onsdag, december 11, 2013

Vintertankar

Nu märks det definitivt att vi är inne i december. Igår snöade det nästan hela dagen, men tyvärr var det blötsnö så i stort sett inget har stannat kvar på marken. Under kvällen sjönk temperaturen rejält och nu på morgonen kändes det kyligt och ogästvänligt när jag steg upp. Man varnar för isfläckar på vägarna så det lär bli en något långsammare pendling idag också.

Just nu längtar jag till att bara få vara inne i värmen. Helst i min sköna säng. Att slippa stiga upp i ottan. När mörkret fortfarande ligger som en svart filt över staden. Att slippa knata iväg till garaget och köra iväg till en dag fylld av ytterligare möten möten möten. Känner mig lite sliten trots att vi just hade semester. Som jag sagt förr så är mörker och kyla inte mina favoriter. Den här årstiden är ju inte gjord för långa dagar, snabba beslut, och otaliga timmar vid datorn. Nej, helst skulle man tassa runt i varma tofflor, fleecebyxor och dricka te hela dagarna. Sitta i soffan och se någon film. Eventuellt gå ut mitt på dagen om det är en sådan där dag då solen orkat sig fram.

Imorgon dock, då jobbar jag hemifrån. Samt på fredag. Och det känns skönt!

6 kommentarer:

Annika sa...

Här fick vi sååå mkt snö igår. Kolla min blogg när du har tid. Det blev som ett julkort.
Idag snorkallt. Trodde jag skulle slå ihjäl mig då jag skrapade bilen. Det var sååå halt, black ice, och bilen täckt av en bark av is och snö. USCH!!
Vägarna OK.
Men småvägarna vanskliga.
Idag soligt, vackert.
Jag fixar för min julfest på lördag.
Gillar den här tiden på året så grymt mkt. Har inga problem med mörkret heller. MEN jag yrkesarbetar heller inte utanför hemmet. SÅ jag förstår ju att du tänker annorlunda, vännen.
HOPPAS att du får lite ledigt i jul. Ni får gärna komma hit och hälsa på oss, Saltis. Källaren är er!!
KRAMAR!!!!

Sahra sa...

Fyra timmars sömn inatt. Ett under att jag fungerat så bra som jag gjort. Latte o choklad har hållit mig igång hela dagen. Är som du. Mörker o kyla är så inte min grej
Kram

Martina sa...

Haller absolut med dig. Jag är sa glad att slippa detta mörker och kylan som vintern i Sverige innebär. Jag tycker bara att det är otroligt svart att stiga ur sängen när det är mörkt och kallt.
Hoppas att du far lite ledighet i julhelgen?!
Kram

Desiree sa...

Jag håller helt med dig Saltis. Jag gillar verkligen inte heller långa mörka kalla vinterdagar. Just nu har jag ju lyxen att faktiskt inte behöva stiga upp i allra tidigaste ottan. Förvisso är det mörkt då jag kliver upp så här års men jag behöver inte skynda iväg och jag har möjlighet att gå ut och njuta av solen genom att ta en promenad då det är vackert väder. Det är himla synd att man knappt har någon ledighet kring jul och nyår i USA. Det hade ni behövt.
Styrke kramar

Anonym sa...

Vad mysigt med lite vinterväder! Hur går det att pendla m bil nu när det kommer snö?
/Kidman

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det var ljuvliga bilder du visade på bloggen! :-) Här har alt smält som sagt men i NJ var det vackert som ett julkort när jag körde tilljobbet igår.
KALLT har vi det idag också. Särskilt då vinden tar i. Hu! Men det är ändå att föredra framför slaskrugg tycker jag.
Jag förstår att du njuter också. Av allt som är denna tiden. Själv tycker jag som sagt att mörkret är rätt jobbigt då man åker hemifrån i beckmörker och ofta åker hem i samma beckmörker…
Önskade vi kunnat hälsa på er i jul men det lär nog inte hinnas med.
Kramar!!


Sahra,
ojoj det är inte mycket sömn inte!!!
Hoppas dagen var bättre.
Kram!


Martina,
Ja jag är glad att mörkret ändå inte är riktigt lika här som i Sverige. Alltså dagarna här är ju lite längre ändå.
Julen blir det nog lite ledigt men måste ändå jobba mycket då eftersom vi har en deadline i början av januari. Just NU är vår mest intensiva tid på jobbet. Vi lägger grunden till hela kommande året skulle man kunna säga…
Kram!


Desiree,
nej man blir så otroligt trött av de korta dagarna och mörkret. Visst gör det skillnad om man kan ta sig ut mitt på dagen och få lite dagsljus men det är svårt när man arbetar.
Kram!!


Kidman,
Visst är det mysigt om man får lite mer vinterlikt till jul. Dock tycker jag mörkret är jobbigt. Än så länge går det bra att köra bil men om det blir snöoväder lär jag stanna hemma. :-)