fredag, mars 21, 2014

Säsongsavslutning mitt i terminen


Om man tittar in här på bloggen och läser de senaste inläggen är det lätt att tro att vi enbart har en liten son. På sjukhuset. En liten liten liten älskad och efterlängtad Drakunge. Det blir lätt så. Fokus på honom just nu. MEN, vi har ju faktiskt även en Storasyster. Som försöker att fortsätta sitt eget vardagsliv så gott det nu går mitt i alla förändrade rutiner. Och igår hade hon säsongsavslutning på sitt ena After-School Program. På detta går de nämligen inte efter Publich Schools utan terminerna är indelade efter Private Schools. Därav en avslutning i vad vi tycker är mitt i vårterminen.

Vi fick se både en del av barnens art projects samt framträdande på scenen. Det går barn där från kindergarten och upp och alla var väldigt duktiga. Drama, dans och musik stod på programmet. Vår tjej går i gruppen för Kindergarteners och First Graders och hon är ju endast där två dagar i veckan så hennes framträdande på scenen var då de yngsta skulle framföra en sång. Vi fick veta att man de senaste tre åren arbetat med olika delar av New York City och att den här säsongen har handlat om Chelsea.

Ett av de Art Projects som Lill-Skruttans grupp jobbat med

Hennes tolkning

Eftersom temat för den här säsongen var Chelsea handlade sången om Chelsea Piers. Och den framfördes av de yngsta barnen tillsammans med deras musiklärare som kompade på gitarr. Jag tror faktiskt att det var han som skrivit och komponerat sången, om jag förstod det hela rätt.

Som jag nämnt tidigare så gillar vi verkligen det här After-School programmet. Tycker de verkar arbeta otroligt bra med barnen på alla plan. Vi som föräldrar har också blivit mycket väl bemötta och jag har fått känslan av att det är en mycket varm atmosfär och att man lyssnar på varje barn och försöker se till de olika individerna samtidigt som man såklart arbetar i grupper. Jag gillar det verkligen. Och efter gårdagens framträdande måste jag säga att jag även blev imponerad av deras "arbete". Sånger, danser och draman var otroligt väl framfört, och de konstprojekt som visades var väl genomtänkta och imponerande på många vis. I alla ålderskategorier.

Efteråt gick vi tillsammans med ett par av Lill-Skruttans kompisar (oder deras föräldrar) och åt pizza tillsammans på en närliggande restaurang. En trevlig avslutning på kvällen.

2 kommentarer:

Suzesan sa...

Vad fin tolkning. Jätte-fint. Lill-Skruttan. Så duktig.

Hurra för lilla Stora -Syster E. Vad de engagerar barnen bra. Som eldsjälar. De älskar barn det är då säkert.

Ha en fin helg Saltis.

Kram
/Susanne

Coolaannna sa...

En underbart söt storasyster också!

Det blir lite naturligt så på något vis. Nya framsteg varje dag ser jag på instagram :)

Och vilka goa tolkningar Lill-Skrutan gjort. Gillar det tokmycket!

Ha en härlig helg med hela familjen <3

Kram