fredag, december 06, 2013

Äntligen fredag - igen!

Ja nu är denna arbetsveckan slut. Den har känts längre än vanligt. Troligen för att vi kom tillbaka från Sverige i söndags och kastades in i vardagen med en rivstart. Verkligen rena rama motsatsen till våra två veckor i Sverige då vi ändå lyckades gå ner lite i varv. Men nu känner jag mig lite som om jag "går på speed"…. Igen. Tusen. Saker. I. Huvudet. 

Men för att inte låta alltför gnällig (igen) ska jag ändå säga att det varit en vecka fylld av bra saker också. Och det är skönt att vara tillbaka hemma igen även om jag saknar familj och vänner i Sverige. Fast mörkret där saknar jag inte. Det räcker gott och väl med det vi har här. Och då har vi ändå ca 2 timmar längre "ljustid" här om dagarna än vad vi hade i Sverige.

Men mitt i stressen har jag som sagt ändå njutit av mycket sedan vi kom tillbaka. Jag njuter av att sova i min egen säng. Av att mysa med Lill-Skruttan. Av hennes sköna humor som hon bjuder på lite då och då. Ja, den verkligen ÄLSKAR jag! Jag har även myst mycket med både Lipton och Tazo denna veckan. Så mysigt att vara med dem igen. Att vara utan katt känns verkligen tomt nu tycker jag.

Det enda jag önskar nu är att jag skulle kunna få varva ner lite mer i min vardag också. Men ungefär en månad framöver kommer det snurra på för fullt. Tänk er centrifug. Inget att göra åt det tyvärr. Man får försöka andas när man kan, hahaha! Nu ska jag iallafall försöka njuta av fredagskvällen.  Dricka te. Läsa lite i min bok. Busa med Lill-Skruttan. Kolla på "På Spåret". Inte tänka på alla måsten som väntar i helgen. Att leva i nuet. Inte tänka framåt och inte bakåt. Utan bara finnas. Det är väl det det som är den stora konsten i livet?

2 kommentarer:

Desiree sa...

Mörkret i Sverige gillar jag inte heller. Vi lyckades aldrig vänja oss vid detta. Det känns bätte att bo så här på sydligare bredgrader för även här tycker jag att det blir mörkt snabbt men jag vet ju att det är betydligt bättre här än i Stockholm. Det är en stor tröst.
Jag är glad att ni fick njuta ordentligt i Sverige och få ladda batterierna och gå ner i varv. Jobbigt att kastas rakt in i centrifugen igen. Du får helt enkelt försöka hitta de där små andningshålen och oaserna av frid i vardagen då de dyker upp. Sedan får man också kanske försöka ta sig tid så gott det går. Prioritera och säga nej till vissa grejer om det går. Men december är ju en väldigt intensiv månad på många sätt. Hoppas ni får några dagar ledigt kring jul och nyår dock.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
Nej visst är mörkret jobbigt. Man blir så otroligt mycket tröttare tycker jag. Och dagarna känns som så korta. Nu får vi försöka göra som du säger att ta vara på de små andningshålen mellan alla "måsten".
Kram!!