tisdag, april 28, 2009

Liten trumslagare

Å jag bara njuuuuter så av att jag inte jobbar i Bronx längre. Så underbart!
Idag var jag förbi dagis en sväng på eftermiddagen för att hälsa på Lill-Skruttan. Det går ju jättebra att göra det vissa dagar nu eftersom jag inte pendlar längre. 

Hon hade varit lite gnällig idag vilket jag även märkte när jag lämnade henne imorse. Det konstiga var vi gick dit satt hon och skrattade nästan hela vägen i vagnen och verkade vara på ett strålande humör. Men sedan när jag skulle gå så var det "armar-uppåt-sträck" mot mig och gråt. Det brukar nästan aldrig vara så när vi lämnar henne på dagsi så det var lite förvånande. Men efter att jag och en av lärarna N satt henne i gungan och när N sedan började blåsa såpbubblor blev hon gladare.

Jaja, nu i eftermiddags var det iallafall väldigt roligt att hälsa på. Dels tycker jag det känns bra nu när man träffar lärarna mer regelbundet och pratar lite mer med dem. Dels så är det roligt att träffa de andra barnen. Lill-Skruttan är för övrigt i full gång nu med att försöka fundera ut hur man ska krypa, stå och gå. Helst allt på en och samma gång. Så det är mycket som händer snabbt nu. Nästan från dag till dag. Det blev alltså en hel del "gå", stå och krypa nu när jag var där. Hon står ju än så länge endast med stöd, alltså hon håller i sig i något. Men när hon väl hittat balansen hyfsat så har hon nu börjat ta små "steg" också. Trampar likom fram och tillbaka och ibland i sidled. Det blåstes även en hel del såpbubblor nu på eftermiddagen. Barnen verkar älska att försöka fånga bubblorna. 

Idag var det även "sångdag" vilket de har en gång i veckan. Tydligen tisdagar då eftersom det var tisdag idag. Då kommer en musikpedagog till dagiset och går runt och sjunger och spelar med och för barnen på de olika avdelningnarna. Detta brukar Lill.Skruttan tydligen gilla. Och förra gången hade hon spelat trumma så det stod härliga till. Därför plockades såklart trumman fram även denna gången, och mycket riktigt. Snart satt hon där och trummade och till och med "sjöng" med. Allsång på Skansen släng dig i väggen! Här är det Allsång på dagis som gäller. MED trumma!

Tog några bilder under sångstunden. Tyvärr är kvaliteten inte så bra eftersom jag inte hade kameran med mig så bilderna är tagna med mobilen. Men här är några av dem iallafall.

Här får hon hjälp att trumma  av kompisen H.


Fast plötsligt kommer en boll rullande och då är ju den väldigt intressant den med förstås...


Men snart återgår vi till trummandet igen.


Här syns även C som spelar gitarr och sjunger. Till vänster om henne syns Lill-Skruttans dagiskompis E som också trummade en hel del under sångstunden. Om man tittar noga kan man se med vilken frenesi och koncentration Lill-Skruttan trummar (kolla in hennes hand!).

18 kommentarer:

Taina sa...

En liten trumslagarflicka med andra ord! Nice. Nu kan ni börja jaga ett riktigt trumset, tycker jag. Liva upp grannarna vetja. Så att de hälsar VARJE gång ni möts. Haha!
Vilken söt lite dress Lill-Skruttan har då. Så somrig!
Lyxigt när det kommer en musikpedagog. Håller med dig, släng er i väggen allsång på Skansen!
Pssst hittade min USB kabel. Ska lägga in om vår bloggträff, idag eller imorgon.
Kramen!!

Saltistjejen sa...

Taina,
japp trumman är hennes favoritintrument! Här hemma har hon ju ingen men trummar på det mesta hon kommer åt. :-)
Kul att du hittade kabeln. Särskilt bra för hunden för nu är väl han rentvådd...? ;-)
Kraaam!

Desiree sa...

Vilket toppen dagis måste jag säga igen. Kul att de verkligen hittar på så mycket aktiviteter och pedagogiska saker med barnen. Ella kanske har en fallenhet för det där med musik och instrument. Det viktiga är iallafall att hon har kul. Vilken jättesöt klänning hon har. Har du köpt den här eller i Sverige? Jag förstår verkligen till fullo att du njuter av att slippa den där långa pendlingen. Du borde få en million guldstjärnor för att du orkade med den så pass länge som du gjorde. Jag beundrar dig verkligen.

Kram

Anonym sa...

Så gulligt med en liten trumslagarflicka!! Roligt att man riktigt kan se på bilderna hur hon trummar på! Och jag tyckte också att klänningen var jättesöt och somrig!
Härligt att du kan hälsa på på dagis under dagarna nu när du jobbar så nära. Är det vanligt med föräldrar på dagiset - är det Es mamma som också är med på sista bilden?
Kram!

Anne sa...

Jag kan helt klart tänka mig att det känns super att ha så nära att du till och med kan hälsa på Ella på dagarna. Lyxigt!!! Det är säkert en stor trygghetskänsla också för dig att veta att du finns nära, om det skulle vara nåt är du snabbt på plats. Haha, trumman verkar vara mer intressant än kompisen H. Hon är så söt, din dotter! Men så är det ju, det tar väl rätt länge innan barn börjar leka MED varann utan under de första åren leker de sida vid sida men var för sig.

KARLAVAGNEN sa...

Dam orkestern letar efter trummis. Alt triangel-spelande för Gudrun har gått i Pension. Svar till K. Olsson... :-D

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja vi är supernöjda med dagiset! verkligen! På alla sätt och vis. Klänningen är köpt här. Vi gillade den mycekt eftersom den inte var sådär "princess-söt".
Kram!


Petchie,
ja det är super att kunna gå förbi och hälsa på. Och ja, det är vanligt att föräldrarna till barnen kommer dit ibland. De flesta har ju åtminstone en förälder som jobbar i huset bredvid dagiset också vlkt gör det enkelt. Jag jobbar ju "långt" därifrån med Rockefeller mått mätt, haha! Flera kvarter vilket är ca 5 minuter att gå kanske?! :-)
Vissa av mammorna ammar ju fortfarande sina telningar åtminstone någongång per dag och då kommer de dit och ammar. Även om det är mindre frekvent nu än när de var mindre. Vissa av Lill-Skruttans dagiskompisar blev ju helammade när de började dagis. Jag pumpade ju och lämnade mjälk till dagis i falskor eftersom jag itne kunde gå dit och amma. Men flera av mammorna som jobbar nära dagiset gick dit under dagen och ammade sina barn.
Det är inte E´s mamma på bilden, däremot hennes storasyster. E´s mamma är lite utanför bilden, tror hennes arm är med där på ett hörn...
Kram!!


Anne,
jovisst är trumman mer intressant än kompisen. Än så länge är det ju precis så som du säger. barnen leker inte så mycekt med varandra, MEN jag är förånad över hur mycket de ändåa interagerar med varandra trots den låga åldern. Och Lill-Skruttan är superintresserad av andra barn. Även när vi inte är på dagis. Så jag tror att dagismiljö helt klart gjort att de är vana att "umgås" med andra barn trot att de alla ju är så små.
Kram!


Karlavagnen,
hahaha! Kanse borde jag säga åt henne att skicka in en ansökan?! :-)

Suzesan sa...

Jag sitter och skrattar när jag ser bilderna. Vilken trummis du har ändå lyckats fånga hennes engageman. Musik är bra rytm är bra.
Hälsa M att bilderna var fina de i förra inlägget.

Jag hade missat ditt gamla inlägg om Godis-Nazi vad roligt det var. Min dotter ha liknande egenskaper;)Ja inte bara godis då!!
Kram
/Susanne

Suzesan sa...

*engagemang* men äsch datorspråk du vet:)
kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
haha! Javisst är hon engagerad! :-)
Jag ska säga till M att du gillade bilderna i förra inlägget! Han kommer bli glad.
:-)
Ja och du det där med felknappningar på tangentbordet gör jag mest hela tiden....
Kram!!

Annika sa...

JA, jag förstår att du njuter att vara så nära Ella. Så bra att du kan gå dit på lunchen och vara med henne ibland.
Roligt med all sång och musik på dagiset! Det verkar vara ett toppenställe ni har hittat! Underbart!
Ella är verkligen som en liten docka, så söt!

Saltistjejen sa...

Annika,
japp jag njuter av att ha nära både hem och till dagsi! Att jag kan hälsa på Lill-Skruttan är en otrolig lyx tycker jag!!!
Och japp, säger det igen men dagiset här är helt fantastiskt bra! Ett riktigt toppenställe! De satast så mycket på både personal och barnen!! Jätteroligt.
kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag håller med Désirée - vilken cool klänning! Hon tycker inte att det är jobbigt när du går igen när du varit där och hälsat på? Oftast trics ju småttingarna på dagis men kan bli ledsna när mamma/pappa går eller kommer. Lite out of sight out of mind.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
det har gått bra faktiskt. Ibland kan det hända att hon blir ledsen när man sk å men det är väldigt sällan. Och oftast går det bra så snart någon av lärarna då lyfter upp henne och håller henne och/eller gör något som hon tycker är roligt. Som att gunga eller blåsa såpbubblor eller bara titta på en av mobilerna som hänger i taket.
Kram!

Marianne sa...

Vad bra att det kommer någon som riktigt kan det där med att sjunga med barnen! Det tror jag är enormt utvecklande för dem.

Nu dröjer det väl inte länge förrän lilla goa Ella springer runt som en liten vårvind! Och en tand redan!

Hoppas ni har fått tillbaka värmen igen, för jag förstod att den försvann igen?

Kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja jag tycker det är toppen!
haha springer dröjer kanse ett litet tag, men hn vill gärna försöka stå upp nu. :-)
ch värmen ja, den försvann verkligen. Men jag njuter faktiskt av "kylan" nu. VET ju vad som väntar så lite sval luft, och INGEN AC är TOPPEN! Iallafalll nu.
Kram!!

Parislisa sa...

Vilken härlig blogg du har. Hittade hit av en slump och lästa nagra av de äldre inläggen som du länkat till. Jätteintressant! Och vad söt hon är er lilla tjej.

Saltistjejen sa...

Parislisa,
hej! vad ROLIGT att du halkat in pa min blogg och att du gillar den!
Hoppas du vill fortsatta lasa.
kram!