onsdag, december 18, 2013

Gårdagens skolprojekt

Igår fick barnen göra pepparkakshus i klassen. Vi föräldrar hade varit med och donerat en del av "byggvirket". Husen är dock inte gjorda av riktig pepparkaksdeg utan av grahamskex. De fick limma ihop kexen med frosting och dekorera. Smart! Tydligen är det små gummy bears som bor i Lill-Skruttans hus. Jag tycker det är mysigt att de julpysslar lite i skolan. Trots att man annars här inte gör så mycket sådant i skolor och på dagis. Det heter ju inte ens "jullov" och man säger inte "Merry Christmas" längre, utan ska man vara helt politiskt korrekt är det "Happy Holidays!" som gäller. Och lovet är ett Holiday Break. Men pepparkakshus verkar man visst kunna tycka är okej ändå. Det gillar jag!

7 kommentarer:

Sahra sa...

Tycker det blir mindre o mindre julpyssel även i svenska skolor o förskolor. Synd. För det är ju urmysigt
Kram

Desiree sa...

Jättefint hus E fixat. Vad duktig hon är. Jag såg den på insta och undrade just om det var pepparkaksdeg eller några andra kex för att den var ganska ljus. Gramhamskex alltså, ja det ser ut att funka utmärkt och är säkert gott att smakska upp så småningom.
Kram det blir en fin jul utan alla måsten också ska du se.

Anna, Fair and True sa...

Jättefint! Kul att de pysslar som sagt. I Isoldes skola här i Belgien verkar de pyssla och måla nästan varje dag men det är väldigt styrt och jag tror de hjälper dem en hel del för så fina saker och måla innanför linjer och allt vad det är kan hon inte egentligen :) Lite som förskolan i Sverige var förr. Numera är det mer att få prova på olika material och testa men man får vara mer kreativ själv (dvs alla måste inte göra en exakt likadan tomte som de gör här).

Saltistjejen sa...

Sahra,
tråkigt att det minskar även i svenska skolorna. jag minns att vi på låg och mellanstadiet alltid hade minst en heldag till just julpyssel. Och jag älskade det!
Kram!


Desiree,
ja det är grahamskex voilket är smart tycker jag. Man kan inte baka och grädda i klassrummen så att använda färdiga kex är toppen!
Och jo lite jul får vi nog ändå. ;-)
Kram!


Anna Fair and True,
här är mycket pyssel rätt fritt skulle jag vilja säga. På deras dagis var det mer eller mindre helt fritt. Utom sista året då de även hade "art class" en gång i veckan med en konstnär som lärare. Då hade de ju ofta olika projekt där alla gjorde samma sak som t ex självporträtt etc. Även nu i skolan har de "art class" en gång i veckan. Bra tycker jag! Men också bra att de kan vara mer fritt kreativa i andra sammanhang i skolan.

Annika sa...

Just det, de där husen minns jag.
Söta.
Bra att de pysslar lite. Du har rätt i att det nog är ganska lite pyssel på skolorna. OCH pysslet måste ju vara PK också. inga granar, tomtar och sånt.
Snögubbar brukar vara ett bra pyssel.
Hoppas allt är bra och att DU mår fint.
Kramar!!!

Trillingnöten sa...

Huset är väldigt fint tycker jag! Som jag skrev på instagram så var vi på bygget idag och det var jätteroligt (och gott). Ja, allt är så politiskt korrekt. På förskolan där jag jobbade var det också inga tomtar och ALLA högtider skulle uppmärksammas, som Kwanza, Hannukka och jul...Det är bra att man tar upp alla högtider dock, så att barn får veta mer om det (jag hoppas att de pratar om högtiderna iaf på alla skolor!)... Ha en fin fredag! Kram!

Anonym sa...

Fint hus! Som sagt, kul med pyssel. Vi hade pysseldag i onsdags med tre olika sorter. Är mysigt med såna dagar i slutet av terminen.även om det blir lite rörigt emellanåt.
Hoppas ni får en fin och lugn julhelg, ta hand om er och njut av vintern. Här är det grönt! Men skönt med jullov iaf!
Kram