tisdag, mars 25, 2014

Besök

Och ja, vi har ju faktiskt ett kärt besök också. Det har jag glömt att skriva om. I lördagskväll kom Olgakatt. Med flyg från Skandinavien.Köpenhamn närmare bestämt. M hämtade på Newarks flygplats.Det blev ett glatt återseende. Lite middag på kvällen och naturligtvis blev vi överösta med saker från Sverige. Både sådant hon själv sprungit runt och inhandlat och även en hel påse med urvuxna bebiskläder från Skånekusinen. Man blir verkligen både glad och tacksam! 

söndags fick hon träffa Lillebror för första gången. Självklart lyckades hon charma sköterskan också. Såpass mycket att hon fick en hjärtlig kram.

Mycket nöjd att få ha träffat Olgakatt verkar han vara Lillebror

Vi hade ändå en rätt lugn söndag. Lite frukost här hemma. Sedan som sagt sjukhusbesök för M och Olgakatt då jag var tillbaka från just sjukhuset. Den tiden spenderade jag med Lill-Skruttan och vi myste tillsammans. Lill-Skruttan och Olgakatt relaxade sedan lite med varsin iPad. Ja, dagens generationer....!!! Den ena spelade "Hay Day" och den andra "My Little Pony"... 


Här sitter de med sina "paddor" och har det skönt

Den ena sköter sin bondgård och den andra sköter om sina hästar

På eftermiddagen var en fika med våra svenska vänner i huset inbokad. De som hjälpte oss natten då Lillebror kom till världen. De och deras två söner kom och Lill-Skruttan och äldste sonen hade hur roligt som helst tillsammans. Det är kul att se hur de hittat varandra nu när åldersskillnaden "krympt". Minns första gångerna vi träffades, för ett par år sedan då Lill-Skruttan inte alls tyckte att kompisen från två våningar under var särskilt skoj. "Han var alldeles för liiiten". Men nu kan de ju prata och skoja, busa och spela spel ihop så nu har de verkligen roligt tillsammans.


Fika

Igår måndag spenderade jag dagen hos vår lilla Drakunge. Han åt otroligt bra! Ammade som en jag vet inte vad och enligt ronden var han uppe i 96% nu! Fantastiskt!!! När de äter 100% själva så kan de prova att komma ur kuvösen och sova i en öppen "bassinett. Vi är nära nu. Han hade dessutom själv ryckt ur sin sond två gånger och läkarteamet tyckte att det var bra eftersom han nu äter såpass bra själv. Så ingen ny sond sattes in. Om han behöver sonden för någon enstaka matning sätter de in en då, men man hoppas ju att han ska klara sig helt utan nu. 

Ingen sond längre!

Jag fick dessutom prata med en Child and life Specialist som arbetar med syskon till barn på NICU. Otroligt bra var hon, och jag bokade en tid för ett besök hos henne med Lill-Skruttan. Vi ska dit i eftermiddag. Tror det kan hjälpa Lill-Skruttan en hel del att få prata med någon annan än oss om detta med att bli Storasyster och att ha sin lillebror på sjukhus. Samt att förbereda lite inför den kommande hemkomsten också.

På kvällen följde Olgakatt med och hämtade Lill-Skruttan från sitt After-School program. Vi blev sedan bjudna på Kinesisk hämtmat av Olgakatt vilket var otroligt gott, samt underbart skönt att slippa laga middag. För jag kände mig helt slut igårkväll. Luften gick totalt ur mig. Så jag somnade nog före Lill-Skruttan tror jag.

I morse fick Olgakatt även vara med på Lill-Skruttans andra Publishing Party i klassen. Den här gången presenterade barnen sina "How to böcker". Mer om det kommer i ett eget inlägg senare. Nu ska jag till sjukhuset.


Bilderna på Olgakatt och Lillebror här ovan är tagna med Olgakatts egen kamera när hon och M var och besökte honom i söndags.

12 kommentarer:

Desiree sa...

Kul med besök. Det tror jag blir underbart för er allihop. Då får E chansen att bli lite mer ompysslad hemma av Olgakatt så behöver du ha liiite mindre dåligt samvete över stress mellan sjukhuset och hemmet. E är i goda händr som ger henne mycket kärlek medan M behöver jobba och du behöver vara på sjukhuset.
Så underbara nyheter att lillebror också är uppe i 96% av att klara av att äta helt själv. Jag tycker han gjort stora framsteg snabbt. En riktig lite kämpe. Du ska se att ni snart får vara hemma alla fyra som familj. Guld värt igen med goda grannar och goda vänner i ett som bor i samma hus. Underlättar enormt med detta fina och bra kontaktnät som ni lyckats hitta och skapa.
Kram kära Saltis

bettankax sa...

Så mysigt de ser ut att det där i soffan:) Det syns att lillebror växer. Han är jättefin och ser verkligen nöjd och belåten ut. Så roligt att han har god aptit och verkar vilja fixa att äta själv.
Bästa som finns med dagliga framsteg.
KRAMAR!!

Annika sa...

MEN vad roligt!!!
OCH så BRA för Ella att Olgakatt är hos er!!
SÅ BRA!!
När min syster kom var jag tre år o så konfunderad o lite svartis. MEN min mormor kom, och det var det bästa av det BÄSTA!!! och jag minns det än idag. Hur lycklig jag var över hennes besök.
SÅ det är ju underbart att Olgakatt är där för er alla! Inte minst för Ella, som sagt.
Heja Olgakatt!! Olgakatt, du ska inte komma ner till DC en sväng???? Du får bo i vår källare. TÄNK på saken!!
Kram till alla!!!

Annika sa...

Ja, jag vet ju att olgkatt inte är mormor, men däremot nästan som en mormor. :-)

Steel City Anna sa...

Så stor han har blivit redan. Måste kännas jätteskönt att det går så bra. Intressant med syskonhjälpen, undrar vad hon kommer prata om :)

Lotta sa...

Vilka härliga bilder och vad fint att se lillebror så glad och nöjd! Vad stor han blir, för varje dag! Underbart att Olgakatt är hos er och fint att Ella ska få komma till NICU - bra!

Så fint att läsa det här Saltis - full rulle hos er!

KRAM!

Suzesan sa...

Åh så skönt att läsa. Olgakatt är väl en ängel. Som kom och hälsade på. LOL DET ser ut så. Så fin bild på pytteliten och Olgkatt. Så nöjd han ser ut. Han ser glad ut. Lite som full i skratt. Så fina bilder.
SÅ söt lillebror är. Men alltså han ville inte ha sonden längre.

Så gott för storasyster Lill-Skrutta att få någon att berätta allt för. Så spännande. Nån som möter det på ett annat sätt än en förälder. Så får hon ur sig alla sina tankar om hon har dem för barn de gör allt så enkelt. Det är vi vuxna som oroar oss.
Kram
/SusanneChannal sa...

Så söt! Mysigt att farmor är på besök. Kramar Anna

Pernilla sa...

Hej,
Läser alla dina inlägg men kommenterar sällan då det alltid krånglar från mobilen.
Så fin O är och vad roligt att läsa att han växer och visar prov på vilja =) (dra ut sonden).

Du skriver så ofantligt vackert om era fina barn och dina känslor i situationen ni befinner er i. Jag är imponerad av att du har ork att berätta för oss som följer dig.
Skönt för E att få ventilera sina känslor om det hela. Och att ni fått kärt besök från Sverige.

Ha det så jättegott och kram!
Pernilla i Göteborg

Anonym sa...

Lillebror ser verkligen nöjd ut! Tycker ocksa han har blivit mkt större. Det gar uppat - sa fint!
Roligt med besök ocksa, speciellt för E.
Sköt om er. Skickar manga kramar!
Lisa

Västmanländskan sa...

Han växer er lille skatt. Så fin! Roligt med besök av Olgakatt.
Kram!

Martina sa...

Men gud sa fin han är den lille prinsen!! Ah... jag blir alldeles rörd.
Och sa skönt att han äter och växer sa bra!
Kramar