tisdag, oktober 01, 2013

Oktobervärme

Jo, ni läste rätt. Värme. I. Oktober. Denna veckan har vädret här fått en liten knäpp. Idag och imorgon ska det bli runt 30 grader varmt! Men jag klagar inte. För det är ändå en helt annan värme än sommarvärmen. Nu är luften klar och torr. Inte kladdigt fuktig. Så höga temperaturer är bara skönt tycker jag. Fast lite konstigt känns det allt. Indina Summer kallas det ju här. I Sverige säger man väl Brittsommar?

Vad som också är knäppt är amerikansk politik. Herregud! Shutdown. Jag kan noll om ekonomi. Varken nationell eller internationell. Jag kan generande lite om amerikansk politik och hur, vad och vem som styr vad, när och hur. Men i mina mycket okunniga och naiva öron låter detta ändå helt galet. Alltså, allvarligt, borde det inte vara så att politikerna som inte kan komma överens skulle vara de som får gå hem utan lön!? Fram tills att de faktiskt har kommit fram till en gemensam lösning. Kanske skulle det snabba på det hela lite och motivera dem till att faktiskt SAMARBETA även över partigränsen....? Istället för att låta detta jädrans sandlådebeteende drabba oskyldiga personer. Som redan från början (kan jag lova) inte har någon senators- eller guvernörslön direkt. Näe, fy F-N säger jag bara!!! Skärp er! Eller som mamman i mig säger: "You have to SHARE".

Allvarligt talat, jag kan inte ens tänka mig en liknande situation i Sverige. Och hur kan man ens tillåta något sådant i ett modernt land? Tanken på att de regerande partierna skulle vara så oense att de inte ens kunde komma fram till en gemensam budget, utan istället säga att "nej, det finns nu inga pengar alls att betala till statsanställda så de får helt enkelt gå hem utan lön tills vi har beslutat att vi kan komma överens om en budget som passar oss...", den tanken är ju lika skrattretande som absurd! Detta går över mitt förstånd. Nu hoppas jag bara att detta ska lösa sig så snart som möjligt och att det ska drabba så få som möjligt istället för att eskalera okontrollerat. Själv ska jag ta mig till jobbet nu. Jag som faktiskt kan åka till mitt jobb. Och få betalt för det arbete jag gör där.

6 kommentarer:

Annika sa...

Det är ju inte första ggn det är en shutdown heller...
Visst, jag håller med: HELT OTROLIGT!!!
OCH hur länge ska det pågå? Förra ggn höll det på ett bra tag.
Tycker så synd om alla drabbade. USCH!
OCH även alla turister. Halva DC är stängt, alla monument, alla museer. ALLT!!
SJUKT.
Tycker politiken är rena rama tårtkastningen. Republikanerna vill bara sänka Obama, och demokraterna är inte starka nog.
Ack ja...
NU ska vi bara hoppas att de kommer fram till en LÖSNING snarast.

Oktober ja, LJUVLIGT väder, riktig indiansommar.
Men 30 grader behöver det ju inte bli...men, men det är bara att go with the flow...
Det räcker ju inte för evigt så...

KRAMAR!!

Martina sa...

Här är det fortfarande sommartemperaturer och det är vi tacksamma för!
Har inte hunnit lyssna pa nagra nyheter pa evigheter...
Kram

Desiree sa...

Helt sjukt i mina öron också. Även om jag inte heller är så insatt i politik så verkar detta helt rubbat. Känns som om republikanerna är ett gäng "nej smurfar" som mest sitter med armarna i kors och säger nej till det mesta. Tycker väldigt synd om alla stadsanställda.

olgakatt sa...

Rena Grönköping i amerikanska kongressen....
Om det inte vore så många oskyldiga människor som drabbas skulle man skratta åt eländet.

Anne-Marie sa...

Visst är det helt galet att stänga ner olika delar av statsapparaten när folk knappt har tillräckligt med pengar i vanliga fall. Det är bara att hoppas att de kommer fram till en lösning snabbt.
Och turisterna kommer inte längre in i nationalparkerna. Hur mycket pengar förlorar man inte där?
Ni har det varmt. Här är det bara runt +15 idag. Men solen skiner i alla fall. Kram!

Anonym sa...

This puts words on everything I'm feeling! Thanks Anna. How do we teach our children to cooperate and share, if grown ups can't seem to pull it off?!

Big hug from the Dubai-sun (and from the very not so Swedish keyboard, hence the language).

Mimmi