tisdag, december 31, 2013

Årskrönika för 2013 - Första halvåret

Så är det återigen sista dagen på året. Tycker på något underligt vis att de kommer tätare och tätare. På samma vis som jag tycker att det med åren är kortare mellan jul och midsommar varenda år. Jag ville gärna göra något slags summering av detta året eftersom jag själv har en förkärlek för just årskrönikor och tillbakablickar. Men då jag började scrolla bakåt i fotoalbumen insåg jag att 2013 varit ett mycket innehållsrikt år och att det inte var möjligt att få in de bilder jag ville i ett enda inlägg. Så jag har helt enkelt delat upp dem i två. Halvårskrönikor. Trots detta blir det mastiga Bildbomber i båda inläggen. Håll i er! Här kommer vårt första halvår 2013:

JANUARI
Började med en fantastisk semester 
Vi bytte vinterkyla och snö mot Miami


På väg till stranden

Efter ett par dagar i Miami bordade vi vårt egentliga semestermål kryssningsfartyget "Disney Wonder"

Detta blev ett par fantastiskt härliga och verkligen avslappnade dagar

Jag älskar verkligen designen på Disney's fartyg (lite gammaldags stilrena)

Jag firade även mitt nya decennium

Lill-Skruttan fick träffa Prinsessorna...

...sköldpaddsungar...

...samt en mycket lekfull delfin


FEBRUARI
Februari kom med än mer snö så det blev pulkaåkning i Central Park. Läkemedlet jag jobbar med fick godkännande i Europa vilket firades hos en av mina chefer. Och vi hann även med att träffa gamla goda vänner.

Lill-Skruttan imponerade oss väldeliga med sitt självporträtt som gjort på "Art Class" på dagis. Detta pryder numera vår ena vardagsrumsvägg. Tycker fortfarande det är fantastiskt att hon som lite drygt 4,5 år målade det! (*skryt skryt skryt...*)

Uppskattning av Parischefen i form av en fantastisk blombukett och delikat choklad (*ännu mer skryt...*). Och så ett besök i nyöppnade "Franklin D Roosevelt Four Freedom Park" på Roosevelt Island.


MARS
Sista dagen innan denna utställning stängdes tog vi oss dit. Något jag verkligen är glad för. Lego så som vi aldrig sett det tidigare. Lego som Konst. På fler än ett sätt. Påminn mig gärna om att jag borde skriva ett helt inlägg om denna utställning senare!

Ännu en bit kvar till vårvärmen


Påsk

Easter Egg Hunt och Äggmålning


APRIL
Vårvärmen börjar så sakteliga stiga

Lill-Skruttans dagis hade sin årliga Art's Festival och barnen fick även besök av olika djur. Vi fick finbesök av våra gamla vänner som numera bor i Boston.

Snart står staden i full blom

Körsbärsblom runt The reservoir

Central Park i vårskrud


Med vårvärmen kommer även alla "underhållare" fram i Parken

I slutet av månaden var jag på konferens i Baltimore

 Efter konferensen passade jag på att besöka våra Kära Vänner Familjen K som flyttade till DC förra hösten.

Under tiden jag var borta roade sig M och Lill-Skruttan här hemma. Bland annat besökte de Botaniska Trädgården i Brooklyn.

MAJ
I maj kom sedan vårt Superfinbesök!


Skånefamiljen var här och vi hade en fantastisk vecka tillsammans!

Brunch på The Boathouse i Central Park

Loff och Svägerskan

En roddtur


Majvärme i DUMBONär vi tagit avsked (hatar verkligen avsked!!!) ritade Lill-Skruttan denna teckning och förklarade att "Allt kändes Grått nu när de åkt" och ja, jag kunde faktiskt bara hålla med....

Lill-Skruttans dagis var även på ett studiebesök på New York City Ballet. Jag fick som en av tre föräldrar följa med och uppskattade det verkligen!

Blev ordentligt uppvaktad på Mors Dag


JUNI
I juni var sommarvärmen ett faktum, vilket gjorde att vi återigen kunde fira Lill-Skruttans födelsedag utomhus. Fem år nu. Och stora presenten blev hennes första cykel!

Hello Kitty tårta ville hon ha i år. Så det fick det bli. Två fyrkantiga och en rund tårta bakade jag för att få ihop den.

Kalaset blev hur lyckat som helst, och presenten från de flesta kompisarna var en gitarr (som hon önskat sig länge)

I slutet av juni var det återigen dags för den svenskaste av svenska högtider - MIDSOMMAR! Återigen firade vi i Battery Park och i år var vädret fantastiskt fint!


Junikvällen ar magisk med Frihetsgudinnan i horisonten och dragspelsmusiken i bakgrunden. Så Svensk-Amerikanskt det bara kan bli....


Detta var alltså de första 6 månaderna under 2013. Nästa kommer snart. 
Fram till dess önskar jag er alla ett riktigt fint avslut på detta året och en härlig start på det nya!

12 kommentarer:

Syster i söder sa...

Härliga bilder! Fina minnen. Tiden rusar som sagt... Kram

Channal sa...

Fantastiskt år! Great!! Och snart blir lillskruttan storskruttan!!

Önskar dig Ett Fantastiskt 2014!
KRAM Anna

Steel City Anna sa...

Hennes självporträtt är verkligen fantastiskt. Vad kul för henne att ha också som vuxen. Jättehärliga vårbilder, som jag längtar till våren! Och vilken fin tårta! Gott nytt år!

Lotta sa...

Så fint Saltis!! Blir lycklig av dina bilder.

Gott Nytt År finaste till dig, M och Ella! Vad spännande 2014 kommer att bli.

Stor kram <3
Lotta

Annika sa...

Det är härligt med dessa återblickar!!
Så roligt för oss läsare att ta del av!
Mycket som har hänt! Så fina bilder som visar just det!
Gott Nytt År min fina vän!!!!
Kramar i massor!!

Sahra sa...

Gott nytt år finaste du. Vilket år vi har haft. Helt amazing många gånger. Tröttsamt och ledsamt andra gånger. Ser fram emot nästa år. Att följa dig och familjen och era äventyr och vardag. Kram

Marianne sa...

Ett innehållsrikt år, verkligen! Grattis till alla framgångar på jobbet, det är så kul att du jobbar på "mitt" gamla företag! Fast jag hänger inte med i ägarbyten och namnbyten. :-)

Håller med om självporträttet, det är verkligen fint. Har det redan gått 5 år sedan hon kom! Otroligt!

GOTT NYTT ÅR, Saltis, till dig och hela din familj!
Kramar!

Anne-Marie sa...

Vilket år du och ni haft! Och 2014 lär bli minst lika spännande med ytterligare en familjemedlem. :)
Ett riktigt Gott Nytt År Saltis! Kramar!!

Saltistjejen sa...

Syster i söder,
ja visst gör den! Och vi saknar er!!!!!!!!! Men bilderna från i våras och nu i höstas 8de senare har jag inte postat än) gör mig så varm i hjärtat!!! :-)
Miljonerstriljoners Kramar till er alla!!!!


Channal,
Tack vännen! Detsamma till dig och de dina. och ja. visst blir Lill-Skruttan Stor-Skruttan snart. :-)
KRAM!!!


Steel City Anna,
Tack! Och ja våren kan även jag längta till som ändå gillar vinter....
Önskar dig ett riktigt fint nytt år!


Lotta,
Älskade vännen, så synd vi inte hann få till ännu en träff. MEN jag hoppas på nästa år! :-)
Tack också och du jag tror det blir ett bra men omtumlande år för vår del. Till dig och din familj önskar jag ett underbart 2014!
KRAM!!!


Annika,
Visst är det roligt! En del minns man att man ju läst (och ev sett) tidigare under året också. :-) Men en del bilder är förhoppningsvis lite "nya". Hoppas ni får ett otroligt fint 2014! Det kommer bli ett mycket händelserikt sådant för er också med alla auditions och val. :-) Spännande!
Hoppas kunna träffas snart också då ni är i NYC i januari!
KRAMAR!!!


Sahra,
Tack detsamma vännen! Och ja, kan bara hålla med. Vilket år! På alla vis.
Och även jag ser fram emot att få följa med dig och din fina familj under 2014. Önskar er ett fantastiskt nytt år med allt vad det innebär!
Varmaste kramarna!


Marianne,
javisst var 2013 ett mycket innehållsrikt år. Utan tvekan. Och ja företaget är ju faktiskt ditt gamla om än i ny form. :-)
Och 5 år är det nu sedan hon kom. %,5 om man ska vara mer noga. :-) Självporträttet är otroligt häftigt jag gillar både färger och komposition! Och att tänka att det är snart ett år sedan hon gjorde det är något jag knappt kan förstå själv. ;-)
Ett riktigt fint nytt år önskar jag dig och de dina också Marianne! Det är så ROLIGT att du är tillbaka i bloggvärlden igen!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
TACK och ja det kommer att bli ett mycket spännande nytt år.
Önskar dig ett fint och bra 2014 också! Ditt 2013 var ju omtumlande på många vis och nu hoppas jag att 2014 ska bli lugnare och inte så fyllt av de sorgliga upplevelser du var med om detta året.
Kram!

Coolaannna sa...

Vilket spännande halvår!!! Vi åker till Florida i början på april och jag längtar!!

Kram Anna

Anonym sa...

Har ju tyvärr inte haft så mycket tid över till bloggläsning senaste åren, därför var det extra kul att läsa och se denna lilla sammanfattning. Som tiden springer, även för er, men en härlig tid såg det ju ut att vara. Nu ska Sonen väckas så del 2 får vänta lite. Skrev förresten också halvårskoll den 28 december om du är intresserad, där det också länkas till del ett i juni.