lördag, mars 15, 2014

Storasyster

Det här med Lillebrors lite för tidiga ankomst har inte varit helt lätt för Storasyster. Hon som väntat och längtat. Som sett min mage växa. Som sjungit sånger och läst böcker för honom då när han låg inne i magen. Och så plötsligt, när han väl är ute så får hon ändå inte se honom. Mer än på bild. Men inte träffa. Inte prata med. Inte röra. På NICU har de nämligen mycket strikta regler för besök nu under influensasäsongen. Fram tills den är slut (vilket jag förstått inte är förrän i slutet av april) får inga besökare under 12 år komma in på grund av infektionsrisken. Så hon har alltså inte fått träffa honom än. Hon förstår. Vi förstår. Men det är ändå inte så lätt. Hennes lärare föreslog härom dagen att hon skulle skriva brev eller rita något till honom och det tyckte vi var en strålande idé. Så i förrgår kom hon hem med en teckning hon gjort i skolan. Så fin. Den tog M med sig igår då han besökte Lillebror på kvällen. Nu sitter den fasttejpad på insidan av Lillebrors kuvös. Hans första tavla i sitt lilla bo.

Här ligger han med Storasysters fina teckning på ena kortsidan av kuvösen. Teckningen föreställer Storasyster själv som bär Lillebror. Hon bär även hans nappflaska och han håller den mjukdjurshund som hon köpte till honom förra veckan (och som väntar här hemma på honom). "I love you Baby Brothr. Love Ella" har hon skrivit alldeles själv. Fina fina Storasyster. Som väntar och väntar och väntar.

Igår sa en sköterska till mig att vi också kunde ta med ett foto på Storasyster och sätta upp i kuvösen. Så det ska vi göra i helgen.

7 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Vad fint! Nej det är ju inte lätt att begripa alltihop. Det var en bra ide med teckningen och brevet.

Anna, Fair and True sa...

Nämen vad fint, hennes teckning vid hans sida. Får tårar i ögonen, kärlek.

Therese sa...

Fina, fina Ella! Vilken underbar storasyster!
Varma kramar

Martina sa...

Vad sött! Klart att det inte är lätt för en stolt storasyster att behöva vänta sa länge.
När jag födde mina barn fanns den regeln ocksa, även fast de inte var för tidigt födda.
Massor med kramar

Anonym sa...

Så fint gjort av Ella!
Hon är en riktig konstnär tycker jag.
Måste kännas så svårt för henne att inte fått träffa lillebror ännu.
Men då den dagen kommer så blir det verkligen ett speciellt efterlängtat möte!

Kram på er allihopa!

Suzesan sa...

Åh vad fin teckning. Tårögd för det hon skrivit LILL-Skrutta. TÄNK vad det är svårt för henne att förstå egentligen men så duktig hon är. Vad fint hon ritar lilla Ella

Kram
/Susanne

Emma sa...

Varje dag jag tittar in hos dig nuförtiden så börjar jag snyfta. Jag måste förbereda mig innan och se till att jag har lugn och ro runt omkring mig.

Allt är så skört, vackert och fyllt av kärlek. Och fint skrivet.

Så fantastiskt fina de är era barn!

Stor kram!