måndag, april 27, 2009

Tvååring

Idag fyller min blogg 2 år! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!
Tänk när jag började skriva denna bloggen så kunde jag inte i min vildaste fantasti drömma om hur mycket den skulle komma att betyda för mig. Jag började skriva här eftersom vår dåvarande hemsida låg nere, men jag kände att jag ändå ville fortsätta att kunna förmedla till nära och kära i Sverige vad som hände här borta. Till skillnad från hemsidan så tänkte jag här kunna skriva lite mer om små vardagliga saker också. Tankar och funderingar om ditt och datt. Fast det har nog mer och mer blivit som en fotodagbok ändå. Över händelser, besök och annat här borta. Tanken har ändå alltid varit densamma; att ni där hemma ska kunna följa med i vår vardag trots att avståndet är rätt långt.

Men bloggen har med tiden även kommit att bli en stor del av mitt fritidsintresse. Jag har genom den kommit att lära känna och även träffa flera andra bloggare som jag numer helt fräckt kallar mina vänner. Den har öppnat en ny värld för mig och det är jag otroligt glad för! Hittills har jag haft turen och lyckan att få träffa flera av mina favoritbloggare i verkliga livet. Så underbart roligt! Nedan är bilder från en del av mina Bloggträffar. Tyvärr hittar jag inte bilden från min allra första Bloggträff - med Petra & Petra (Sporty-Spice-Petra & Petchie-Petra) på FIKA här i NYC. Minns den träffen väl eftersom jag just då var mitt i en berg-o-dal-bana av oro och väntan på besked efter att ha gjort ultraljud. Jag tillbringade större delen av den veckan i väntrum för att göra fler ultraljud och även denna dagen då Petrorna var i staden hade jag suttit i timmar på sjukhuset för att de skulle försöka få till ett ultraljud där man kunde få ett besked på om något var fel med Lill-Snorpan. Men hon envisades med att ligga med händerna för ansiktet hela tiden så det var nsätan stört omöjligt. Jag minns därför att jag kanske var något disträ på denna min första bloggfika. men jag minns också att det kändes så bra att få lite annat att tänka på. och det var verkligen en rolig fika!

Bloggträff med Anna Fair and True och hennes P när de var på genomresa i sta´n.


Bloggträff med Annika och hennes K i augusti förra sommaren.


Senare en bloggträff med de goa bloggarna Sporty-Spice-Petra, Annika och Petchie-Petra i november förra året. Jag hade träffat alla dessa tjejer tidigare. De två Petrorna var de första bloggarna jag träffade (i februari förra året om jag minns rätt) men jag hittar inte fotot från den bloggträffen nu. Annika träffade jag ju förra sommaren när hon var här på bröllop (se ovan).


Petchie-Petra och hennes O kom dessutom på middag till oss kvällen innan vilket var himla kul!


Bloggträff med glada SunnySwede-Victoria här i NYC i februari.


Bloggträff med underbara bloggarna Marianne, Kicki och Anna Fair and True (andra gången jag träffade Anna!) hemma hos Kicki i Sverige nu i mars. Jag var så glad att jag fick chansen att träffa Marianne som var på Sverigebesök från Kairo. Man vet ju aldrig ifall den lyckträffen skulle kunna inträffa igen.... 


Så ytterligeare en bloggträff i Sverige i mars. Hemma hos härliga Lia.


Där hade jag även turen att få träffa Emma och hennes charmis G som var på Sverigebesök från Skottland.


Och senaste bloggträffen med Taina och hennes Minsting här hos oss förra veckan..


Jag försöker även att hänga med på "Fredagstemat" eller "Show and Tell" som det ju också kallas. Många fredagar hinner jag inte, men jag försöker som sagt. Tycker det är så roligt. Både att försöka tolka temat på mitt eget vis och att sedan läsa andras tolkningar.

Det har ju hänt en del under dessa två år. I mitt liv. Och därmed även här på bloggen. Stora och små händelser varav den största och mest omvälvande var att bli mamma.
Nedan är ett en del av mina inlägg under dessa två år. Om ni har tid, ork och lust kan ni ju klicka på något eller några av dem för att nostalgiläsa lite.

2007


2008
Väntan

Väntan över

Dagis, jobbstart och att vara småbarnsförälder här...


2009


Ja jag vet, det blev en hel del inlägg trots att jag tyckte jag sållade rätt bra när jag klickade bakåt i bloggens nu 2-åriga historia. Där ser man. De flesta handlar såklart om den största händelsen i mitt liv - Lill-Skruttan! 

Nu är det måndag igen och min andra vecka på jobbet.
Fortfarande är det en del praktiska saker som ska fixas innan man kan komma igång "på riktigt". och jag måste läsa läsa läsa. Detta är ju till viss del nytt område för mig så jag måste läsa in mig en del. Men det känns väldigt roligt och spännande.


Sist men inte minst vill jag Tacka alla Er som läser här. Alla oavsett om ni lämnar ett avtryck i kommentarsfältet eller ej. Det är jätteroligt att ni vill följa med på min resa. Utan Er skulle det ju vara meningslöst att skriva. Så till er Alla:

Stort Tack och jag hoppas att ni vill fortsätta denna resan!
 *) Fotot på tårtan är från nätet (http://rlv.zcache.com/)
20 kommentarer:

Jemayá sa...

Jag är så glad att jag hittade dig (via Annikas blogglista - tack vare henne har jag hittat många fina bloggare!), ett av de första inlägg jag kommer ihåg att jag läst var då du beskrev hur värkarna satte igång :). Jag är glad att få en känsla av "exotik" då jag läser bloggar på svenska UTOMLANDS :) (Sverige är ju också det för mig :)- förr reste jag massor, nu när jag mest sitter här hemma och har så lite livekontakt med andra är det verkligen ett andhål detta med bloggen. Främst är att få skriva - att få dela med sig av mina erfarenheter, stora som (mest ) små :), men också att få följa med i andras liv - det blir viktigare och viktigare ju äldre Daniel blir, märker jag. Grattis till din fina blogg!!! Underbart att du fått träffa så många bloggare. Hittills har jag bara träffat Annika, men en finlandssvensk bloggträff var jag på via min förra blogg. Stor kram!

Victoria sa...

Wohooo! Grattis på två-årsdagen!!

Kramar från Victoria

Annika sa...

GRATTIS MY DEAR FRIEND!!
GRATTIS!!

JAG kan bara hålla med dig! Bloggen har öppnat så många dörrar till RIKTIGA VÄNNER!!
OTROLIGT!!!
VEM hade kunnat tro det!???
Fantastiskt!
DIN blogg är superbra, jag är så glad att du hittade mig en ggn i tiden! DIN blogg är en favvis av det stora slaget!!!
HOPPAS vi kan ses snart igen, Saltis!
Kan inte ni tre komma ner till DC en sväng? Annikas INN står öppet!!
Till helgen är det bokat av en viss gemensam bloggVÄN Desiree, men sen...
NI är så välkomna!

Du har haft många bloggträffar, underbart!
ÄNNU så länge har jag inte träffat en enda bloggare som jag blivit "besviken" på. TROR verkligen att man lär känna varandra så bra genom att läsa och kommentera varandras bloggar. Sen hittar man nya bloggvänner genom bloggarna. Såsom Jemaya hittade dig genom min blogg. Sånt är så KUL!!!

Här är en stor SKÅL och GRATTIS till din JÄTTEFINA, och alltid lika intressant blogg!!

KRAMAR från mig down in DC!!!

KARLAVAGNEN sa...

Grattis! :-)

Desiree sa...

Stort grattis! Visst är bloggensvärld underbar. Kul ´med alla bloggträffar du hunnit med och fått chansen att uppleva. Du är nog den som faktiskt har träffat flest bloggare. Jag ser fram emot att få träffa Annika igen nu till helgen. Har träffat henne en gång innan i Sverige fast jag har aldrig träffat hennes familj så det ska bli jättekul. Jag hoppas även att vi får chansen att träffas någon gång för det skulle vara himla skoj.

Emmama sa...

GRATTIS!

Är jätteglad att jag hittade hit för nu ganska många månader sen. Det började med att Lullun skrev en kommentar hos mig och så hittade jag massor av härliga utlandssvenskar som jag nu läser hos dagligen - KUL! Läste nu igenom många av de äldre inläggen du länkade till och det var jättekul för jag hade inte läst alls mycket av det förrut. :) Ska bli jättekul att fortsätta läsa i många år till! :)

Kram kram!

Anonym sa...

Tack själv!!!

Jag är en av dom som återkommer regelbundet och sällan har kommenterat men jag har uppskattat jättemycket att få följa dig och din familj under de här två åren. För mig är det roligt och spännande att läsa om hur det är att vara en arbetande småbarnsmamma i USA och dina vardagsreflektioner är alltid intressanta. Hoppas att du tänker fortsätta skriva på samma inspirerande och roliga sätt framöver!

Kram från Sofia i Halland

Saltistjejen sa...

Jemayá,
jag är glad att jag hittade dig också, via Annika! Haha så du kom in i bloggen mitt när det var som mest spännande då. Hm, det blir ju väldans svårt att toppa den spänningen.... Det är ju itne var dag man sitter och nästan föder barn i tunnelbanan och sedan får ligga på sjukhus för att kolla bebben... ;-)
Och visst är det fantastiskt hur roligt det är att kunna läsa andras tankar och erfarenheter. Fp ta del av andras liv och händelser i olika delar av världen!
Kramar!


Victoria,
tack!!!


Annika,
självklart vore dt ul att återkomma till DC och denna gången få träffa DIG och din familj! Ska försöka se ifall det kan bli ngn tur dit under året.
Och jag håller med dig om att det känns som om de man gillar online gillar man äve IRL!
Kraaam!


Karlavagnen,
tack!!


Desiree,
jo kanske??? Vet inte men jag har ju turen att bo här i NYC där flera faktiskt ahft vägarna förbi. Och några har jag ju även träffat i Sverige. Du kommer få en så rolig och trevlig helg med Annika!!! Och ja ni har ju redan känt vrandra på pulsen tidigare så jag gissar att du inte ens tycker det är pirrigt utan enbart roligt!
kram!!


Emmama,
haha Skpj att du orkade klicka på en del av de gamla inläggen! :-) Själv tyckte jag det kändes kul när jag länkade tilll dem. Lite som att äsa sina gamla dagböcker, vilket ju bloggen faktiskt blivit som. Fast väldigt public då...! :-)
Och jag hoppas tt vi kanske kan ses igen om vi råkar vara i Sverige igen samtidigt! Eller så får vi helt enkelt föröksa ta oss till Skottland. jag ÄLSKAR ju Single Malt whiskys så kanske skulle man försöka sig på en whiskeyresa, haha!
Kram!


Sofia,
hej! Vad jättekul att du lämnar en liten kommentar här! Jätteroligt att du gillar bloggen! Och jo, som det känns nu komemr jag fortsätta skriva ett bra tag till om allt och inget.
kramar!!

Ingrid sa...

Grattis till bloggjubileumet!
Jag har inte hunnit läsa här på ett tag, men blir alltid upplyft då jag läser vad du skriver.
Vi har inte flyttat så långt utomlands, bara till Jylland. Det har för- och nackdelar. En fördel är att det är lättare att få besök hemifrån och nu är den mest populära tiden att åka hitåt. Vi är just inne i en period med gäster sju helger på raken. Kul, men intensivt. Tur att jag inte jobbar 50-60 timmar per vecka när vi är här. Det känns som om jag skolkar varje gång jag fikar med någon mamma på förmiddagarna :-) .
Du har ändrat lite här sedan jag var här sist och det ser så fint ut!
Jättehäftigt att se hur många nya vänskapsband din blogg har skapat!
Kram Ingrid

Suzesan sa...

GRATTIS Saltis!!!

Jag minns inte hur jag hittade till din blogg men jag är nästan säker på att det var genom Lullun. (Åhhh nu tänker jag på hur hon har det) Eller så var det via Marianne

Jag är mycket glad att jag hittade hit.
Ofta läser jag kommentarer och blir nyfiken och tittar in på bloggar eller så är det bara slumpen att jag klickar på nån. Nicknamnet. Man lär sig mycket på att läsa allas kommentarer också!!

Vilket härligt tvåårsinlägg. Massor att läsa. Jag ska gå in och läsa din länkar ikväll.

Hoppas du forstätter blogga så länge du orkar.

TACK! Saltis och jag önskar dig en bra dag.
Kramar
/Susanne

Inger sa...

Jättegrattis till två-åringen!!
Uppskattar din blogg och besöker den varje dag. Förstår att det betyder mycket för er som skriver,
men det är oxå så roligt och intressant att läsa om era upplevelser. Din blogg och några till går inte att hoppa över, så är det. Fortsatt lycka till med nya jobbet, bloggen, men framförallt med lillskruttan!

Sporty Spice sa...

Grattis på tvåårsdagen!!! Själv är jag inne på femte året! Tänk vad tiden går fort när man har roligt. =)

Härligt med alla bloggträffar. Jag tror att jag har kvar bilden från vår första bloggdejt på Fika. Hittar jag den ska jag maila den till dig.

Jag kommer som sagt till NYC på torsdag. Typ 12-17 skulle jag tro. Kunde du ses eller? Vi, min kompis Pauline och jag, planerar att promenixa i Central Park och fika på AQ. Maila mig om du vill haka på. petra@swedishstrength.com

Saltistjejen sa...

Ingrid,
tack för grattiset! Och du Jylland är ju ndå annorlunda. Har en kompis som bodde ett tag i köpenhamn och han har inte hämtat sig än ev chocken att det faktiskt var en såpass stor kulturskillnad mellan Sverige och Danmark! ;-)
Härligt att ni får så mycket besök n. Det är skoj. Vi ska också få besök snart.
Ha det nu superhärligt och umgås med era gäster!
kram!


Suzesan,
nä man minns oftast inte riktigt hur man hittade till de olika bloggarna. Man klickar liksom runt och så fastnar man på visa ställen bara. Jag gillar din blogg också och läser ofta även om jag inte är så bra på att kommentera alltid.
:-) Jag är också jättelgad för att du hittade hit och för att du läser. Du lämnar alltid så fina, roliga och stöttande kommentarer tycker jag! :-)
Kram!!!


Inger,
å vad glad jag blir!!!! Det är så himla roligt att få veta att någon gillar det man skriver och kommer in nästan varje dag. :-)
Jättekul!
Kramar!!


Sporty Spice,
å nu på tosdag! Ah, jag ska försöka åtminstone kila iväg till en fika med er på AQ!
Jag har min heath check up för nya jobbet på torsdag men tror den är på fm. Ska kolla bara. men jag mailar dig i vilket fall!
Och du tänk, 5 år! Respekt!!! ;-)
KRAM!

Anonym sa...

Felicidades!! Jag ska skicka mitt foto från vår första träff också - tror tom att det bara var jag som hade kameran med mig :-)
Jag håller med om att det är otroligt hur mycket man får av bloggen - alla vänner, alla perspektiv, resetips, råd (speciellt om var man hittar olika saker i amerikanska affärer) etc. Din blogg är lite äldre än min, min blir två om några veckor ;-)
Stor kram

Fröken Anki sa...

Stort grattis på bloggens födelsedag!
Hoppas att du fortsätter skriva, för här finns alltid kul och intressanta inlägg att läsa. Och fina bilder inte minst! Jätteglad att jag hittade din blogg, tror att det var via Annika. Är inne och läser flera gånger i veckan, även om jag inte alltid kommenterar. Men uppskattar den gör jag.

Ha en fortsatt fin dag och hoppas att ni har lika fint väder som i helgen!

kram

Saltistjejen sa...

Petchie,
å tack jag fick ditt mail! Gulligt! Vi ska fundera mer på PR men det lär inte bli förrän eftersommaren helt klart. Just nu är det full fart. :-)
haah så din blogg är nästan jämgammal med min då! Skoj! Ett par veckor hit eller dit är ju ingen skillnad egentlgien.
Kram!!


Fröken Anki,
tack! Jodå jag kommer fortsätta skriva. Ifall inget väldigt oväntat händer som gör att jag inte kan. Rloigt att du gillar att läsa här. Jag blir superglad!
Ha nu en riktigt bra dag du med . Ni har väl också varmt nu?!?!? Såg iallafall ditt inlägg om sommarvärme så jag gissar att ni har ungefär samma väder som vi.
kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Jag kan inte se bilderna just nu för jag är på jobbet men jag har ju läst texten och jag vill bara säga att jag är så glad över att ha hittat din blogg och att fått chansen att lära känna dig litegrann även i verkligheten! Det är ju lite kul att vi råkar komma från samma stad också! Jag tycker det har varit både mysigt att få följa ert liv med lilla Ella (jag hittade bloggen först när du var i mitten av graviditeten tror jag så jag var inte med under kampen att bli gravida) och få läsa om hur det är som svensk i den coola staden New York! Sedan gillar jag att du är lika pratglad som jag! :)

Grattis på 2-årsdagen!
Stor kram!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
å TACK! Du detsamma!!! :-)
Jag kollar din blogg så snart du har nya inlägg och tycker den är superintressant och rolig! Och att vi faktiskt haft möjligheten att träffas två ggr är ju jättekul! Att vi dessutom pratar gärna och är intresserade av ungefär samma saker att diskutera gör ju det hela än bättre!
Och du, här i nilägget är du med på två bilder! Från våra två träffar.
Kraaam!!

Marianne sa...

Å, men GRATTIS GRATTIS i efterskott! Tänk att du har hållit på i två år! Och så mycket som har hänt, ja främst att lilla Ella har kommit till världen. Snacka om att du gav oss nervpirr, eller att Ella gjorde det snarare! Det kommer jag aldrig att glömma, det är verkligen en klassiker.

Och TACK själv, för att du skriver! Världen vore fattigare utan dig!

Stora kramar!

Saltistjejen sa...

Marianne,
å TACK! Vad gullig du är! Blir helt rörd...
Kram!!