torsdag, december 12, 2013

På min önskelista till jul

Såhär knappt två veckor (!) innan julafton kan jag bara meddela att jag har väldigt få önskningar till tomten. Egentligen är det nog i skrivande stund bara två. Men de kan nog säkert vara rätt knepiga att uppfylla skulle jag tro. Till och med för den mest generösa och snälla tomte.

Men önska kan man ju alltid, eller hur…?!ÖNSKELISTA Julen 2013
1) en sekreterare
2) en kock

Förresten jag kom på en sak till:
3) mer tid

11 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Haha, ja, man vet aldrig! :)

Men du kan iaf spara tid genom att prenumerera på matkasse à la Middagsfrid. Du måste ju ändå laga maten men du slipper tänka ut idéerna och handla. http://mobile.nytimes.com/2013/02/13/dining/the-dinner-kit-is-served.html

Martina sa...

Man ska sikta högt! Och hey, om man jämför med "fred pa jorden" sa är ju dina önskningar absolut realistiska. Förutom "Mer tid" da. Det vill jag ocksa gärna ha!
Kramar

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det låter på sätt och vis lockande eftersom jag ofta har svårt med matidéer. Å andra sidan är E inne i en fas där hon knappt äter ngt alls längre (läs inte volym utan variation…) så kanske blir ngt sådant här bättre om ett tag?


Martina,
haha jo visst fred på jorden är ju strået svårare att fixa för tomten gissar jag…
;-)
Kram!

Desiree sa...

Kanske kan du köpa/leja vissa tjänster då du inte har tid att utföra dem själv. Beställa mat, matkassar ect kan fixas. Sektreterare kanske är svårare att fixa.
Just nu har jag själv tid men inga pengar. Skulle jag få jobb får jag pengar men desstom mindre tid. Alltid ett dilemma. Jag inser att jag skulle lätt behöva en Butler om jag ska börja jobba. Säger det med glimten i ögat men ibland undrar jag hur alla hinner allt med jobb, familj ect Inte lätt att få allt att klaffa ibland.
Kramar!

Annika sa...

Önskar att allt ska slå in!!
Middagskasse kanske inte är så dumt?
Städhjälp kan du skaffa, om du känner att det är övermäktigt.
är du ledig ett enda dugg över jul?
Förutom juldagen??
I HOPE YOU ARE!!!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
jo visst skulle man kunna köpa en del tjänster. Det enda är att vi inte har sådär jättemycket pengar över till sådana utgifter heller i månaden direkt, så för tillfället känns det inte som något vi skulle vilja prioritera att betala för. Sedan är det mesta av det som känns övermäktigt framförallt allt "pappersjobb" och "komma ihåg saker till jobb och skola" och där är det väl just min önskan om en sekreterare som står högst hahaha!
Men visst är det knepigt att få tid och ork att räcka till. När man heltidsarbetar, pendlar och har barn blir det rätt mycket att hålla reda på. Och att fixa med. :-)
Kram!!


Annika,
haha tack vännen!! Middagskasse låter fint på många vis, men framförallt är det nog ändå tiden för just själva matlagningen och undanplockningen som är det jag helst skulle vilja slippa undan för tillfället. Och det fixas ju inte med en sådan kasse. Tyvärr. Dessutom måste vi nog ändå fixa ngt till E eftersom hon äter så otroligt lite nuförtiden. Jag hoppas verkligen att den fasen ska gå över snart….
Hela företaget stänger ner under veckan mellan jul och nyår. Så egentligen "har jag semester då". MEN eftersom vi har vår deadline i början av januari betyder det att jag ändå måste jobba. Dock kan jag göra det hemifrån och det kommer inte betyda 8 timmar dagligen. :-)
Kram!

Anne-Marie sa...

Vem vet, kanske tomten kommer med både kock och sekreterare. :) Ibland blir det bara för mycket och man undrar hur man skall hinna med. Hoppas att du kan ta det litet lugnt i alla fall. Kramar!

olgakatt sa...

Jo, sånt har jag också önskat genom åren. En kollega med en tung jourspecialitet berättade hur hon en natt la sig på andra sidan när telefonen ringde. Hon tänkte då"Tack och lov att jag har en sekreterare som svarar!" Tills hon vaknade till litet mera och kom på att det hade hon inte alls! Då blev det bråttom, bråttom!

ExPIAtriate wife sa...

Det ar mycket att komma ihag, dels med alla jobbsaker och det ar standigt saker som ska fixas till skolan! Gar det att fa kombinerad stad-och mathjalp som kan forbereda middag? Nog for att det ar trist att plocka undan men da har man lite hjalp i alla fall.
Hoppas det blir lite lugnare under julhelgen. Just nu kanns allt hektiskt har ocksa, jobb och alla fester, projekt och annat i skolan. Alltid nagot varje dag!
Sa fint med luciatag ocksa. vi har tyvarr inte anmalt oss och kommer inte att delta i nagot firande ikvall pa kyrkan heller. Det ar lite synd men tiden racker inte till helt enkelt.
Mer tid ar nagot jag ocksa vill ha!!
Hoppas ni far en underbar luciahelg!
Kram!

Anne sa...

Åh, jag önskar också tomten kunde fixa den listan :)
Förstår till fullo att det är topp tre på en heltidsarbetande, pendlande småbarnsmamma.
Det är ju alltid mycket hålla reda på så klart, med jobb, barn, pendling, hem och allt det där.
Men jag får känslan av (rätta mig om jag har fel) att det blivit liiiite mer att hålla reda på just och fixa med nu när lilltjejen blivit skoltjej? Att det blivit lite mer med allting som rör skolan, som inte fanns då hon fortfarande gick på dagis/förskolan.
Förresten, jag kan inte minnas du skrivit nån uppdatering. Men hur gick det med allt det där med skolan, utlämnandet av information, kommunicerandet. Allt det där du nämnde inte riktigt fungerat bra och att fler föräldrar tyckt lite och att det tagit upp och att lärarna sagt de skulle försöka ändra så föräldrarna lättare skulle få info om allt som pågår osv.
Känner du att DEN biten blivit redigare och bättre?
Nån gång när tid och orken finns vore det kul att höra hur du sammanfattar E´s första skoltermin och vad risar respektive rosar (inte bara skolan i sig utan hur det fungerar med allting annat när man har ett skolbarn) nu när ni snart gått en termin och kommit in mer i det här.

Kram!

Lotta sa...

Ja, mera tid!!

jag behöver en frissa och gärna en massös också ;))

Och en chaufför. Det vore fantastiskt.


Hoppas ni har det bra i snön! Har åkt på förkylning och kom mig inte in igår. Kan tänka mig att det är fint nu och att parken är full med pulkaåkande barn!

KRAM
Lotta