tisdag, april 07, 2009

Våren på gång

I söndags hade vi ett underbart vårväder här. Sol och värme. Många träd har nu börjat blomma och vissa buskar och träd börjar även få ett skirt grönt skimmer. Vi gick till Central Park för att flanera lite i vårsolen. En superhärlig promenad blev det från Södra delen av Parken (ungefär runt 60:e gatan) där vi först köpte oss varsin mjukglass från Mr Softee, och sedan upp till The Reservoir (vilket är en av de delar av Parken jag tycker allra mest om).

Det var otroligt mycket folk i Parken men vi lyckades ändå träffa på en kompis och hans flickvän mitt bland alla. Helt otroligt! Det är ju inte så ofta man helt oplanerat stöter på folk man känner här i staden. Vi pratade dock endast en liten stund för sedan skulle de vidare till The Ramble för att spana in fåglar, medan vi fortsatte promenera norrut. Väl uppe vid The Reservoir satte vi oss en stund i gräset och njöt i vårsolen vilket var så härligt! Sedan promenerade vi längs med The Reservoir hemåt. Kom ut runt 90:e gatan och passerade Guggenheim på vägen hem.

Här kommer promenaden i bilder:


M promenerar längs med Rockefeller Campus där det nu är en del träd som blommar.


Vackert eller hur?


På andra sidan är det andra blommande träd. De står utanför Sloan-Kettering vilket är en av de byggnader där jag ska börja jobba snart.


Väl inne i södra delen av Central park var det väldigt många som tog en tur med häst och vagn.


Skir grönska börjar slå ut.


Den lilla "sjön" eller dammen kanske man ska säga i södra delen av Parken.


Barn lekte på den stora gräsmattan framför detta huset i Parken. Skridskobanan var faktiskt fortfarande öppen och den hade jag "i ryggen" när jag tog detta fotot.


Så många solade eller hade picknick i parken. Här ett vackert rosa träd bland alla gråbruna.


Vid dammen var det otroligt mycket folk. De radiostyrda segelbåtarna hade också kommit fram - ett säkert vårtecken.


Magnoliorna är på väg att slå ut.


Blommande träd längs med en av vägarna i Parken.


Rosa och vita "fluffiga" trädkronor.


Paus i promenerandet. Lill-Skruttan njöt av att komma ur vagnen och få vifta fritt på filten. 


Här sitter hon med pappa M bredvid sig.


Upper West Side med sina kända "torn" skymtar mellan träden.


M och Lill-Skruttan.


På väg längs med södra sidan av The Reservoir.


Upper West Side nu på lite längre avstånd.


The Reservoir är stor!!!! Som en liten sjö faktiskt. Med gångväg runtom vilken är mycket populär bland joggare.


Så promenerade vi ut ur Parken och passerade då Guggenheim muséet som nu äntligen är färdigrenoverat. Det har varit intäckt av byggställningar och presenningar flera år, men nu ser man den veckra byggnaden igen!Och här är en liten filmsnutt från vår paus i Parken (alldeles nedanför The Reservoir). M surfar på sin iphone och Lill-Skruttan skramlar med sin kedja. Hon är väldigt väldigt koncentrerad....


13 kommentarer:

Taina sa...

ÅÅÅH så mysigt inlägg! Skrattade lite dock åt Lill-Skruttans skramlande och en pappa som var såååå inne i sin iphone :)
Ljuvliga bilder. Det kändes som om jag också var med. Jag fick mig en jättebra guidning. Tackar för den!
Ha en fin onsdag eftermiddag.
Kram från ett kallt CT

Desiree sa...

Jättefina bilder Saltis! Nu ser man verkligen att ni har fått vår hos er. Hoppas att det håller i sig och att ni får toppenväder även i helgen. Ser otroligt mysigt ut i parken när ni sitter där på filten. Magnoliorna är sååå vackra. man kan liksom inte få nog av dem. Tyvärr har de redan blommat över här nästintill. Guggehemim museet skulle verkligen vara interessant att besöka. Ha det bra.

Anna, Fair and True sa...

Åh, vad härligt med vår! Och med New York! Jag vill också bo i New York!! Reservoaren/sjön ser nog iofs lite större än vad den är på ditt foto :)

Pratglad sa...

Vackra bilder! Längtar efter mer vår här! Här syns bara snödropparna, längtar just nu väldigt efter äppelblom!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det var en så skön dag. Idag är det dock kallt igen och det kom t o m lite snö vid lunchtid. Inget som igger kvar på marken dock.
Kram!


Desiree,
ja jag hoppas på fint väder i helgen också. Särksilt på öndag för då är vi bjudna på bröllop och om vädret är bra ska det bli utomhusvigsel i Central Park. Och det hoppas jag på.
Håller med om att magnolior är vackra. Helt klart en favorit för mig!
Kram!


Anna Fair and True,
haha så du vill ockås bo här!! :-) Ja det har sina fördelar, men det finns ju saker man saknar också såklart. Som med alla ställen är det både bra oc dåliga saker.
Men nu under vårne tycker jag staden är underbar!!!! Nu lever den upp och man kan verkligen njuta!
Kram!


Pratglad,
Ja blommande träd är bland det vackraste jag vet. Och ni som har så många äppelträd i trädgården kommer få en underabrt vacker vår när de börjar blomma!! :-)
kramar!

Anonym sa...

Helt underbar liten film, snacka om koncentration hos både Ella och pappa :D Jag gillar hur hon håller armen utsträckt samtidigt som hon skramlar med den andra. Är förresten inte hon väldigt lik M??
Stor vårkram!

Emmama sa...

Mysigt! Inget slar magnolior, min abosluta favorit.. Hon ser sa stor ut nu nar hon kan sitta och tittar leende mot kameran, sa fin! Kram!

Suzesan sa...

Åhh så härlig vår. Vilka blommor.

Tänk man kan faktiskt knappt komma ihåg att Lill-Skruttan Ella varit så himla liten som hon var när hon skyndade ut till världen.

Så söt hon är och så focuserad. Gullig film. Vad duktig hon är som lärt sig flytta till andra handen och plocka upp och allt. Hahaha båda är så koncentrerade så de ser ju knappt att du filmar. Snart får ni springa och jaga henne i parken.
Ha en bra kväll &
Glad Påsk
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Petchie,
haha jo hon är väldigt lik M. Mer lik honom än mig.
Kramar!!


Emmama,
javisst är magnolior otroligt vackra!! och stor har hon blivit år lilla tjej. Svårt att fatta att för bara ett år sedan var hon inte ens född!
kramar!


Suzesan,
Javisst är de koncentrerade båda två, haha!
Hoppas du får en riktigt bra påsk du också!
kram!!

Sporty Spice sa...

Ni har kommit längre än oss vad gäller vårtecken. Våra körsbärs- och magnoliaträd har inte börjat knoppas och vi har inte den härliga skira grönskan än. Men det kommer väl. Vi ska få 60F idag ... jag LÄNGTAR till varm vår och sedan sommar!!!

Haha! iPone eller plastkedja. Kräver samma fokus. =)

Fröken Anki sa...

Ljuvliga bilder!
Hoppas att ni får en fin påsk.
Kramar från ett ännu inte lika vårlikt Scranton

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
tack!
Hoppas du får en riktigt bra påsk du också!
Kram!

Jemayá sa...

Tänk vad vackert det är mitt inne i megastorstaden! Här är det ännu gråbrundaskigt när jag tittar ut, men det regnar idag, så kanske den sista snön försvinner.Magnolior kommer vi nog ändå inte att få se - såå vackert med de blommande träden! Tack för de fina bilderna!