onsdag, april 15, 2009

Sista dagen med chefen

Denna veckan är min sista på nuvarande jobbet. Nästa vecka börjar jag på min nya arbetsplats. Iiiiih! Det känns jätteroligt, spännande och samtidigt lite smånervöst. Som alltid när man ska börja på ett nytt ställe. Fast den positiva känslan överväger helt klart. Nytt roligt och spännande projekt, nytt labb, nya människor och ingen pendling! Det känns verkligen nästan för bra för att vara sant.

Idag är alltså inte min sista dag på gamla jobbet, men min sista dag med min gamla chef. Detta eftersom hon ska till London på konferens imorgon och vara borta till tisdag nästa vecka. Och då har jag ju redan börjat på nya stället som sagt.
Så idag blir det liten avskedslunch för mig. Jag har valt en indisk restaurang som har en jättegod buffé. Tror det kommer bli riktigt gott.

Resten av dagen och veckan blir det till att försöka avsluta allt samt att rensa och städa upp. Kylar, frysar, lådor, hyllor medmera ska städas och fixas. Jag har redan rensat ut det mesta ur en av frysarna samt kylen, men det finns fortfarande ganska mycket kvar att gå igenom.

Sist men inte minst vill jag TACKA söta, rara, gulliga, underbara Fia som var den som berättade att samt hur jag skulle kunna börja på nya jobbet trots att jag fortfarande inte hört något om min visumöverföring. Men enligt henne kunde jag alltså börja så snart jag fått "kvittot" på att de mottagit min visumöverföringsansökan (hm, konstigt ord. Säger man så?). Så ett par email med HR på min nya arbetsplats var det bara att bestämma startdatum. Lätt som en plätt!

Det kommer bli lite stressiga och också vemodiga sista dagar tror jag.
Jag vet att jag definitvt kommer sakna detta labbet. Mina vänner här. Jag har ju haft en sagolik tur med mina arbetskamrater som är och har varit underbara! Så visst kommer det kännas lite tomt. Men jag gillar nya utmaningar och äventyr också och ser det nya jobbet som ett sådant. Jag känner att detta kommer väldigt lägligt i tiden också. Efter ca 3,5 år på detta labbet är det dags för lite nytt. Men först ska man alltså avlsuta allt här på ett bra sätt. Det gäller att gå med flaggan i topp....!

12 kommentarer:

Susanna sa...

Förstår att det känns lite vemodigt att lämna jobbet... Och samtidigt spännande med nytt jobb! Vad skönt att du inte behöver pendla längre! Lycka till med allt! Kram

Anna, Fair and True sa...

Säger som Susanna: lycka till! Ska bli intressant att få höra om ditt nya jobb!

Saltistjejen sa...

Susanna,
tack!! Ja det ska bli sååå skönt att slippa pendla!
Kram!


Anna Fair and True,
tack! Jag kommer självklart berätta lite mer om nya jobbet senare.
kram!

Taina sa...

Vad roligt för dig! Alltid vemodigt att lämna något, men du kliver ju in i något nytt och spännande! Tänk att få slippa pendla. Lyx, eller hur?
Lycka till med allt!
Kram

Annika sa...

Jag vet ju att du trivts så bra på nuvarande labbet så det är klart att du går därifrån med vemod!!
MEN du ska se att det nya blir jättebra!! OCH så mkt närmare hem---underbart!!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja visst är det ofta tudelat när man ska byta jobb eller flytta eller på ngt annat vis ändra saker i sin vardag.
Men jag ser verkligen fram emot det även om jag vet att jag kommer sakna mina gamla kollegor.
kram!


Annika,
ja jag är väldigt glad för att få så nära till jobbet. DET kommer bli en sådan LYYYYX!!!!!
kram!

KARLAVAGNEN sa...

Hjärtliga gratulationer och lycka till!

Desiree sa...

Jag förstår att det känns lite klyvet och vemodigt. Du har ju trivs så himla bra på ditt lab och 3.5 år är ju ganska lång tid. Nice med en avskedslunch och indiskt brukar ju alltid vara jättegott. Jag hoppas att du kommer att trivas minst lika bra på din nya arbetsplats och förstår att det känns lite smånervöst för sådant kommer man inte ifrån. Skönt att det ordnade sig så bra med nytt jobb och det där med din visumöverföring osv. Jag får önska dig stort lycka till med nya jobbet nästa vecka. Jag är dock helt övertygad om att du INTE kommer att sakna pendlingen. Tänk vad mycket tid du kommer att spara som du kan göra egna saker på eller umgås med Ella eller SOVA. You will love it är jag helt övertygad om.

Kram

Suzesan sa...

Förstår.

Go for it. Lycka till
Kram
Susanne

Anne sa...

Jag tycker det ska bli jättespännande höra hur du kommer att trivas med nya jobbet, såväl kollegor som arbetsuppgifter. Men förstår det känns lite dubbelt, som du säger, du lämnar ju ett ställe med bra kollegor och som du skrev är det alltid lite vemodigt även om man är glad och ser framemot det nya. Att slippa pendlandet kommer nog bli en dröm, den första tiden innan du vant dig vid lyxen och promenerar hem så kommer du säkert sitta och mysa och tänka hur himla skönt det är slippa "slösa" tid på resor.
Lycka till på nya jobbet, jag är helt säker på att det kommer gå och bli jättebra! Kram!

Sporty Spice sa...

Spännande med nytt jobb - och hur skönt ska det inte bli att slippa pendla? Vad ska du göra med all nyvunnen tid? =)

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
tack!!


Desiree,
haha nej pendlingen kommer jag nog inte sakna så mycket. Möjligtvis at jag kommer sakna att ha tid vaje dag för att läsa, för känner jag mig själv rätt kommer jag inte att "ta" mig den tiden när jag inte pendlar. Men hellre två timmar perdagsom jag SJÄV förfogar över än två timmar som är pendling även om det senare innebär att man får en stunds läsning...
Kram!


Szesan,
tack!!


Anne,
ja i början kommer man säkert att riktigt njuta av att inte pendla. Sedan lär det säkert bli en vardag av det också och till slut kommer man itne att fatta hur man någonsin kunde penlda flera timmar per dag...! ;-)
Självklart kommer jag skriva om nya jobbet också här på bloggen.
Kramar!


Sporty Spice,
Haha i första hand blir det nog att sova längre på morgonen. Och på eftermiddagen lär det bli att umgås mer med Ella och M!
Särksilt nu på sommarnhalvåret lär det finnas många saker man hellre gör än pendlar. Typ tar en fika på ngn uteservering. Eller kasnke ett glas vin med vänner? Hämtar E tidigare på dsgis och går en promenad till parken. OCH jag har även tänkt ta upp löpandet igen! DET ska bli SUPERSKÖNT!!!!! Ska bara köpa nya skor först. Kanske blir det i helgen.
KRAM!