söndag, mars 16, 2014

Sådär ja

Nu finns Storasyster hos Lillebror. Det känns bra. Jag tog med bilden när jag gick dit i förmiddags. Så nu sitter den upptejpad bredvid teckningen. Sedan "känguruade" vi tillsammans jag och Lille Drakungen. Så himla mysigt. Hade denna gången en skjorta jag lätt kunde knäppa upp fram och sedan låg han på mitt bröst tätt intill. Hud mot hud. Hans snabba lätta andetag. Hans lilla rygg som häver sig mot min hand. Så varm. Så len. Hans lilla hand som liksom krafsade då och då på mitt bröst. Försiktigt.

eftermiddagen tog jag mig sedan iväg på den längsta "utflykten" sedan kejsarsnittet förra veckan. Vi ville nämligen köpa en filt till Lillebror som vi kan lägga över hans kuvös. Lite mer personligt än de skydd sjukhuset använder. Många föräldrar har med sig egna filtar till sina barn på NICU. Ja, många gör  över huvudtaget kuvöserna mer personliga. Sätter upp namnskyltar, dekorationer och annat. Särskilt de föräldrar vars barn varit en längre tid där. Det känns fint att sådant uppmuntras av sjukvårdspersonalen tycker jag.

M hade varit med Lill-Skruttan till tandläkaren så de mötte mig vid Union Square. Där gick vi till Babies R Us och hittade en jättefin filt. Lill-Skruttan ville även köpa något för sina egna pengar* till Lillebror. Hon valde en jättesöt pyjamas och trots att den kostade lika mycket som i stort sett alla hennes sparade pengar ville hon ändå betala den helt själv utan hjälp. Så "att den verkligen var från HENNE!". Vilken Storasyster hon är! Jag måste säga att jag faktiskt är imponerad.


*) Hon har sedan en tid tillbaka fått veckopeng som hon oftast sparar och ibland köper något för

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin storasyster! Han har tur Oskar.
Mysigt att ni får göra lite personligt runt kuvösen, så att det känns mer "hemma" för honom. Härligt att han får komma ut en stund om dagarna också så att du får hålla honom.
Många kramar till er alla.

Suzesan sa...

Men jag fick rysningar.En pyjamas. Vilken storasyster hon är.Det är stort när de tar av sina egna pengar. Tänk som hon längtar att få träffa lillebror. Så fint med kortet.

Tänker mig att det är varmt och fint när ni är "känguru du och pytteliten Oskar.

Kram
/Susanne

Channal sa...

Åh så fint!
Kängurumetoden är fantastisk!

KRAMAR Anna

Martina sa...

Men sa otroligt fint!! Blir alldeles rörd.
Massa kärlek till er.
Kramar

bettankax sa...

Vilken kanonsyster. Jag blir så rörd. Klart hon måste längta jättemycket.
KRAMAR!!

Trillingnöten sa...

Åh, jag kan tänka mig hur svårt det måste vara att få vänta, att inte få träffa sin lillebror på så pass länge. VAd bra att man får ta med sig bilder och teckningar att pryda med! Då blir det ju Ella också en del av lillebrors upplevelse. Det är viktigt. Något HON kan prata om när han blir större. Att hon fick rita teckningar och att hennes bild satt hos honom. Att hon fick köpa den där pyjamasen (som förmodligen kommer att sparas :)) Förresten, säg till om ni behöver lite större storlekar killkläder! Vi har gett bort det allra minsta, men snart kommer vi att rensa ut lite från 3 månader och upp till 9 månader! Jag vet inte hur mycket ni har eller kommer att få från andra, men säg till om det blir aktuellt så sparar vi till er tills vi ses! Kram vännen!

Desiree sa...

Så fint med teckningen som E gjort åt sin lillebror. Så rörande också att hon ville köpa en så fin och dyr present till honom för sina egna pengar. Jag har läst ikapp nu lite och förstår helt klart att det måste vara lite extra svårt för E att inte få träffa sin lillebror och allt detta med att han kom tidigit och väldigt plötsligt till världen. Det är bra att hon ändå är så pass stor att hon förstår mycket. Hon verkar älska sin lillebror väldigt mycket redan fast de inte träffats ännu. Jag är säker på att hon kommer vara en jättefin storasyster åt honom. Skönt att han verkar bli starkare för var dag som går.
Kramar!

Annika sa...

Jättegulligt och fint av Ella!
ÅÅÅ…
Förstår att ditt hjärta svällde av stolthet.
Jag förstår att du, och de andra, vill göra kuvöserna mer personliga.
Ella, som hon måste längta att också få se lillebror, och kanske hålla honom.
Tänker på er.
idag har vi fått massor med snö i DC. Hoppas ni sluppit.
Kramar!!!