lördag, mars 29, 2014

Ute

Ja, så är han ute då. Ur kuvösen. Vår lilla Drakunge. Ute ur drakboet. Inlindad i swaddlar, och filt, och med mössan på. Allt för att hålla temperaturen uppe. Fram till 21-tiden har det gått bra. Temperaturen över 36,5 grader vid alla mätningar. Nu hoppas vi att han klarar natten lika fint och att han vid vägningen inte ska ha tappat en massa i vikt. För då blir det nog kuvösen igen. Men som sagt, vi hoppas hoppas hoppas.

Från kuvös....


...till bassinet


Kollar in Storasyrran


Man sover rätt gott även i den här sängen


Fast allra mysigast är såklart att sova hos mamma

Imorgon blir det till att ta dit bilbarnstolen. För nu görs ett bilbarnsstolstest också. 90 minuter ska de klara av att sitta i bilbarnsstolen utan att "desaturate", alltså utan att syremättnaden i blodet ska bli för dålig. Om Om Om han klarar både bassinetten och bilbarnsstolstestet är chansen stor att han får komma hem på måndag!! Jag hoppas så innerligt, och kommer att bli väldigt besviken om det visar sig att det inte blir förrän senare. Trots att jag vet att det skulle kunna bli så. Imorgon förmiddag kommer vi att veta mer. Kan man hålla tummar i sömnen...?

11 kommentarer:

Pia sa...

Haller alla tummar att han far komma hem! Han ar sa underbart sot!!! Vad harligt att antligen fa ta hem honom!!
Kramar!!!!!!

Desiree sa...

Många tester men det är jättebra att de kollar allt så noggrant. Fina starka söta lilla Oscar. Han är en riktig kämpe. Gjort stora framsteg på kort tid. Så underbara nyheter att han kanske redan får komma hem till er på måndag och att ni äntligen får bo tillsammans som familj. Gillade det söta kortet han har på storasyster i sin basinett.
Håller tummarna för att ni får med honom hem på måndag.
Kramar!

Syster i söder sa...

Vi håller tummarna här!!!! Kram

Suzesan sa...

Nu får jag tårar igen. Så duktig pytteliten är. OCH så söt sista bilden är ju underbar. Han ser så belåten och fullifasen ut. Vackert leende. Så fint det ser ut när han tittar på storasyster. HOPPAS han får komma hem. Jag ska också hålla tummarna i "sömnen" . Vad bra att de är så noggranna. Bilbarnstoltest. Bra. TÄNK vilken lycka för storasyster när hon får möta sin lillebror som hon ska "dras" med i resten av livet och han som kommer ta så mycket uppmärksamhet...<3 LOL. Men Lill-Skrutta kommer ju ta hand om honom så bra. Nu när hon vet vad han kämpar för att få träffa henne. SÅ SÖT han är.

Kram
/Susanne

eastcoastmom sa...

Jag kommer hålla tummarna jag med!!!!

bettankax sa...

Tummar hålls i Lund också! Men visst är han lik sin söta storasyster, som bara den:)

Lotta sa...

Vilken ljuvlig sötnos han är!

Håller tummarna Saltis - så härligt om han snart är hemma hos er!!

KRAM

Mala sa...

Vad spännande. Hoppas att allt går bra nu.

Pettas sa...

Håller givetvis minst hundra tummar upp nu!:) Det är nog den allra ljuvligaste lilla drakunge jag någonsin har sett!

Liz sa...

Vilka fina bilder Saltis! Han ar en sa sot liten kille! Sjalvklart haller vi tummarna har ocksa. Det ar ju jattebra att dom har bilstolstestet, men 90 minuter tyckte jag var lange!

Jag tycker att det kanske kunde finnas en variant pa regeln nar ni nu bor sa nara att ni faktiskt har gangavstand till sjukhuset, att han inte behovde sitta lika lange. Att ni kunde lata honom sova i vagnen hem och att eventuellt ga tillbaka var och varannan dag for koller etc om det behovdes. Kan han bara ata och halla varmen sa tycker man ju att han kunde gora det hemma ocksa...Men givetvis ar det bra att dom har vissa regler- aven om man onskar att det vore enklare for er. Hursom, snart snart sa ar han hemma hos er alla. Vilken lycka for Ella ocksa!!

Stor kram och jag tanker pa er!

Anna, Fair and True sa...

Hur har det gått?? Klarade han testet? Tycker också det är lite intressant test, varför just en bilstol? Är det för att de är mer upprätta i den eller testar de på det sättet just för att många ska köra en bit med bilen hem?