lördag, december 21, 2013

Pepparkaksbak

Så fick även vi till lite julmys och julkänsla. Igår eftermiddag efter ytterligare en hektisk dag hade jag mer eller mindre bestämt mig för att lägga jobbtankarna åt sidan ett par timmar. Hämtade Lill-skruttan och hennes kompis C i skolan vid tretiden och sedan blev det bak. Pepparkaksdeg samt även en "vanlig" kakdeg som vi hämtat upp på vägen tillbaka hos C's pappa Mr Blues. Tjejerna hade hur roligt som helst. Det blev inget storbak men det känns ändå mysigt att vi kunde få till detta. M kom hem tidigare från jobbet han också och fixade kvällens middag. Dofter av pepparkakor och fransk löksoppa spred sig i lägenheten. En lite knasig blandning om ni frågar mig, men både kakor och soppa blev lyckade till slut.

 
Lite senare kom C's föräldrar och vi hade en riktigt mysig kväll ihop. Så himla härligt och skönt att kunna koppla av med vänner också och prata om allt mellan himmel och jord. Vi bjöd på lite glögg också och sedan gjorde M's Franska löksoppa succé. Som sagt, en mycket mysig kväll som slutade betydligt senare än vad jag tror vi egentligen förväntat oss. Lill-Skruttan somnade ovaggad på två sekunder och sedan varvade jag och M ner med det senaste avsnittet av "På Spåret" innan även vi somnade rätt ovaggade.Idag har vi lite lösa planer på att eventuellt ta oss ner till Bryant Park för att åka skridskor. Vi har ju bott här så många år men ännu aldrig provat någon av de isar som spolas här på vintrarna. Vi får se, men själv känner jag att det vore riktigt mysigt att få göra något helt nytt idag och inte tänka på jobbet som ju  ofta surrar i huvudet nu. Men att komma ut lite och mysa med familjen känns som om det skulle vara väldigt skönt.


5 kommentarer:

olgakatt sa...

Vilka duktiga bagerskor! Fina former på pepparkakorna.
Och fransk löksoppa hade vi häromdagen, en klar favoriträtt!
Bryt inga ben om ni åker skridskor!

Martina sa...

Mysigt!
Och precis som du skrev till mig för ett tag sen, ibland är det viktigt att prioritera egentid och mysiga saker tillsammans med barnen.
Hoppas nu att det lugnar ner sig lite för er sa att ni far vila upp er och njuta av julen.
Kramar

ExPIAtriate wife sa...

Vad mysigt med pepparkaksbak och gott med loksoppa! Skont att fa varva ner lite och umgas, man fastnar latt I det hektiska ekorrhjulet pa jobbet och svart att hinna med. Hoppas ni far en underbar julhelg med ledighet och vila och tid att umgas! Jag ar ledig tre dagar I rad och det kanns valdigt lyxigt!
Kram!

Liz sa...

Harligt! Du ser, ni fick lite tid over till detta, sa valbehovligt och sa roligt tjejerna hade. Vi bakade ocksa pepparkakor igar, luktade harligt i hela huset. Skridskor later ocksa mysigt, som i alla filmer man kanner igen fran NYC. Hoppas ni fick en mysig stund!
Stor kram!!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja och visst hade en av dem ett väldigt fint förkläde mer tillhörande hårband också! :-)
Benen är fortfarande hela kan jag meddela nu också.
;-)


Martina,
visst är det så att man ibland mår bäst av att prioritera just familj och kvalitetsmys ihop. :-) Det viktigaste i livet är ju faktiskt inte jobbet.
Kram!!


ExPIArtriate wife,
ja det vändes roligt att det hanns med lite pepparkaksbak. Och att hoppa ur jobbhetsen om så bara för en halv dag och kväll är ibland nödvändigt tror jag.
Fint att du är ledig tre dagar. jag hoppas kunna vara helt ledig på julafton och helt även juldagen. Eller åtminstone jobba minimalt.
Kramar och hoppas ni får en fin jul!


Liz,
Tack! Ja det kändes jättefint! Att få lite julkänsla och även kunna "ge" lite sådan till E kändes bra. Att sedan ha en helkväll ihop med kära vänner var också härligt. Det var länge sedan eftersom denna höst varit helt galet intensiv.
Kram!