fredag, mars 07, 2014

Sista natten

Så är det sista natten här för mig. Imorgon ska jag få komma hem. Det känns skönt. Samtidigt jobbigt. Liksom förra gången jag lämnade den här avdelningen. Då med Lill-Skruttan kvar.  Denna gången hade vi ju hoppats få slippa just detta. Vi hade hoppats få med oss Lillebror hem. Att gå tillsammans längs med York Avenue. Hem. Men, återigen lämnar vi en liten fågelunge kvar här. Eller i detta fallet. En liten Drakunge med spretiga ben.

Det kommer dessutom bli lite mer planering och logistik den här gången än då Lill-Skruttan föddes. Att ha två barn varav ett på sjukhus är helt klart knepigare än då vi hade endast ett. Vi får helt enkelt pussla lite mer. Promenaderna kommer även för min del bli lite jobbiga i början. Jag mår bra, men känner fortfarande av att jag nyss låg på operationsbordet. Och det lär väl ta några dagar till innan avståndet till sjukhuset återigen kommer kännas kort.

Men, vi får helt enkelt ta det lite som det kommer. Tids nog får vi säkert in någon form av vardagsrutin. Det jag hoppas allra mest på just nu är att vår lilla Drakunge snart ska kunna andas själv. Få slippa c-pappen. Fast varje litet framsteg är såklart välkommet. Och idag var en bra dag i vårt NICU-rum. Den ena lilla tvillingflickan blev flyttad från kuvös till vanlig spjälsäng! Tvillingpojken i det andra tvillingparet har just börjat få mjölk via sond. Och det verkar som om han klarar det fint. För vår egen lilla Drakunge har det också gått framåt idag. 5 gram upp i vikt. Och ökad mängd mjölk från 10 cl till 20. Dessutom bajsas det friskt vilket är otroligt bra. Så det går framåt.


5 kommentarer:

Suzesan sa...

Lycka till !!


Ja men inte undra på efter kejsarsnitt. Bra att du rör dig då läker det snabbare.

-FEM gram UPP!- Nu har det vänt Hurra. Vad roligt det med tvillingarna. Så bar att han får din mjölk den är så viktigt. Stressa inte med utan ta det som kommer. DE kanske fryser in om han inte äter allt.

Bajs då fungarar tarmarna fint ju.

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Vad underbart att det gar framat!!!
Skickar manga styrkekramar
Lisa

Desiree sa...

Skönt att höra att det går framåt för lillebror och att han lägger på sig lite. Man får vara glad och tacksam för varje steg i rätt riktning.Sedan förstår jag att det inte blir lätt med två barn. Jag tror dock att E iallafall är så pass stor att hon säkert kan hjälpa dig en hel del och förstår en hel del. Ni får ta en dag i taget. Stor kram.

eastcoastmom sa...

Små steg i rätt riktning!
Kejsarsnitt är ju en operation, det tar ett tag att bli bra.
Kramar
och du, kan du lägga upp nån bild på Insta?

bettankax sa...

Just läst ikapp vad som hänt den senaste veckan. Du berättar så det går rakt in i hjärtat. Inte svårt att förstå du längtar efter att kunna hålla om din lille fine Drakunge. Önskar er båda fortsatt tillfrisknande.
KRAMAR!!