söndag, april 12, 2009

Lill-Snorpan & Tazo

I fredagseftermiddag upptäckte Lill-Snorpan för första gången att man kan LEKA med katterna! Hittills har hon gått från "inte-intresserad-alls" via "jag-kollar-in-de-där-sakerna-som-springer-runt" till "åh-jag-vill-känna-på-er". Och nu har hon som sagt insett att man faktiskt kan interagera med dem också; "om-jag-viftar-lite-med-pinnen-så-blir-katten-intresserad". Upptäckten gjorde henne dessutom på omåttligt bra humör!

Det var otroligt roligt att få vara med och se detta i verkligheten. Som tur var har jag oftast kameran nära till hands, och så även denna gång. Så jag hann fånga ögonblicket på film vilket jag är himla glad över såhär i efterhand. Se själva:Jag inser att jag skrivit fel månad när jag laddade upp filmen på youtube. Det är ju faktiskt april nu, inte mars. Men men....Tydligen gav leken mersmak för sedan lekte hon med Tazo igen dagen efter, fast då med en penna:

23 kommentarer:

Inger sa...

Vilka härliga filmer och så underbart att höra det porlande skrattet. Vilken tur att du lyckades fånga det på film.
Kanske en blivande dirigent.

Emmama sa...

Ja vilket skönt skratt! Gustav stod här med mig och tittade och konstaterade att han var "där yesterday". Helt klart kände han igen Ella och visst var det katter där när han träffade henne. Tidsuppfattningen kanske det är lite så där.. ;) Jättekul att se detta och skönt att hon är så orädd!
Kram!

Nilla sa...

Vad härligt! Ha en fin dag!

Anna, Fair and True sa...

Vad gulligt! Det är ju så härligt med barnskratt! Och vilken fin kofta hon hade på första filmen. På andra filmen passade hon väl inne med de svart-vitrandiga kuddarna :)

Taina sa...

Hon är ju bara för söt er lilla tjej! Vilka roliga filmklipp! Det där kan man ju titta på om och om igen och bara skratta. Hennes skratt smittar verkligen!
Kram!

Anonym sa...

Vilka underbara filmer, jag älskar Ellas skratt!! Och så fint matchad hon är med kuddarna på andra filmen ;-)
Vad är det för film hon tittar på samtidigt?
Kram!

Suzesan sa...

Varje gång Lill-Skruttan skrattar så skrattar jag.
Så söt med risk för att bli tjatig. Vilket skratt.

Men vilken tur du lyckades fånga det på film och tack för du visar.

Cool lek. Tazo fattar vad leken går ut på. Väntar tills hon viftar. Det går inte överstyr. Det är smarta katter. Hahah kul när hon leker med katten och tittar på TV samtidigt. Hon viftar så där på måfå:)Haha Tazo och Ella ser nästan lika stor ut på filmen.
Sov Gott
Kram
Susanne

Saltistjejen sa...

Inger,
haha javisst var det tur att jag hade kameran så nära. Dirigent vet jag inte, men kanske lejontämjare...! ;-)
kram!


Emmama,
vad roligt att Gustav mindes Ella!!! Helt otroligt faktiskt! :-) Men kansk det där med katterna gjorde sitt till?
Stor kram till er båda!


Nilla,
tack! Du med!


Anna Fair and True,
ja visst är koftan fin! Den fick hon av min mamma när vi var i Sverige. Även outfiten på den senare filmen är köpt i Sverige. Faktum är att den är brun och vitrandig , men på filmen ser den svart och vitrandig ut...
Kram!


Taina,
tack! Ja jag tycker också det är så roligt att se att honv erkligen fattar att det HON gör påverkar vad katten gör! OCH att hon tycker det är ROLIGT!
Kram!


Petchie,
ja visst var det tur jag hade kameran nära så man kunde film lite. Vi har redan njutit av filmerna hur många gånger som helst nästan...
Filmen hon kollar på är som vanliggt "höjdarna" vilket är hennes faorit.
Kramar!


Suzesan,
haha vad roligt!
Ja vi är inte alls oroliga över att katterna ska göra henne illa eller så. De är hur bra som helst verkligen. Ibland ser det snarare ut som om Ella ska tjonga till Tazo rejält i huvudet, och jag tror hon gör det också, men jag tänkte att om han inte gillar det lär han hoppa undan. Men eftersom han hela tiden vill fortsätta leka så gissar jag att det inte gör ont utan att han tycker det är roligt. När han busar med Lipton kan det ju också gå vääääldigt häftigt till ibland så jag gissar att han inte har särkslit låg smärttröskel?
Kramar!

Jemayá sa...

ååh, vad ljuviligt gullig och så underbart skratt! VAd fin katt, som förstår att leka försiktigt. Jag är lessen över att vår Nalle-kattunge blev under bilen i somras, han skulle ha blivit bra lekkompis till Daniel. Gusta är närmast rädd för honom :( och Fia håller sig mest för sig själv, utom utomhus då hon alltid ska komma på promenad med oss. Saknar mina burmakatter då jag ser era (var det Abessinier?). kram och tack för ett glad stund med Ella :)

Sporty Spice sa...

Åh, vilket underbart sätt att börja dagen på: kolla Ella och Tazo och skratta högt! Helt underbar liten film, så roligt att du lyckades fånga det på film.

Saltistjejen sa...

Jemayà,
ja det är ju så olika hur katter är. Vissa gillar inte barn alls medan andra är väldigt barnkära. Som människor...! :-)
Kram!


Sporty Spice,
haha kul at man kunde pigga upp din morgon!
Kram!

Annika sa...

Åh Saltis vilka GULLIGA filmer!! Vilket underbart bebisskratt ella har!!! Man kan lyssna på det hur länge som helst.
Återigen; vad stor hon har blivit!!
Hoppas vi kan komma upp till NYC snart igen och träffa er!!!
Kram!!!

Anne sa...

Såna där ögonblick VILL man så gärna ha på film men kanske inte alltid lyckas. Men det verkar som att du ofta har kameran nära till hands och kan filma in Lill-Skruttan. Jag drog rejält på smilbanden här, det där bubbliga bebisskrattet är för härligt. Som Annika skrev, man kan lyssna hur länge som helst på det.
Det var ett tag sen jag var inne och gjorde en bloggrunda, men läste ikapp lite nu. Hoppas bröllopet blev bra, kunde ni använda barnvakt eller funkade det inte riktigt?
Jättefint nytt utseende på bloggen också med den stora fina bilden!

Saltistjejen sa...

Annika,
javisst har hon blivit stor nu! Väkommen hem förresten! Ni verkar haft det superhärligt! Om ni kommer till NYC igen måste ni självklart höra av er igen så vi kan träffas!!!
Kraaam!


Anne,
Bröllopet ar superbra. Vacker ceremoni och rolig fest! :-)
Vi tog med Ella faktiskt för hon var så cranky på dagen att vi inte ville lämna henne till våra vänner. Men hon var helt okej under bröllopet så jag tror det var rätt beslut. Eftersom det var fler som hade barn där så kändes det bara roligt att ha henne med faktiskt.
Och ja, barnskratt är ju härliga! Så direkta på något vis. :-)
Kramar!!!!

Moster Mjölgumpa sa...

Vilket smittande skratt hon har, lilla flickan. Tur att du filmade!

veronika sa...

Instämmer med alla andra, vilken underbar tjej Ella är, vilket härligt skratt!
Vad dujtig Tazo är som är så lugn och snäll trots att han är en liten kattunge. Vilken fin glansig päls och bra sinne han verkar ha!
Ellas overall på andra filmen avr bara för söt!

Saltistjejen sa...

Moster Mjölgumpa,
haha ja visst var det tur att kameran fanns så nära!
kram!


Veronika,
både Tazo och Lipton har varit superbra vad gäller Ella! Inte alls för "på" eller aggressiva eller så. Tazo är väldigt nyfiken. Lipton var mer avvaktande och höll sig lite mer borta, men så är han också mycket fegare i allmänhet än Tazo.
kram!!

Liten sa...

Helt fantastiska lek-filmer! :-D Kan pigga upp vilken snorig-måste-gå-till-jobbet dag som helst.

/Liten

Saltistjejen sa...

Liten,
vad bra att du blivit lite uppiggad! :-)
Kram!

emi sa...

Hej!
Jag tror inte jag lämnat någon kommentar efter mig tidigare, men jag läser din blogg regelbundet. Och nu sitter jag och skrattar tillsammans med Ella när hon leker. Fantastiskt :)

Saltistjejen sa...

hej emi!
Vad kul att se en ny läsare!!!! :-)
Roligt att du gillar min blogg!
Haha, ja det var så kul detta och jag är jätteglad att jag lyckades få det på film också!
Kram!

Märta Stewart/ Min stora lilla värld sa...

Vilket härligt kluckande skratt! Man blir alldeles glad själv!

Marianne sa...

Gulle-Ella! Hon fick mig att bli glad för första gången på ett par veckor!

Stor kram till Ella och dig!