. Love it! Själv är jag idag även glad över att det är fredag idag. Som alltid en efterlängtad dag. Vädret är dessutom TippTopp med klarblå himmel, sol och ca 18 grader. Inte fel. Ska träffa en kompis kompis på lunch idag. Hon vill också byta från akademin till industrin och jag har lovat att träffa henne och gå över hennes CV lite. Känns inte helt fel att nu vara "på andra sidan". Det var ju inte länge sedan jag satt precis som hon och ville få så många tips och råd som möjligt för att förhoppningsvis kunna ta det där stora steget.

Och i eftermiddag ska jag hämta Lill-Skruttan och hennes kompis från skolan. Fredagar är ju "våra dagar". Det blir nog en sväng till en av lekparkerna i närheten eftersom vädret är så fint. M spurtar vidare med sitt skrivande. Jag tror att även denna helgen kommer att bli väldigt busy för honom. Men jag hoppas att de ska kunna bli färdiga med manuset i helgen. För nästa vecka kommer JAG att vara väldigt upptagen och ha långa dagar på jobbet. Dessutom behöver jag ju arbeta på lördagen också eftersom vi har vårt stora möte då. Så det kommer inte finnas så mycket tid för M att skriva då (utanför den "normala" arbetstiden).

Men nu är det som sagt fredag! Hoppas ni alla kan njuta av den och av den stundande helgen!
Och glöm inte att gissa på gåtan...! Svar kommer lite senare.

7 kommentarer:

Monica sa...

Det var en klurig gåta:-) och inte helt lätt! Jag gissar på ett äpple och så sant, det har en vacker stjärna därinne förutom kärnor om man delar det åt "rätt" håll. Hälsa den kluriga lilla damen att hon var filurig och trevlig helg önskas er!

Steel City Anna sa...

Ja äpple måste det ju vara! Jag tänkte på ljuslyktor först.

Josefine sa...

Den var klurig, men jag tror också att det är ett äpple! =)

Desiree sa...

Oj vilken klurig gåta. Jag har ingen aning. Märks att E är en väldigt intelligent liten tjej. Härligt med både fredag och fint väder. Här ska det också vara riktigt fint imorgon med 21 grader och sol. Helt underbart! Låter så himla nice att få fredagar som du och E får ihop. En lyx att kunna njuta av lite sådant även om du får slita med många långa dagar och körning i ottan många andra dagar i veckan. Passa på att ladda batterierna i helgen inför nästa vecka. Förhoppningsvis går nästa vecka snabbt även om det blir långa dagar med mycket att göra.
Kram!

olgakatt sa...

Min första tanke är äpple! Har just ätit ett av våra egna goda Robinola och visst har de en stjärna i mitten.

Annika sa...

Äpple.
Vad gulligt.
Aww...
Ja, det var en klurig gåta. Tänk att hon kom på den gåtan.
Ha en fin resterande fredag!!

Anne sa...

Imponerande gåta (oavsett vad rätt svar är, så märks det att det här är avancerade grejer och smart tänk). Jag borde inte scrollat upp kommentarerna före jag tänkt färdigt, blev lite påverkad av vad andra sagt....men jag tror också på äpple!
Vad mysigt med era fredagar, överlag också ett så stort plus ni har två flexibla jobb. som jag vet du skrivit innan, hur sjutton gör de utan (vid planeringsdagar och allt möjligt annat som kommer upp under skolåret).