söndag, april 19, 2009

Fredagstema - vårtecken (sent som vanligt)

Ja som vanligt är jag sen med Fredagstemat. För min del verkar det som om det alltid blir "helgtema" numer.... Vardagarna går alldeles för snabbt och är så fullproppade med aktiviteter att jag inte riktigt hinner med. Men, bättre sent än aldrig.
Det är fortfarande Västmanländskan som står för temat.


Iallafall var vårens första riktigt U-N-D-E-R-B-A-R-A dag igår och vi gick en promenad i staden. Det var sådär alldeles lagom varmt med en alldeles lagom ljummen bris. När vi på eftermiddagen kollade temperaturen visade termometern på 26 grader. Härligt!
Som "vanligt" promenerade vi ner mot Union Square. Staden är så annorlunda nu när värmen har kommit. Som en helt ny stad. Mycket folk ute och promenerar, likosm bara strosar runt. Och njuter. Med en frappuccino, en Pinkberry eller bara en iskaffe/iste. Med solglasögon på näsan och flipflops på fötterna.
Och runtomkring sp blommar både rabatter och träd. Så vackert! Från mitten av april och 2-3 veckor framåt är den absolut vackraste tiden här i staden. Vädret kan fortfarande vara lite nyckfullt med temperaturer som växlar mellan dryga 25 till kanske ner mot 10 grader. Men de alla blommande träden gör att det ändå helt klart är som vackrast här nu oavsett väder. Här nedan är fler foton från promenaden:


Lill-Skruttan var för första gången i år ute med solhatten på samt med bara fötter!


Hon var på ett strålande humör och tittade sig nyfiket omkring på allt nästan hela vägen ner till Union Square.


Här är rabatterna utanför vårt hus. De brukar plantera nya blommor där under hela vår- och sommarsäsongen. Just nu blommar tulpanerna och det är jättvackert och vårigt tycker jag!


Man blir glad av de fina våriga färgerna.


Vackra blommor på ett träd vi passerade.


Såhär ser många gator och avnyer ut nu under slutet av april. Träden som kantar vägarna är fulla av blommor.


Här är fler blommande träd. Vackert eller hur?


Promenerade längs med 3rd Avenue en bit och passerade då Chrystler Building som såg sådär skinande ut i vårsolen. Detta är min favoritskyskrapa här i staden. 


Ytterligare ett vårtecken är att ta en öl på en uteservering. På vägen tillbaks stannade vi till på detta ställe lite norr om Union Square och åt lite mat. M tog en öl och själv tog jag ett glas rött. Jättemysigt!


De karaktäristiska "vattencisternerna" som man ser på de flesta taken här i staden. 


M med Lill-Snorpan.


Och så jag med en äldigt glad och "hoppig" liten tjej. Detta strax innan vi fortsatte promenaden hemåt.


Väl hemma lekte Lill-Skruttan på mattan.


Här sitter hon med sin våriga klänning på sig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med. Uteserveringar är ett solklart vårtecken. Det är så mysigt att sätta sig och bara titta på folk som passerar medan solen gassar... Ahh... härligt!

underytanjag sa...

Så vackert ändå, trots att det är en sån stor stad - å du bättre sent än aldrig!

Anna, Fair and True sa...

Jag räknar hela helgen som Show & Tell; det är liksom fredags/lördags/söndagstema, och ibland kanske följande onsdag ;)

Vilken härlig vårdag ni ser ut att ha haft! Nästan som svensk sommar! Ella hade bara fötter och allt! Här i Stockholm var det stor kontrast till förra helgen - bara 5-6 grader nu - men däremot sol och blå himmel så ska väl inte klaga!

Vad är en Pinkberry? Är det en sådan där te-shake?

Christel sa...

Vad det ser härligt ut med bara fötter och solhatt, hon är bra söt pinglan! Här har också varit vårigt men det går inte lika snabbt med trädblomning och gräs ser det ut som på bilderna. Vi håller vis våra påskliljor, vitsippor och pärlhyacinter, och så lite nattfrost. Nu är det bara 2 grader... Önskar dig en härlig, spännande dag på nya jobbet imorgon, grattis igen! Kram

Västmanländskan sa...

Vilka härliga vårbilder från storstan! Jag ser fram emot när vår lillskrutta får vara barfota. Kram!