torsdag, april 30, 2009

Blogglunch på AQ café

Är tillbaks efter en otroligt rolig, trevlig och babblig lunch tillsammans med Petra Sporty Spice och hennes kompis. Promenerade dit genom ett lite kyligare Manhattan, men solen värmde ändå lite. På vägen (strax efter Park Avenue) passerade jag denna bekanta flagga.

Väl framme på AQ Café blev det en kopp kaffe, lunch samt en sötsak. Det känns numer helt bekant att träffa andra bloggare, och Petra har jag ju redan hunnit med att träffa ett par gånger tidigare så det var inte svårt att hitta samtalsämnen direkt. Petras kompis var dessutom otroligt trevlig hon också så det blev ett sådant tjattrande att den stackars kyparen fick komma tillbaks rätt många gånger innan vi slutligen ens hunnit titta på menyn.

Efteråt promenerade vi en sväng i Central Park. Just nu är parken som allra vackrast. Med skir grönska i alla möjliga nyanser av grönt och dessutom står en mängd träd i full blom nu. Blommor i olika rosa, skära och vita färger står som en sky kring trädkronorna. Under promenaden pratades det om än det ena än det andra och tiden gick rasande fort. Plötsligt var klockan runt halv fyra och jag sade hejdå till tjejerna och vek av hemåt.

Tack tjejer för en jättetrevlig lunch!!!

Nu blir det till att vara lite duktig en stund och sedan är det dags att göra helg. Jo imorgon är det inget arbete. Iallafall blir det ingen full dag. Men inte för att det är röd dag här på 1:a maj, utan för att dagis är stängt p g a lärarutbildning hela dagen. Men jag ska först till sjukhuset på morgonen för att göra ett TBC-test. Jag var där idag på hälsokontroll, vilket är något man måste göra när man är nyanställd. Men TBC-testet kunde inte göras idag eftersom det då måste läsas av under helgen. Och jag går hellre och gör testt imorgon och kommer tillbaks på måndag för att få det avläst, än att jag måste gå till sjukhuset under helgen. Det blir ingen brasa för oss heller trots Valborgsmässoafton. Men kanske blir det ett glas gott vin ikväll och någon smarrig middag?! 

Nedan är fler bilder från vår promenad i Parken:

Central Parks sydligaste del.


Petra kollar in det här rosa trädet.


Här syns blommorna något närmare.


Och så ännu lite närmare.


Blomprakt


Skir grönska.


Blommande körsbärsträd


Klasar av de skära körsbärsblommorna.


Ännu ett av de blommande träden.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en mycket mysig tjejlunch och de där träden i Central Park är ju underbart vackra!! Jag stod precis utanför vårt hus och beundrade de fina träden med gula blommor som växer längs med gatan - än så länge har jag inte hittat någon som vet vad de heter...
Ha en trevlig kväll och mysig fredag - hoppas att det går fort på sjukhuset så du och Ella kan njuta av ledigheten!
Kram

Saltistjejen sa...

Petchie,
ja de var en jättemysig och bra lunch! Visst är det underbart när träden blommar!!!
Ja vi får se hur det går imorgn. Det är dropin så det är ingen tidsbkning. Hoppas att det inte är allt för lång kö.
KRAM!!

Jenny sa...

Åh, vilka vackra foton! Alltid lika trevligt att titta in till dig och se bilder från New York - ett drömresmål som blir av i höst!

Annika sa...

KUL med bloglunchen. Klart den blev lyckad! What else is new?
:-)
Det där träde med de små blommorna är så vackert, det är väl ngt slags körsbärsträd det också. Jag har sett flera av dem här också.
Det är verkligen en underbar tid nu!
Kram!

Lia sa...

Precis så skön och mysig som en tjejlunch ska vara alltså! Jätteskoj är det ju att vi bloggisar kan vara vänner även utanför internet! Det är fantastiskt ju. Och vilka UNDERBARA bilder sen, jag njuter av all grönska! Ha en mysig helg med gott vin och massa Ella-tid! Kram

Taina sa...

Ojoj vilka fina bilder! Utan systemkamera ;)
Vad roligt med ytterligare en bloggträff. Du bor ju så lägligt till och många besöker gärna NYC. Och dig såklart!
Kramen

Sporty Spice sa...

Det var (som vanligt) supertrevligt att ses! Blev full i skratt när jag såg bilden på oss framför det rosa blommträdet, vi är så matchy-matchy!
Vi gör om det SNART!

Saltistjejen sa...

Jenny,
åtack! Och du vad roligt att ni ska komma till NYC!!! när ska ni komma och var ska ni bo?
Kommer ni tidig eller sen höst??
Kram!!


Annika,
ja jag trodde inte den skule bli annat än jättemsyig heller, haha! Så det är altså körsbärsträd det med! Jag tyckte de var så annorlunda eftersom de blommar på bar kvist och liksom DIREKT på grenen!!
Kram!!


Lia,
tack!! Ja det är så fantastiskt att man kan hitta varandra utanför bloggen också!!
Ni verkar haft en superhelg ni med! :-)
KRAM!!!


Taina,
japp denast liten kompaktkamera här. Canon. HAha, jag och Petra insåg att vi had väldigt lika kameror. Canon Powershot som såg typ likadana ut, men det skilde visst några siffror så det vat visst något olika modeller. Men nästan samma.
Stor kram!!


Sporty Spice,
hahahaha! ja och jag gissar att jag nu kommer se samma bild på din blogg eller??? ;-)
Superkul att ses iallafall! och som sagt, hoppas det inte dröjer så länge innan du besöker metropolen igen!!
kram!

Desiree sa...

Jättefina bilder Saltis. Vet du vad det där trädet med de små men väldigt vackra lila blommorna heter som du tog närbild på. Det finns här också och jag tycker det är otroligt vackert men vet inte vad det heter. Nog märks det att våren kommit till er i NY. Här har det mesta redan blommat över och grönskan har övergått i den mer djupa sommargrönskan än vårgrönt. Kul med bloggträffen. Vilken härlig dag du fick. Ha även en riktigt fin helg. Gravad lax är toppen och så himla enklet att göra och det blir sååå gott!

Anne sa...

Åh, vad vackra bilder. Parken måste vara helt ljuvlig den här tiden på året, jag tror dig lätt då du säger att så är fallet :)
Aha, så du ska göra TBC-test. Du är väl också vaccinerad för det, har för mig du sagt det tidigare. Men jag kanske är helt ute och cyklar och minns fel.
Jag gjorde ju ett sånt i höstas och fick utslag, pga vaccinet alltså inte för att jag har tuberkulos. Var därför tvungen gå vidare till steg 2 för att "bevisa" jag inte är sjuk med en lungröntgen. Lite småmeckigt men det var bara att gilla läget. Hoppas att det går bara bra för dig!!!

Saltistjejen sa...

Desiree,
tyvärr vet jag inte namnet på trädet, men Annika sa här att det också var ngn sorts körsbärsträd tror jag. Jag gillar det iallafall och tycker det ser så häftigt ut att blommorna likosm växer direkt ut från grenarna.
Hoppas nu ni får en underbar helg hos Annika m familj i DC!
kram!!!


Anne,
ja jag gjorde ju TBC tesetet även när jag började mitt förra jobb för ett par år sedan. Här verkar det vara standard. Jag är vaccinerad men det var så länge sedan att testet ändå inte gav utsag. Så det borde bli negativt även denna gång, men vi får se. Här måste jag göra det två gånger för det är så de gör. Detta även om det första visar sig negtivt. Tror att jag på mitt förra jobb enbart gjorde testet en gång, men minns inte helt.
Kram!

Jemayá sa...

åååh så vackra foton!! Inte skulle man tro att de är tagna mitt i en miljonstad!!

Saltistjejen sa...

Jemayá,
tack! Nej det är svårt att se det på korten. Att de är från en såpass stor stad som NYC.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad fina bilder från parken! Så körsbärsträden blommar samtidigt som i Sverige men annars kommer våren tidigare "over there"? Jag undrade också om TBC-testet men ser att du redan svarat på det. Det gav alltså inget utslag trots vaccineringen?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
jag ska "läsa av" testet imorgon så då får vi se om det ger utslag. Men när jag gjorde det förra gången gav det inget utslag. Så jag bara gissar att det inte kommer göra det nu heller.
Jo körsbärsträden blommar, men här finns flera olika sorters körsbärsträd så de blommar lite olika. Vissa är ngt tidigare än andra. Men i stort sett så blommar de nu i slutet av april och början av maj.
Kram!

cecilia sa...

Oh, vilka fina bilder på blommor - och va mysigt med blogg-tjej lunch!

Kram

Saltistjejen sa...

Cecilia,
ja det var jattemysigt och Parken ar som sagt som vackrast nu! En del trad har sakert redan blommat klart, men an ar det ratt mycket blomsterprunkande trad o buskar!
kram!

Elin sa...

Åh vilka härliga bilder! Förstår varför man vill vandra omkring i Central Park! Första gången jag är inne på bloggen, men kommer säkerligen komma tillbaka.

Saltistjejen sa...

Elin,
tack! Vad roligt att du har hittat hit till bloggen. Hoppas du kommer tillbaks!
Kram!